για γλυκά-γλυκά πρωϊνά...
Υλικά:
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες καυτό γάλα
- 2 κρόκους
- 4 κ.σ κρύο γάλα
- 4 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
- ζάχαρη άχνη & κανέλα για πασπάλισμα
- Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους, και τις 4 κ.σ κρύο γάλα.
- Προσθέτουμε το καυτό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η κρέμα να πήξει.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Στο μισό φύλλο της σφολιάτας απλώνουμε το 1/2 της κρέμας και διπλώνουμε με το άλλο μισό φύλλο σφολιάτας.
- Κόβουμε σε λωρίδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψι, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στρίβοντας τα ελαφρά.
- Ψήνουμε τα μπουγατσίνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
- Πασπαλίζουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
olgascuisine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.