Κοινή επιτροπή κυβέρνησης- Ιεράς Συνόδου

0

Η συγκρότηση κοινής επιτροπής κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου για να συζητηθούν αναλυτικά όλα τα θέματα που αφορούν την
Εκκλησία, αποφασίστηκε στην κοινή συνάντηση, που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, και υπουργοί της κυβέρνησης, με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου.

Στην Επιτροπή θα προεδρεύει η υπουργός Παιδείας και από κυβερνητικής πλευράς θα μετέχουν υπουργοί ή εκπρόσωποι από τα υπουργεία Υποδομών, Υγείας, Οικονομικών και Πολιτισμού. Με τον τρόπο αυτό εκτιμήθηκε ότι ο διάλογος ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία αποκτά και θεσμική σχέση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ανέλυσε στον Αρχιεπίσκοπο και τους ιεράρχες τη φιλοσοφία του Νέου Λυκείου, που προωθεί η κυβέρνηση, όπου προβλέπεται συγκεκριμένος τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών, καθώς η Εκκλησία έχει εκφράσει ενστάσεις, ζητώντας περισσότερο και ευρύτερο χρόνο διδασκαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της Εκκλησίας ζήτησε από την κυβέρνηση την αποδέσμευση των κεφαλαίων της που διατηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο περί μεταμοσχεύσεων, για την "εικαζόμενη συναίνεση" και την κάρτα του Πολίτη.

Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρχει ελαστικότερη εφαρμογή της ρύθμισης 1 προς 5 σχετικά με τις προσλήψεις και μεταθέσεις ιερέων.

Όλα τα επιμέρους ζητήματα, μέσω της επιτροπής που θα συγκροτηθεί θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα με τα αρμόδια υπουργεία.

"Αναγκαία η συνεργασία κράτους και εκκλησίας"

Με εγκαρδιότητα και ασπασμούς υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο και την αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανέφερε ότι είναι αναγκαία η συνέργεια και η συνεργασία του κράτους και της εκκλησίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα ο καθένας βέβαια με τον ιδιαίτερο ρόλο του. Και πρόσθεσε: "Για να προκύψουν λύσεις ελπίδας, αισιοδοξίας, ώστε να μπει η Ελλάδα σε ένα διαφορετικό δρόμο".

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι ήταν σωστή η επισήμανση του πρωθυπουργού και τόνισε: "Ο λαός προσβλέπει με αγωνία και έχει απαιτήσεις για να ξεπεραστεί η κρίση. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο".

Τον αρχιεπίσκοπο συνόδευαν αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου από τους μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ελλασσόνας Βασίλειο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου πρωτοπρεσβύτερος Μάρκος Βασιλάκης.

Από κυβερνητικής πλευράς, παρόντες στη συνάντηση ήταν η αρμόδια υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλειας, Χρήστος Αηδόνης.
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top