Οι 20 πιο πιστές ράτσες σκύλων σύμφωνα με τους κτηνιάτρους

0
διαφορετικές φυλές με διάφορες ικανότητες.

Η πίστη είναι ένα χαρακτηριστικό που οι άνθρωποι αναζητούν ανά τους αιώνες, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: τα σκυλιά το έχουν περισσότερο. Αλλά, αρχικά, πώς προέκυψε αυτό το διαφορετικό είδος να γίνει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου; Είναι ενδιαφέρον ότι ξεκίνησε κατά την εποχή των Παγετώνων, όταν οι άνθρωποι τάιζαν λύκους για να τους κάνουν να τους εμπιστευτούν και να αποφύγουν τον κίνδυνο. Με την πάροδο του χρόνου, το είδος εξελίχθηκε σε διαφορετικές φυλές με διάφορες ικανότητες: βοσκοί, κυνηγοί, εργάτες, φύλακες κι άλλα. Αλλά κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ τους είναι η πίστη. Εδώ τα σκυλιά το πάνε, πραγματικά, στο επόμενο επίπεδο.

1. Μπιγκλ

Ως ομαδικά πλάσματα, τα Beagles έχουν να κάνουν με τη συντροφικότητα – κι είναι εξίσου χαρούμενα όταν είναι μέλη μίας ανθρώπινης ομάδας, αλλά και με άλλα σκυλιά. Οι άνθρωποι χαϊδεύουν καλύτερα, έτσι; Επειδή είναι τόσο φιλικά και ενεργητικά, τα Beagle θεωρούνται μια ευπρόσδεκτη παρέα σε οποιοδήποτε σπίτι – και μόλις μπουν, θα φροντίσουν να συμμετέχουν στα πάντα. Ωστόσο, καμία μυρωδιά δεν μπορεί να τους ξεφύγει και μερικές φορές τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το κυνηγητό τους. Επομένως, μην νομίζετε ότι το σουβλάκι θα την γλυτώσει.

2. Κινέζικο Shar-Pei

Τα Shar-Pei’s έχουν γραμμένη την πίστη στις πτυχές των προσώπων τους. Από εκεί προέρχεται και το όνομά τους . Sā Pèih στα καντονέζικα σημαίνει “δέρμα άμμου”, Το εξαιρετικά υψηλό αίσθημα πίστης του Shar-Pei συνοδεύεται από ορισμένες προϋποθέσεις (οι ξένοι πρέπει να προσέχουν). Είναι μια ιδιαίτερα αγαπητή και προστατευτική ράτσα, αλλά αντιλαμβάνονται εύκολα τους άγνωστους ως απειλή, οπότε μπορεί να σας δυσκολέψει σε κοινωνικές επαφές με άλλα σκυλιά ή ανθρώπους (εκτός από τους δια βίου συντρόφους τους).

3. Κυνηγόσκυλο Μπασσέτ

Θυμάστε το παραμύθι «Η αλεπού και το κυνηγόσκυλο»; Είναι μια ιστορία δύο νεαρών ζώων που είναι οι καλύτεροι φίλοι – δηλαδή, έως ότου ο ιδιοκτήτης του κυνηγόσκυλου του πει να κυνηγήσει την αλεπού. Και τι κάνει; Ακριβώς αυτό που του είπε ο ιδιοκτήτης του… για το καλύτερο ή το χειρότερο. Σε γενικές γραμμές, τα κυνηγόσκυλα είναι τρομερά πιστά και στοργικά. Είναι, επίσης, πολύ φιλικά και τεμπέλικα, καθιστώντας τα εύκολα στη φροντίδα – αλλά από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολο να εκπαιδευτούν. Οι μύτες τους είναι «χρήσιμες» σε πολλές αστυνομικές έρευνες.

