"Εχω πουλήσει τα πάντα και... κυκλοφορώ με νοικιασμένο αυτοκίνητο"

0

Από την εποχή του «Μπαμ και κάτω» και του «Λάμπεις, μωρό μου, λάμπεις» έχουν περάσει περίπου δεκαπέντε χρόνια, όμως η απήχηση του Λάμπη Λιβιεράτου και η γοητεία του απέναντι στο γυναικείο φύλο εξακολουθούν να είναι έντονες. Και σήμερα είναι το ίδιο λαμπερός εμφανισιακά αλλά περισσότερο ώριμος και συνειδητοποιημένος εσωτερικά, έχοντας κάνει την αυτοκριτική του, σύμφωνα με τη συνέντευξη που έδωσε στην Espresso της Κυριακής.

Ο Λάμπης Λιβιεράτος διαθέτει έντονη προσωπικότητα και δεν του αρέσει απλώς να κάθεται σαν θεατής και να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα. Επιλέγει να αντιδρά και να πει: «Αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, μπορεί να τα μαζέψω και να φύγω». Ο δημοφιλής τραγουδιστής αναφέρεται στο επίκαιρο θέμα των ημερών: το πώς βιώνει την οικονομική κρίση.

«Είναι τόσο τεταμένη η ατμόσφαιρα και η ψυχολογία όλων στο κόκκινο. Δυστυχώς, συνειδητοποιώ ότι όλη αυτή η κατάσταση μας έχει φτάσει σε σημείο να στραφούμε εχθρικά όχι μόνο απέναντι στους πολιτικούς -δικαίως-, αλλά και ο ένας εναντίον του άλλου. Λες και υπάρχει ένα σχέδιο εξόντωσης, να φαγωθούμε μεταξύ μας. Πέρυσι που εμφανιζόμουν σε ένα μαγαζί και ήρθε μια γνωστή παρέα, μου έλεγε ότι άκουσε κάποιους να λένε “έλα, μωρέ, τι ανάγκη έχει ο Λιβιεράτος, για πλάκα κάνει ό,τι κάνει”. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του και να πιστεύει ότι κάποιους δεν τους ακουμπάει αυτή η κατάσταση. Προσωπικά πιστεύω ότι μας ακουμπάει όλους και ιδιαίτερα όσους έχουν παιδιά, επειδή ππλέον διακυβεύεται το μέλλον αυτής της χώρας. Κανένας δεν γλιτώνει και νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που όλοι πρέπει να γίνουμε μια γροθιά».

«ΠΛΗΡΩΣΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ»

- Εσύ περνάς δύσκολα;
Γιατί εγώ να αποτελώ εξαίρεση; Φυσικά και περνάω δύσκολα, αν και είμαι άνθρωπος που έχει μάθει να παλεύει και στα εύκολα και στα δύσκολα. Ξεκίνησα από το μηδέν, δεν είχα καμιά περιουσία, βρέθηκα με περιουσία, όμως έχασα ένα κομμάτι της, πλήρωσα μεγάλους φόρους και δεν είδα να μου επιστρέφουν από το κράτος κάτι από τους φόρους αυτούς. Ούτε και πρόκειται βέβαια.

- Σου λέω ότι ο κόσμος πιστεύει πως οι καλλιτέχνες έχουν κάνει την «μπάζα» τους και δεν μπορούν να καταλάβουν αυτά που τραβάει μια μεσοαστική οικογένεια.
Οσοι έχουν κάνει την «μπάζα» τους, καλώς έκαναν και το κατάφεραν. Είναι κρίμα σε αυτήν τη χώρα να τα βάζουμε συνέχεια με τους καλλιτέχνες. Πρέπει κάποιοι να ξέρουν ότι δεν είναι τόσο εύκολη η δουλειά αυτή. Στην Ελλάδα έχουμε βάλει στόχο τον καλλιτέχνη και υποστηρίζουμε απλώς ότι «τα ’κονομάει». Δεν έχουν υπολογίσει ότι γύρω από τον καλλιτέχνη στηρίζεται μια ολόκληρη οικονομία και πολύς κόσμος έχει δουλειά. Προσωπικά έχω πουλήσει και αυτοκίνητα και τα πάντα, γιατί αντιδρώ σε αυτήν την κατάσταση που θέλει να μας φορολογήσει ακόμη και για τον αέρα που αναπνέουμε. Κυκλοφορώ με νοικιασμένο αυτοκίνητο, γιατί δεν θέλω -και δεν μπορώ πια- να πληρώνω μεγάλους φόρους, ανεβασμένα τέλη κυκλοφορίας και να μην έχω δρόμους, η βενζίνη να έχει φτάσει στα ύψη... Γιατί να μην το κάνω; Εχω έναν φίλο που νοικιάζει αυτοκίνητα, πήρα ένα μικρό και κάνω τη δουλειά μου.

