Γκιούλμπασι με μοσχάρι

0

Υλικά για 6-8 άτομα

1 ½ κιλό μοσχάρι από κιλότο και στήθος
1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες
4 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
1 κουτ σούπας κόκκους από μαύρο πιπέρι
2 κουτ σούπας ρίγανη ξερή
4 κουτ σούπας βούτυρο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
150 γραμ κασέρι κομμένο σε κυβάκια
150 γραμ κεφαλοτύρι
3 κλαράκια σέλινο ψιλοκομμένα
Αλάτι

Φέρνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Παίρνετε μια λεκάνη και ρίχνετε μέσα το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες. Ρίχνετε και τις πατάτες, τα καρότα και το σέλινο. Τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το μαλακό βούτυρο. Ανακατεύετε με τα χέρια σας να λαδωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνετε τη ρίγανη, τα πιπέρια και τα κομματάκια των τυριών και πάλι ανακατεύετε. Αλατίζετε καλά όλα τα υλικά.

Παίρνετε 2-3 μεγάλες κόλλες λαδόχαρτο. Τις απλώνετε σε μια λεία επιφάνεια και αδειάζετε το μίγμα επάνω τους. Το τυλίγετε σε πακέτο και το δένετε με φυτικό σπάγκο. Το τυλίγετε σε ένα αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο στους 180ο και το ξεχνάτε εκεί για 3 ώρες.

Το προτέρημα του ψησίματος στη λαδόκολλα είναι ότι δεν πρόκειται να σας ξεραθεί ποτέ το φαγητό. Στις 3 ώρες χαμηλώνετε τη φωτιά στους 60ο και το συντηρείτε εκεί μέχρι την ώρα του φαγητού. Βγάζετε το δέμα, το βάζετε σε πιατέλα, του αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το φέρνετε έτσι όπως είναι με τις λαδόκολλες στο τραπέζι. Κόβετε το σπάγκο ανοίγετε τις λαδόκολλες και σερβίρετε το φαγητό στα πιάτα.

Πηγή

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top