4. Μπουλντόγκ

Αν ρίξετε μια ματιά στη φωτογραφία, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσετε από τη μυϊκή τους κατασκευή ότι τα μπουλντόγκ εκτράφηκαν για να πολεμήσουν. Ωστόσο, αυτή η ικανότητά τους δεν αντανακλά την προσωπικότητα ή τη διάθεσή τους. Τα μπουλντόγκ είναι πολύ χαλαρά, χαδιάρικα και πιστά. Αν δε φαίνονται τόσο άνετα στην παράξενή τους εμφάνιση, είναι γιατί έτσι αισθάνονται. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η ζωή μαζί με τον άνθρωπο είναι πολύ καλύτερη. Αλλά, είναι γνωστό ότι είναι πεισματάρικα … πεισματάρικα και αγαπησιάρικα!

5. Γαλλικό μπουλντόγκ

Το μοναδικό γαλλικό μπουλντόγκ, με τα μεγάλα αυτιά νυχτερίδας και τη σταθερή φύση του, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες μικρών σκύλων στον κόσμο, ειδικά μεταξύ εκείνων που κατοικούν στην πόλη. Το Frenchie είναι παιχνιδιάρικο, άγρυπνο, προσαρμόσιμο και εντελώς ακαταμάχητο. Τα πάει καλά με άλλα κατοικίδια ζώα και απολαμβάνει να κάνει νέους φίλους με ανθρώπους. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι της πόλης παγκοσμίως λατρεύουν αυτήν την εξαιρετικά διασκεδαστική και φιλική ράτσα. Μερικές φορές μπορεί να είναι πεισματάρικο, αλλά στην καρδιά, είναι ευχάριστο κι επομένως εύκολο να εκπαιδευτεί.

6. Ποιμενικός ανά την υφήλιο

Οι ποιμενικοί, όπως οι ράτσες της Αυστραλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ελλάδας έχουν αποδείξει ότι είναι πολύ έξυπνοι και εύκολα εκπαιδεύσιμοι. Για το λόγο αυτό, θεωρούνται οι πιο απασχολημένοι σκύλοι στον κόσμο – και από τους πιο αγαπημένους από οικογένειες. Είναι από τα μεγαλύτερα σκυλιά, τόσο από πλευράς σωματικής κατασκευής, όσο και από μέγεθος αγάπης. Χρειάζονται άφθονη άσκηση και δραστηριότητα, αλλά αξίζει τον κόπο.

7. Μπόξερ

Όταν θα πάρετε ένα μπόξερ, είναι σαν να αποκτάτε έναν σύντροφο που θα σας κάνει πάντα να γελάτε και θα σας προστατεύει. Τα μπόξερ είναι άκρως ενεργητικά και έχουν παιχνιδιάρικη φύση. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένα φαίνονται όταν προσπαθούν να σας μεταφέρουν στα παιχνίδια τους, παραμένουν πάντα σε εγρήγορση για το τι συμβαίνει γύρω τους. Σύμφωνα με το DogTime, τα μπόξερ έχουν «θρυλική υπομονή και ευγένεια με τα παιδιά» – μια ευαισθησία που τα βοηθάει επίσης να αποφεύγουν μια σκληρή επίπληξη.

8. Golden Retriever- ο ιχνηλάτης

Από όλες τις διαφορετικές συγκινητικές αποχρώσεις αγάπης που μοιράζονται τα σκυλιά μαζί μας με τους μοναδικούς τους τρόπους, η πίστη φαίνεται ότι προέρχεται από το DNA τους. Αλλά ποια είναι τα περισσότερο πιστά και γιατί; Πιθανότατα, το πρώτο σκυλί που θα σας έρθει στο μυαλό είναι το Golden Retriever. Αυτή η ράτσα είναι γνωστός ιχνηλάτης. Ο κύριος στόχος τους είναι να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους και εκείνα περνάνε υπέροχα κατά τη διαδικασία.

