Τι απαντά η κυβέρνηση για την ΕΡΤ

0

και τι θα γίνει με τις εκκρεμότητες

Απαντήσεις έδωσε η κυβέρνηση με non paper, για τα ερωτήματα που έθεσαν συνδικαλιστές και κόμματα, αλλά και σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν (μετάδοση Θείας Λειτουργίας, αθλητικών αγώνων κλπ)  ή δημιουργούνται με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά, ενώ όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών που νομικώς και για όσο διάστημα χρειαστεί θα είναι η διάδοχη κατάσταση» αναφέρει.  

Για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας επισημαίνεται ότι υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες  ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία  από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά.  

Σχετικά με τα αθλητικά γεγονότα των οποίων έχει αγοράσει τα δικαιώματα η ΕΡΤ, ανακοινώνεται ότι «για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που έχει τα δικαιώματα  μετάδοσης η ΕΡΤ, θα εκχωρούνται με διαφανή τρόπο, και με τίμημα υπέρ του δημοσίου, σε ιδιωτικούς σταθμούς».

Το κόστος κάλυψης της δραστηριότητας των κομμάτων αναλαμβάνει το ΥΠΟΙΚ  το οποίο θα παρέχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι η δημόσια τηλεόραση θα επαναλειτουργήσει το  συντομότερο δυνατό και ότι θα είναι απολύτως έτοιμη για τις υποχρεώσεις της ενόψει της ελληνικής Προεδρίας.

Ισχυρίζεται επίσης ότι η απόφαση δεν συνδυάζεται με την πίεση της τρόικας για απολύσεις, αλλά ότι η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. «Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού,  και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους». Αναφέρει ακόμα ότι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι, για την απόφαση της κυβέρνησης και ότι δεν έγινε αναδιάρθρωση εν λειτουργία γιατί όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή. «Οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών.

Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση» αναφέρει μεταξύ άλλων η κυβέρνηση, η οποία παραθέτει και συγκεκριμένα παραδείγματα «προβληματικής λειτουργίας» και άρνησης των συνδικαλιστών σε εξορθολογισμό της λειτουργίας της ΕΡΤ.

Επαναλαμβάνεται ακόμα ότι θα γίνουν  προσλήψεις με αξιοκρατικά κριτήρια του ΑΣΕΠ για τις οποίες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση  οι ήδη εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Για τις θέσεις των σημερινών υπεραρίθμων ανακοινώνεται ότι  θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε εντατικές, νοσοκομεία, εφορίες, ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top