Γιαγιά, Παππούς και Ζώδια

0

Τι είδους Παππούς και Γιαγιά είναι το κάθε ζώδιο;

Τίποτα σαν το ντάντεμα του παππού και της γιαγιάς!
Τίποτα σαν την αυτοσχέδια κούνια που σου είχε φτιάξει ο παππούς και τίποτα σαν τον ελληνικό καφέ που έπινες με την γιαγιά!
Θυμήσου τα παιδικά σου χρόνια στο άρθρο μας, μέσα από τα… Ζώδια ή απλά δες τι είδους παππούς και γιαγιά θα γίνεις!



Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που ακόμα και στα 80 του δεν σταματά να είναι ενεργός και δραστήριος! Που μέσα στα νεύρα του/της, θα «βρίσει» την μαμά σου ή τον μπαμπά σου (εξαρτάται ποιανού είναι πεθερός/α)! Που θα σου αποκαλύψει κατά λάθος, ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, αλλά τα δώρα στα φέρνουν οι γονείς σου!



Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που θα σου λέει «Τι σου πήρα, μάντεψε» και ενώ περιμένεις παιχνίδια, σου φέρνει φρέσκα αυγά, κατσικίσιο γάλα και γενικά φαΐ από το χωριό! Που ενώ παίρνει το «χρυσό» στην τσιγκουνιά, σε σένα προσφέρει τα πάντα! Που θα σου πει μία ιστορία από τα νιάτα του/της, τουλάχιστον 30 φορές!




Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που τον αγαπάει όλη η γειτονιά, τους οποίους γείτονες όμως, θάβει τον έναν στον άλλο! Που απολαμβάνεις όσο δεν πάει, το ελληνικό καφεδάκι, αφού έχει πάντα τόσα νέα να σου πει! Που όταν του/της λες τα ερωτικά σου, πάντα θα σου δώσει συμβουλή, διότι πάντα… ξέρει!




Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που θα σε κακομάθει σε… καταπιεστικό βαθμό! Που κάθε φορά που αποχαιρετάτε ο ένας τον άλλον, δακρύζει, σε φτύνει 3 φορές και κάνει με τα δάχτυλα, σταυρό προς το μέρος σου! Που ένας μήνας μαζί του/της, σημαίνει 5 κιλά περισσότερα!




Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που σε δείχνει παντού και καμαρώνει σε σημείο να σε φέρνει σε δύσκολη θέση! Που σε ζαλίζει συνέχεια, με τα επιτεύγματα του/της στα νιάτα του! Που στις οικογενειακές γιορτές, είναι πάντα πρώτος/η στο τσάμικο ή το συρτό!




Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που οι μνήμες σου για εκείνον/η περιορίζονται σε καθαριότητες, μαστορέματα και μυρωδιά χλωρίνης! Που σε πίεζε κάθε βράδυ να πλένεις τα δόντια σου, αλλά τώρα τον/την ευγνωμονείς! Που σε έτρεχε στο γιατρό, με ένα απλό βηχαλάκι!




Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που σου αγόραζε τα περισσότερα και τα ωραιότερα ρούχα! Που χαμογελούσε, ακόμα κι όταν έκανες την χειρότερη ζημιά! Που τον/την θαύμαζες πάντα, για τον τέλειο γάμο που είχε με τον/την παππού/γιαγιά και παρακαλάς και εσύ να βρεις ένα άλλο τέτοιο μισό στην ζωή σου!




Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που τσακωνόταν αμέσως, με όποιο άλλο παιδάκι σε πείραζε! Που σε συγκρίνει με την ξαδέρφη, τον γιο του κουμπάρου ή την ανιψιά του γείτονα, κάθε φορά που κάνεις ζαβολιά! Που είχε μαζέψει κάτι χιλιάρικα για σένα σε έναν λογαριασμό, για όταν φτάσεις 18!




Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που ερχόταν κάθε φορά που έπαιζες με τους φίλους σου, γιατί ένιωθε πολύ κουλ, για να κάτσει με την γερουσία! Που θα σου ζητούσε σίγουρα να του φτιάξεις Instaή Facebook! Που ακόμα κι όταν είχε περάσει τα 80, δεν σταμάταγε να πηγαίνει εκδρομές, ακόμα κι αν ήταν σε μοναστήρια με τα ΚΑΠΗ!



Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που ήταν όλο «μη» και «μη», ιδίως όταν έκανες επικίνδυνα πράγματα! Που σε ζάλιζε να παντρευτείς, για να δει δισέγγονο! Που η μαμά ή ο μπαμπάς σου παραπονιόταν γιατί ήταν αυστηρός/η, ενώ εσένα σε έχει στα ώπα-ώπα!





Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που θα σε ζαλίσει για όλους τους πολιτικούς του/της αγώνες, σε όλη την νεότερη ιστορία της Ελλάδας! Που είχε στην αυλή, τουλάχιστον 10 γατάκια και σκυλάκια αδέσποτα, τα οποία φρόντιζε! Που αντί να του/της μαθαίνεις εσύ, σου μάθαινε εκείνος/η, πώς να χρησιμοποιείς υπολογιστή ή κινητό!



Είναι η γιαγιά ή ο παππούς, που πάντα σου έδινε κρυφά λεφτά από τους υπόλοιπους, λες και σου έδινε κάτι παράνομο! Που πήγαινε Εκκλησία κάθε Κυριακή και η αιτία που κοινωνούσες τόσο συχνά τα καλοκαίρια! Που κρατούσε πάντα και σίγουρα όλα τα μυστικά σου, από την μαμά και τον μπαμπά!




oroskopos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top