- Με εκπλήσσεις! Ο Λιβιεράτος με νοικιασμένο; Βέβαια, κάποια στιγμή γράφτηκε ότι λόγω οικονομικών δυσκολιών πούλησες και το σπίτι σου. Ισχύει;
Οχι, δεν ισχύει, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να συμβεί και αυτό. Και ξέρεις πότε θα γίνει; Οταν δεν θα πληρώσω για οικονομικούς λόγους αλλά και από αντίδραση κάποια παραπανίσια έξοδα που θα μου χρεώσουν γι’ αυτό. Δεν θέλω και δεν ανέχομαι να μου τα παίρνουν με τσαμπουκά. Απείχα από τη νύχτα για περίπου έξι χρόνια, έκανα άλλα πράγματα, είχα τη δική μου επιχείρηση και εκεί έπαιξα κορώνα γράμματα γιατί, όπως αποδείχτηκε, δεν ωφελεί να έχεις επιχείρηση στην Ελλάδα (σ.σ.: μιλάει για το μπαράκι που είχε ανοίξει στην Αγία Παρασκευή).

- Αλήθεια, πώς ήταν τη μια στιγμή να έχεις τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα επάνω σου και την άλλη να απέχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα; Δεν σου κακοφάνηκε;
Δεν μου κακοφάνηκε, όμως μου έλειψε πολύ η νύχτα, γι’ αυτό και από πέρυσι άρχισα πάλι την επαφή μου με κάποιους μικρούς χώρους. Σε μεγάλες πίστες δεν είναι εύκολο πια για μένα να ξαναμπώ, αλλά δεν τρέχει κάτι. Το σημαντικό είναι ότι όπου και να εμφανίζομαι περνάω καλά και κατά έναν τρόπο κάνω και την ψυχοθεραπεία μου. Ημουν χορτασμένος από όλο αυτό. Είχα ένα απωθημένο και έφτιαξα τη δική μου επιχείρηση, ασχέτως αν πήγε καλά ή όχι. Γιατί μου αρέσει να δοκιμάζομαι σε διαφορετικά πράγματα.

- Υπήρξαν άτομα που ενδεχομένως κατάλαβες ότι χάρηκαν με κάποιες αποτυχίες και στενοχώριες που πέρασες;
Ουδέν κακό αμιγές καλού δεν λένε; Εκανα ξεκαθάρισμα σχέσεων. Πέσανε πια οι μάσκες και είδα τα αληθινά πρόσωπα κάποιων ανθρώπων που είχα δίπλα μου και θεωρούσα φίλους μου. Βλέπω ποιοι ήταν κοντά μου από συμφέρον και ποιοι πραγματικά με αγαπάνε. Εκπλήσσομαι, γιατί είδα να απομακρύνονται από δίπλα μου άνθρωποι που δεν το περίμενα και να μένουν κάποιοι που επίσης δεν το περίμενα.

- Σκέφτηκες να μεταναστεύσεις στο εξωτερικό;
Ναι, το σκέφτηκα, για να απαλλαγείτε και από μένα (γελάει). Και το σκέφτομαι ακόμη να μεταναστεύσω, για να πω την αλήθεια. Μπορεί να θεωρηθεί από ορισμένους πράξη δειλίας, δηλαδή ότι αφήνω το καράβι και φεύγω. Αλλά δεν είναι και εποχή για ηρωισμούς. Εχω κάνει τις επαφές μου και έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου. Θα τα μάθετε στο μέλλον, αν τελικά υλοποιηθούν. Μην τα λέω από τώρα και… με πάρετε στο ψιλό!

Γιατί είπε όχι στο «Dancing on ice»

- Σου έκαναν πρόταση από το «Dancing on ice» να πάρεις μέρος;
Ναι, αλλά αρνήθηκα γιατί το θεώρησα παράτολμο και είπα «άσε, μην πάω και γκρεμοτσακιστώ». Εκανα μικρός πατινάζ, αλλά μέχρις εκεί. Θα ήταν παρακινδυνευμένο να πάρω μέρος σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Εχω και δύο παιδιά που θέλουν τον πατέρα τους σώο!

- Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύεις ότι έπαιξε στη δουλειά σου η εξωτερική εμφάνισή σου;
Πιθανόν και να έπαιξε… (γελάει). Η αλήθεια είναι ότι ακόμη ακούω καλά λόγια για το ότι είμαι νοστιμούλης, όμως δεν βλέπω και πολύ σοβαρά τον εαυτό μου και έχω και μια έντονη διάθεση αυτοσαρκασμού. Θες τώρα να φανώ νάρκισσος; Για να σοβαρευτούμε, μπορεί να ήταν λάθος αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την εξωτερική εμφάνισή μου. Και κιλά πήρα κάποια στιγμή...

- Είσαι δύσκολος άνθρωπος;
Είμαι, και μερικοί δεν με αντέχουν. Είμαι οξύθυμος, παίρνω εύκολα φωτιά, αλλά σβήνω και εύκολα. Μπορεί να αρπαχτώ με κάποιον και μετά να γίνω αρνί, στο μεταξύ όμως ο άλλος τα έχει ακούσει και έχει παρεξηγηθεί.

Προσωπικά ζητήματα, συζήτηση κομμένη...

