στο φούρνο για λιγότερες θερμίδες
Υλικά
- 800 γρ. πατάτες (καθαρό βάρος)
- 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη για τη ζύμη
- Αλάτι , πιπέρι και 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- Φρυγανιά τριμμένη για το πλάσιμο (περίπου 1 φλ. τσ.)
- Λάδι για το ψήσιμο
- Βράζουμε τις πατάτες με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό , μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 45 λεπτά!
- Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα μπωλ .
- Τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι .
- Προσθέτουμε τότε και τα υπόλοιπα υλικά , αλατοπιπερώνουμε με προσοχή γιατί έχουμε βάλει και την παρμεζάνα και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη , ομογενοποιημένη ζύμη .
- Πλάθουμε τότε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού βερύκοκου και τα βάζουμε σε ένα βαθουλό δίσκο όπου έχουμε ρίξει την τριμμένη φρυγανιά .
- Όταν τα πλάσουμε όλα αρχίζουμε να κινούμε το δίσκο κυκλικά ώστε τα μπαλάκια να “κυλιστούν” στη φρυγανιά .
- Παίρνουμε τότε ένα-ένα με το χέρι μας , το τελειοποιούμε στο πλάσιμο φροντίζοντας να είναι πασπαλισμένα καλά με φρυγανιά γύρω-γύρω και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο , αντικολλητικό ταψί ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ το ένα με το άλλο .
- Τέλος με ένα πινέλο τα λαδώνουμε όλα πολύ καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμούς, στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδοψηθούν .
- Δεν τα γυρίζουμε γιατί παίρνουν χρώμα από την κάτω αντίσταση του φούρνου .
- Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ΔΕΝ πειράζουμε τις κροκέτες μέχρι να κρυώσουν αρκετά και να σταθεροποιηθούν , αλλιώς κινδυνεύουν να μας διαλυθούν .
tasteoflife
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.