Εγγυημένη επιτυχία και νοστιμιά!
Μιά πανεύκολη, γρήγορη και πολύ γευστική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
Το τυρί που χρησιμοποιώ εγώ ειναι γραβιέρα κατά κύρια βάση. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια που θα τα έχετε σωτάρει με το πράσο. Τέλος, οταν το τσεκάρετε στα 40 λεπτά και σας είναι ρευστό το μείγμα με το γάλα , μην σας προβληματίσει γιατί οταν σβήσετε το φαγητό και το αφήσετε λίγο να κρυώσει, θα πήξει! Το μακαρόνι ως γνωστόν εχει την ιδιαιτερότητα να τραβαει τα "ζουμιά". Αυτά! Καλη επιτυχία!
Υλικά
- 5-6 ατομα
- 1 πακέτο βίδες
- 2 κεφάλια μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια
- 1 πράσο σε φετάκια
- 8 φετάκια μπέικον ψιλοκομμένα
- 250 γρ. κίτρινο τυρί
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 4 αυγά
- αλάτι και πιπέρι
- Ζεματάμε το μπρόκολο μας σε βραστό νερό για 2-3 λεπτάκια. Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτάκια και τις σουρώνουμε.
- Σωτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά εώς ότου βγάλει το λίπος του, προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί το πράσο.
- Βάζουμε σε ενα πυρίμαχο σκεύος τις βίδες, ρίχνουμε απο πάνω το μπρόκολο, το πράσο και το μπέικον και ανακατεύουμε απαλά.
- Χτυπάμε σε ενα μπώλ τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε το φαγητό.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Το τυρί που χρησιμοποιώ εγώ ειναι γραβιέρα κατά κύρια βάση. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια που θα τα έχετε σωτάρει με το πράσο. Τέλος, οταν το τσεκάρετε στα 40 λεπτά και σας είναι ρευστό το μείγμα με το γάλα , μην σας προβληματίσει γιατί οταν σβήσετε το φαγητό και το αφήσετε λίγο να κρυώσει, θα πήξει! Το μακαρόνι ως γνωστόν εχει την ιδιαιτερότητα να τραβαει τα "ζουμιά". Αυτά! Καλη επιτυχία!
cookpad
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.