Οι γνωστοί λαχανοντολμάδες με σάλτσα ντομάτας!
Υλικά
•Λάχανο λευκό 1 μέτριο μαλακό
•Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 600 γρ
•Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο
•Ρύζι 1 φλιτζάνι του καφέ
•Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
•Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ
•Αλάτι - πιπέρι
•Ντομάτες 4 τριμμένες
•Νερό 1 - 2 ποτήρια
Εκτέλεση
chefoulis•Λάχανο λευκό 1 μέτριο μαλακό
•Κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός 600 γρ
•Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο τριμμένο
•Ρύζι 1 φλιτζάνι του καφέ
•Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
•Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του καφέ
•Αλάτι - πιπέρι
•Ντομάτες 4 τριμμένες
•Νερό 1 - 2 ποτήρια
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το λάχανο, βγάζουμε το σκληρό κομμάτι κυκλικά από την κάτω πλευρά και σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε ολόκληρο το λάχανο να ζεματιστεί με την κάτω πλευρά προς τον πάτο της κατσαρόλας.
- Βγάζουμε ένα – ένα τα φύλλα και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υλικά μας εκτός της ντομάτας, τα ζυμώνουμε καλά και γεμίζουμε ένα – ένα τα φύλλα μας, βάζοντας στο κέντρο κιμά,διπλώνοντας πρώτα τα πλαϊνά και τυλίγουμε σαν ρολό.
- Στον πάτο μιας κατσαρόλας βάζουμε μερικά χοντρά φύλλα από το λάχανο που τα διαλέξαμε για τον σκοπό αυτό και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα πλάι στο άλλο κυκλικά.
- Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το νεράκι και τα ψήνουμε για 40 – 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να μαλακώσει το λάχανο.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.