Νόμος 4.000 για την Ελλάδα: Κούρεμα και διαπόμπευση

0

Αυτό που παίζεται στις Βρυξέλλες μοιάζει με ταινία γυρισμένη σε κουρείο στο οποίο ο κουρέας ετοιμάζεται να κουρέψει γουλί τον πελάτης κι αυτός προσβλέπει στο έλεος και την αλληλεγγύη του κουρέα.

Ή αλλιώς, πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Αφού μας έχουν τσακίσει τα νεύρα με το 21%, το 40%, το 50% έρχεται και το ΔΝΤ τώρα και μας λέει ότι η όλη συζήτηση για το χρέος είναι στο 60%. Η απόρρητη και άκρως εμπιστευτική (τώρα αυτό είναι για γέλια) έκθεση διέρρευσε στους FT και αναφέρει ότι αν δεν γίνει αυτό το σενάριο το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και σε λίγο καιρό θα χρειαστεί κούρεμα 80%.

Την έκθεση αυτή φέρεται να κατέθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ, στους ηγέτες των κρατών – μελών της ευρωζώνης. Όπως λένε στο ΔΝΤ θα πρέπει η Ελλάδα να πάρει και δεύτερο πακέτο βοήθειας που θα φτάσει τα 252 δις αλλά θα μπορούσε να ανέβει στα 444 δις σε βάθος χρόνου.

Όλα αυτά καλά μέχρι εδώ αλλά κανείς δε ρώτησε τους ξενοδόχους, δηλαδή τους ομολογιούχους, τις τράπεζες που έχουν μαζέψει τοξικά ομόλογα.

Πριν λίγες ώρες ο επικεφαλής του IFF, Τσ. Νταλάρα βγήκε και είπε ότι οι συζητήσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες, γίνονται ερήμην των ιδιωτών που κρατούν ομόλογα και που φυσικά δε συμφωνούν σε μια εθελοντική συμμετοχή τους. Με λίγα λόγια οι ιδιώτες επενδυτές δεν σκοπεύουν να μπουν στο πρόγραμμα εθελοντικού κουρέματος των ελληνικών ομολόγων σε ποσοστό πάνω από το συμφωνηθέν 21%. Ήτοι, αν γίνει κάτι τέτοιο θα αποτελεί πιστωτικό γεγονός, χρεοκοπία καραμπινάτη ή στάση πληρωμών και φυσικά θα μας περιλάβουν οι αγορές και η χώρα θα διαλυθεί εν μια νυκτί.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί οι Ευρωπαίοι συζητούν για κούρεμα χωρίς να ρωτήσουν αυτούς που θα χάσουν τόσα χρήματα; Μήπως οδηγούν την Ελλάδα κατευθείαν σε χρεοκοπία, χωρίς προηγούμενο στάδιο; Και γιατί η ελληνική κυβέρνηση δε λέει κάτι γι’ αυτό, αντίθετα αποδέχεται αλλαγή των όρων της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για κούρεμα 21%, το πρόγραμμα μάλιστα που μόλις και μετά βίας ξεπέρασε το 80% συμμετοχή;

Από την άλλη ο Γ. Παπανδρέου πήγε στις Βρυξέλλες χωρίς κανένας σχέδιο. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. “Το ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο της Ελλάδας είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία δύο χρόνια” τόνισε ο πρωθυπουργός. “Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης” συνέχισε, σημειώνοντας ότι καθημερινά χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών της Ευρώπης στους θεσμούς και στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην κοινωνική συνοχή της Ευρώπης.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, οι αποφάσεις πρέπει να είναι καθοριστικές, για να πάμε σε μία “Ευρώπη της αλληλεγγύης“. “Τώρα είναι η ώρα των συνολικών αποφάσεων για την Ευρώπη” ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και κατέληξε, λέγοντας ότι “οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες είναι ιστορικές”.

Δηλαδή ο Έλληνας πρωθυπουργός αφήνει το μέλλον της χώρας στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αν δηλαδή θα μας λυπηθούν και δε θα μας κουρέψουν γουλί.

Νόμος 4.000 με κούρεμα γουλί και διαπόμπευση με κρεμασμένες ταμπέλες που αντί για τεντιμπόις θα γράφουν «μπαταχτσής και ανεπιθύμητος».
antinews
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top