Τσίπρας προς Παπακωνσταντίνου: Για αποτυχημένο μια χαρά σας βλέπω

0

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή, στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησηςγια τα μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική, οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Αλέξης Τσίπρας όταν ο δεύτερος, απευθυνόμενος στον υπουργό Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε σε λεγόμενά του επί της θητείας του στο ΥΠΟΙΚ και σημείωσε: «Για αποτυχημένο μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας».

«Επιμένατε ότι η χώρα το 2011 θα έχει ανάπτυξη και θα βγει στις αγορές και δηλώνατε ότι αν χρειαστεί ποτέ να πάρουμε νέα μέτρα θα σημαίνει ότι εσείς προσωπικά έχετε αποτύχει», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε σε σκληρό τόνο.

«Για αποτυχημένο, μια χαρά σας βλέπω στη θέση σας, αλλάξατε βέβαια υπουργείο αλλά αυτή η αποτυχία των προγνώσεών σας και των επιλογών σας σε χιλιάδες συμπολίτες μας, σε εκατομμύρια συμπολίτες μας έχει στοιχίσει πολύ πιο ακριβά», είπε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε ότι η χθεσινή αποστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή («τζάμπα μάγκας») ενόχλησε πολύ τον κ. Τσίπρα και έχει χάσει την ψυχραιμία του.

«Επεισόδια έξω από τη Βουλή και επεισόδια και μέσα στη Βουλή, αυτός είναι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.

«Μπορεί εγώ να είμαι τζάμπα μάγκας όμως οι δικές σας οι μαγκιές δεν είναι τζάμπα, κοστίζουν στην ελληνική κοινωνία και κάθε φορά που κάνετε τα στραβά μάτια στη διαπλοκή κοστίζουν δισεκατομμύρια οι μαγκιές σας στο ελληνικό δημόσιο», ανταπάντησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στη χθεσινή στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που χειροκρότησαν τον «κανονικό μάγκα» – όπως χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο – και τους κατηγόρησε ότι χειροκροτούσαν το «ξεγύμνωμα της υποτέλειας της κυβέρνησής τους».

Επί της ουσίας της ερώτησης ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργού ότι διαμεσολάβησε σε μια συμφωνία ιδιωτών χωρίς το ελληνικό δημόσιο να έχει κανένα όφελος, γιατί –όπως είπε- αν υπήρχε όφελος για το δημόσιο δεν είναι κακό να είσαι ντίλερ.

«Ο πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει συνάψει μια συμφωνία με μια άλλη χώρα, όπως με το Κατάρ για επενδύσεις 5 δισ., και όταν ο ηγέτης της άλλης χώρας του ζητά από κοινού να είναι παρόντες σε αυτή τη συμφωνία, λέτε να πει όχι για να μην κατηγορηθεί από εσάς ότι μεσολαβεί;» είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «ευτυχώς ως μοναδικό κριτήριο ο πρωθυπουργός έχει το δημόσιο συμφέρον και όχι τι θα ακούσει από εσάς».

Πάντως ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφερόμενος στην επένδυση στα Μεταλλεία Χρυσού δήλωσε πως πρόκειται για μια επένδυση ενός δισ. η οποία θα δημιουργήσει 1.800 θέσεις εργασίας, ενώ το δημόσιο θα έχει προβλεπόμενα ετήσια έσοδα 125 εκατ. ευρώ.

polispress
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top