Καγιανάς - παραδοσιακή ομελέτα

1

Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη, με υλικά παραδοσιακά και φρέσκα

Μια παραδοσιακή συνταγή ομελέτας από την Πελοπόννησο, ο γνωστός σε πολλούς καγιανάς!

Υλικά:
(Για 4 άτομα)
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 180 γρ. κρέας χοιρινό παστό
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 5 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:

Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις έχει πάρει βράση προσθέτουμε το παστό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Χτυπάμε καλά τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

Αφήνουμε όλα τα υλικά μαζί να ψηθούν καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τον καγιανά ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημειώσεις συνταγής

Ο καγιανάς είναι μια γρήγορη ιδέα για μεζέ, πρόχειρο μεσημεριανό ή βραδινό και γίνεται εύκολα με υλικά πυ συνήθως υπάρχουν στο ψυγείο μας.

sidages
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου
To Top