«Λέω καμιά φορά ότι ο Θεός έχει black χιούμορ γιατί σε κάποιους παίζει άσχημα παιχνίδια, όμως μέσα από τα σοβαρά γεγονότα βλέπεις καθαρά...»

Με την προσωπική ζωή του Λάμπη Λιβιεράτου έχουν ασχοληθεί πολλά δημοσιεύματα, αληθινά και μη, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Πριν από περίπου εννέα χρόνια τον ήθελαν να χωρίζει από την Εύη Αδάμ και το ζευγάρι πάλι δεν έδωσε τροφή με δηλώσεις του. Ομως χρόνια μετά παραδέχτηκαν ότι εκείνη την περίοδο έφτασαν όντως στον χωρισμό. Παρ’ όλα αυτά έκαναν την προσπάθειά τους και τα κατάφεραν. Εξάλλου, στόχος τους -παρά τα όποια προβλήματα- είναι να κρατήσουν την οικογένειά τους ενωμένη για χάρη και των δύο παιδιών τους.

Σήμερα εκείνος γίνεται άλλη μία φορά στόχος έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου για το αν γυρίζει σελίδα στη ζωή του. «Οι σελίδες της ζωής γυρίζουν έτσι και αλλιώς και προχωράς στην επόμενη, αυτό κάνω και εγώ τώρα» απάντησε. Βόμβα μεγατόνων και νέα σενάρια. Χωρίζει ή δεν χωρίζει, λοιπόν; Τολμάω να τον ρωτήσω και το μάτι του αστράφτει (ως συνήθως): «Ανοιξε το Internet και θα δεις…» απαντά και ξεκόβει: «Δεν θέλω να μιλάω δημόσια για τα προσωπικά μου, επειδή υπάρχουν τα παιδιά μου, τα οποία είναι αρκετά μεγάλα και καταλαβαίνουν τα πάντα πολύ καλά. Επίσης πηγαίνουν σχολείο και μπορεί εύκολα να γίνουν δέκτες σχολίων.

Αυτό για μένα είναι απαγορευτικό». Και συνεχίζει: «Είναι καλά τα παιδιά μου και αυτό είναι αρκετό για να είμαι καλά και εγώ στην προσωπική ζωή μου. Κάνω τον σταυρό μου και εύχομαι να έχουν την υγειά τους, και εγώ να τους δώσω τις βάσεις για να προχωρήσουν σε αυτό το δύσκολο ταξίδι ζωής. Πρέπει να μιλάω για την προσωπική ζωή μου και να στοχοποιούμαι; Νομίζω ότι ο κόσμος που έχει παρακολουθήσει λίγο, έχει καταλάβει τι συμβαίνει και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Θέλω να έχω το δικαίωμα να μη μιλάω άλλο για το τι γίνεται στη ζωή μου, έπειτα από τόσα χρόνια σε αυτόν τον χώρο.

- Κάνοντας έναν απολογισμό, θα έλεγες ότι σε γενικές γραμμές είσαι ευτυχισμένος από τη ζωή και τον γάμο σου;
Η ευτυχία δεν είναι μια μόνιμη κατάσταση, είναι στιγμές. Και όλες οι σχέσεις περνάνε κρίση. Ποιος, λοιπόν, είναι εκείνος που μπορεί να απαντήσει με απόλυτη ειλικρίνεια κάνοντας τον απολογισμό του; Οσες φορές αισθάνθηκα δυστυχισμένος με όσες δυσκολίες αντιμετώπισα στην προσωπική ζωή μου, και τις ξέρω πολύ καλά μόνον εγώ, όχι όλος ο κόσμος, τις ξεπέρασα και προχώρησα.

Οσες φορές και αν έπεσα, σηκώθηκα και προχώρησα πάλι, και κάθε μέρα ευχαριστώ τον Θεό γιατί μου δίνει αυτήν τη δύναμη. Σαφώς υπάρχουν πολλοί εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να σε κάνουν δυστυχισμένο. Ομως όταν είδα ανθρώπους να έχουν άρρωστο παιδί και αντιμετώπιζαν αυτήν την κατάσταση με τόση γενναιότητα, τότε κατάλαβα ποια είναι τα σημαντικά προβλήματα της ζωής. Λέω καμιά φορά ότι ο Θεός έχει black χιούμορ, γιατί σε κάποιους παίζει άσχημα παιχνίδια. Ομως μέσα από αυτά τα σοβαρά γεγονότα μπορείς να δεις ότι αφήνουμε στην άκρη στιγμές σημαντικές, αξίες σημαντικές και ασχολούμαστε με αηδίες δευτερεύουσας σημασίας, που έχουν τη λύση τους.

- Με το νέο τραγούδι σου «Θα δεις, όλα θα αλλάξουν» θέλεις να περάσεις ένα μήνυμα αισιοδοξίας;
Μπορείς να το πεις και έτσι, μπορείς να το πάρεις όμως και σαν απειλή. Το έχουν γράψει ο Κωνσταντίνος Γαλανός και ο Αντρέας Γιατράκος, και εύχομαι στα δύσκολα που περνάει και η δισκογραφία να είναι καλοτάξιδο.

real.gr
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top