Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και ελιές

0

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή

Υλικά
Για 2-4 άτομα

-1 κιλό ντομάτες
-300 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους
-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη προαιρετικά
-1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
-1 συσκευασία ζυμαρικά σπαγγέτι
-½ φλιτζάνι φρέσκο χοντροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
-τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά
-50 γραμμάρια φέτα
-2 κουταλιές της σούπας ελιές μαύρες για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα σπαγγέτι με λίγο λάδι. Όταν ροδίσουν αφαιρείτε από την εστία. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι.

Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Έπειτα μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια και τα μανιτάρια.

Στο τέλος βάζετε τα σπαγγέτι μέσα στο μείγμα της σάλτσας ντομάτας και μαγειρέψτε τα για λίγο. Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, τις ελιές και ντοματίνια κομμένα στη μέση.

sidagi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top