Χορταστική πίτα με φύλλο σφολιάτας και γέμιση από μπεσαμέλ και κιμά
Υλικά
Για 6-8 άτομα
sidagiΓια 6-8 άτομα
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- 1/2 κιλό αρνί ψιλοκομμένο (μαγειρεμένο)
- 1/2 κιλό χοιρινό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
- Αλάτι - πιπέρι
- Λίγη ματζουράνα
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το ρύζι, το μαιντανό, την ματζουράνα, αλάτι - πιπέρι και το τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά).
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
- Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα (καλά λαδωμένα), αδειάζουμε την γέμιση και σκέπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (επίσης καλά λαδωμένα).
- Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.