Kυλλήνη, γραφική και… ιαματική

0

η Κυλλήνη προσφέρει άνεση, όμορφο φαγητό, ιστορικά μνημεία

Οι ήρεμες αμμουδιές της, τα θεραπευτικά λουτρά και το γραφικό, πολυσύχναστο λιμάνι κάνουν την Κυλλήνη να ξεχωρίσει ανάμεσα στις περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου… και όχι άδικα! Μόλις 90 χλμ. από την Πάτρα και 295χλμ. από την Αθήνα,

η Κυλλήνη προσφέρει πολυτελή ξενοδοχεία και οργανωμένες αμμώδεις παραλίες… χωρίς να «ξεχνά» παράλληλα, τους οπαδούς του κάμπιγκ με τις φτηνές ταβερνούλες με ψάρι. Με άλλα λόγια, το μέρος προσφέρει διακοπές για κάθε γούστο και πορτοφόλι… με τη βόλτα στο λιμάνι να εκτοξεύει μακριά το άγχος και τα πράσινα δάση να γαληνεύουν το μάτι.

Με τους 950 κατοίκους να αναδεικνύουν την ελληνική φιλοξενία, η Κυλλήνη προσφέρει άνεση, όμορφο φαγητό, ιστορικά μνημεία, πεντακάθαρες παραλίες και όμορφα μέρη που «μυρίζουν» Πελοπόννησο!

Τι θα δείτε στην Κυλλήνη…

Χλεμούτσι

Το κάστρο Χλεμούτσι φωτίζεται τα καλοκαιρινά βράδια, δημιουργώντας μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα στην Κυλλήνη. Το όμορφο κάστρο κάποτε αποτελούσε το πιο δυνατό φρούριο των Φράγκων της Αχαΐας. Σήμερα στέκεται περήφανο και αρκετά καλοδιατηρημένο. Στο λόφο Χελωνάτα και ανάμεσα στο δέντρα, το Χλεμούτσι φιλοξενεί αρκετές συναυλίες ή φεστιβάλ, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Kυλλήνη, γραφική και… ιαματική  Μονή Βλαχέρνας

Πρόκειται για το μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας που μετρά χρόνια από το Βυζάντιο και βρίσκεται 2 χλμ. μακριά από τη μαρίνα της Κυλλήνης, ανάμεσα σε ένα μέρος γεμάτο με ελαιώνες. Οι περισσότεροι ενθουσιάζονται με τις αγιογραφίες της μονής και ανάβουν ένα κεράκι και προσεύχονται μαζί με τις υπόλοιπες μοναχές της εκκλησίας.

Νησάκι Καυκαλίδα

Πάρτε τη βαρκούλα από το λιμάνι και περάστε στο απέναντι νησάκι, το γνωστό και ως Νησάκι Καυκαλίδα! Μέσα σε μόλις λίγα λεπτά θα θαυμάσετε τον ιστορικό τόπο, περνώντας ανάμεσα από Ρωμαϊκούς τάφους και άλλα ερείπια-κτίρια της εποχής. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν τα απομεινάρια μιας εκκλησίας των Ελλήνων και ένας φάρος που βρίσκεται στην άκρη της νησίδας από το 1906.

Kυλλήνη, γραφική και… ιαματική  Παραλίες με άμμο, για όλα τα γούστα

Οι παραλίες της Ηλείας δεν ξεχνιούνται εύκολα, χάρη στη ψιλή χρυσαφένια άμμο, τα καταγάλανα νερά, τα camping και τον ήχο από τα τζιτζίκια. Πρόκειται για έναν προορισμό με αρκετές επιλογές, που καλύπτουν όχι μόνο όσους αναζητούν ξεκούραστες και ήσυχες διακοπές, αλλά και τους νεώτερους που ψάχνουν τη διασκέδαση. Beach bars μπορείτε να βρείτε στον γνωστό κόλπο Αρκούδι, με τις ψάθινες ομπρέλες, και στον Άγιο Αντρέα, ενώ για πιο απομονωμένες στιγμές προτιμήστε τις πιο άγνωστες παραλίες ή την οργανωμένη Σκαφιδιά. Πανέμορφη είναι και η Χρυσή Ακτή, μια παραλία με μήκος 6χλμ, η οποία προσφέρει γήπεδα beach volley αλλά και διάφορα water sports, που θα απογειώσουν τις καλοκαιρινές διακοπές σας! Ωστόσο, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τις παραλίες Ανάληψη και Μυρσίνη… θα σας μαγέψουν!

Ιαματικά λουτρά… τα πιο γνωστά στην Κυλλήνη!

Λίγοι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν για τα ιαματικά λουτρά της Κυλλήνης, αφού κάνουν θαύματα από τα Αρχαία χρόνια! Μόλις 9χλμ μακριά από το χωριό θα συναντήσετε τις ιαματικές πηγές και κάποια ερείπια λουτρών από τη Ρωμαϊκή εποχή. Πιο συγκεκριμένα, τα λουτρά τοποθετούνται στη βορειοδυτική παραλία της Πελοποννήσου, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Αμέτρητοι επισκέπτες που πάσχουν από δερματικά προβλήματα, ρευματισμούς, κινητικά προβλήματα κ.α. κατευθύνονται κάθε χρόνο στην Κυλλήνη… για να βρουν υγεία και ευεξία! Μετά τα λουτρά, πηγαίνετε στην κοντινή ψαροταβέρνα, παραγγείλετε φρέσκο ψάρι και ούζο και αφήστε τις έγνοιες πίσω στην Αθήνα…

Μην αμελήσετε να διοργανώσετε μια μονοήμερη εκδρομή στο μαγικό φαράγγι της Νέδας, δύο ώρες μακριά από την Κυλλήνη, την Αρχαία Ολυμπία και τη Λάμπεια ή αλλιώς Δίβρη, ένα παραδοσιακό χωριό στα σύνορα Ηλείας, Αχαϊας και Αρκαδίας. Στο τελευταίο, όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι υπάρχουν «εκατό εκκλησιές και εκατό βρύσες»!

flowmagazine
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top