μια ξεχωριστή μαργαρίτα
Υλικά
monastiriaka- 15 γρ. Μαγιά
- 1,5 ποτήρι χλιαρό νερό
- 450 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
- 800 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες και στραγγισμένες
- 300 γρ. κασέρι τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος, ξερός βασιλικός
- Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό νερό, ρίχνουμε λίγο αλεύρι, ανακατώνουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει.
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι.
- Προσθέτουμε την ανεβασμένη μαγιά, το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε το μείγμα.
- Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί.
- Στρώνουμε τις ντομάτες και από επάνω το τριμμένο κασέρι.
- Πασπαλίζουμε με βασιλικό, ρίχνουμε λίγο λάδι στην πίτσα, την ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Μπορούμε να προσθέσουμε 50 γρ. μαύρες ελιές ή κάπαρη η 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες και ψιλοκομμένη πιπεριά.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.