Ψητές πατατοκροκέτες με παρμεζάνα και φρέσκια ρίγανη!!!

0

στο φούρνο για λιγότερες θερμίδες

Υλικά
  • 800 γρ. πατάτες (καθαρό βάρος)
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη για τη ζύμη
  • Αλάτι , πιπέρι και 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Φρυγανιά τριμμένη για το πλάσιμο (περίπου 1 φλ. τσ.)
  • Λάδι για το ψήσιμο
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις πατάτες με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό , μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 45 λεπτά!
  2. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα μπωλ .
  3. Τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα πιρούνι .
  4. Προσθέτουμε τότε και τα υπόλοιπα υλικά , αλατοπιπερώνουμε με προσοχή γιατί έχουμε βάλει και την παρμεζάνα και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη , ομογενοποιημένη ζύμη .
  5. Πλάθουμε τότε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού βερύκοκου και τα βάζουμε σε ένα βαθουλό δίσκο όπου έχουμε ρίξει την τριμμένη φρυγανιά .
  6. Όταν τα πλάσουμε όλα αρχίζουμε να κινούμε το δίσκο κυκλικά ώστε τα μπαλάκια να “κυλιστούν” στη φρυγανιά .
  7. Παίρνουμε τότε ένα-ένα με το χέρι μας , το τελειοποιούμε στο πλάσιμο φροντίζοντας να είναι πασπαλισμένα καλά με φρυγανιά γύρω-γύρω και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο , αντικολλητικό ταψί ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ το ένα με το άλλο .
  8. Τέλος με ένα πινέλο τα λαδώνουμε όλα πολύ καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200 βαθμούς, στην κάτω σχάρα μέχρι να ροδοψηθούν .
  9. Δεν τα γυρίζουμε γιατί παίρνουν χρώμα από την κάτω αντίσταση του φούρνου .
  10. Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ΔΕΝ πειράζουμε τις κροκέτες μέχρι να κρυώσουν αρκετά και να σταθεροποιηθούν , αλλιώς κινδυνεύουν να μας διαλυθούν .

tasteoflife
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top