9. Γιορκσάιρ Τερριέ – η φατσούλα

Τα Γιορκσάιρ Τερριέ – ή “Yorkies,” εν συντομία – είναι ακριβώς σαν εμάς: το μόνο που θέλουν σε αυτή τη ζωή είναι αληθινή αγάπη. Αλλά μερικές φορές νιώθουν να απειλούνται, όταν ο ιδιοκτήτης τους δείχνει αγάπη για κάποιο άλλο ζώο. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι θέλουν την αποκλειστικότητα στην αγάπη ή επειδή φοβούνται ότι θα σταματήσουν να τα ταΐζουν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η αγάπη τους και η αφοσίωσή τους είναι εξίσου συγκινητικές και αμετάβλητες. Μπόνους: οι πανέμορφες γλυκές φατσούλες!

10. Ντάτσχουντ

Τα Daschsunds, που συχνά ονομάζονται “Doxies”, είναι μεγάλες αγάπες. Είναι υπέροχα στα κόλπα, τους αρέσει να παίζουν και να είναι δίπλα σας πάντα – ακόμα προτιμότερα, στην αγκαλιά σας! Το καλύτερο τους είναι να κοιμούνται και να χαλαρώνουν όλη τη μέρα, αρκεί να είστε κοντά τους. Είναι γνωστό ότι είναι πολύ πεισματάρικα, αλλά έχουν και τη φήμη ότι σώζουν ανθρώπους από πυρκαγιές και βίαιες επιθέσεις, οπότε… η επιλογή φαίνεται προφανής.

11. Κόκερ Σπάνιελ

Το Κόκερ Σπάνιελ είναι ένα αισιόδοξο σκυλί, γιατί αισθάνεται ότι όλος ο κόσμος είναι καλός στην καρδιά. Ο ενθουσιασμός του για τη ζωή είναι μεταδοτικός και συνήθως έχει ένα χαμόγελο μόνιμα κολλημένο στη φατσούλα του, που εγγυημένα σου φωτίζει τη μέρα. Γι΄αυτό είναι τόσο δημοφιλές. Μόλις σε αγαπήσει, θέλει να σε κάνει ευτυχισμένο όλη την ώρα. Το μειονέκτημα: υποφέρει βαθιά όταν μένει μόνο του για πολύ ώρα, οπότε θα πρέπει να είστε αρκετά διαθέσιμοι.

12. Σνάουτσερ- ο «μουσάτος» φίλος

Αν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε με 3 λέξεις ένα Σνάουτσερ, θα λέγαμε ότι είναι, χωρίς αμφιβολία: στοργικό, εργατικό και προστατευτικό. Ο κύριος στόχος τους είναι να διατηρήσουν τους αγαπημένους τους συντρόφους ασφαλείς,. Αλλά θέλουν και να το πάνε ένα επίπεδο παραπάνω, μαθαίνοντας νέα κόλπα και εξερευνώντας νέα μέρη. Η ευφυΐα τους μπορεί εύκολα να τα οδηγήσει σε κατάθλιψη, εάν η ζωή δεν τους φέρνει αρκετή αγάπη ή περιπέτεια. Αλλά αυτό μοιράζονται ίνας άνθρωπος και ένα Σνάουτσερ είναι πραγματικά μοναδικό και αξίζει να το νιώσει κανείς.

13. Κόλλεϊ

Τα κόλλεϊ ζουν με το σύνθημα «δουλέψτε σκληρά, ξεκουραστείτε γερά». Αγαπούν τη δουλειά τους, αλλά αγαπούν και να χαλαρώνουν μόλις τελειώσει η μέρα. Θεωρούνται εξαιρετικοί κτηνοτρόφοι επειδή μπορούν και προσαρμόζονται εύκολα στο περιβάλλον τους .Η ευγενική τους παρουσία τα καθιστά, επίσης, πολύ ευαίσθητα στα συναισθήματα των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Αν και είναι προστατευτικά, δεν είναι επιθετικά, αλλά εάν χρειαστεί, θα απωθήσουν τυχόν πιθανές απειλές χωρίς ποτέ να τραυματίσουν κάποιον.

14. Newfoundland-Σκύλοι Νέας Γης

Τα Newfoundlands, που ονομάζονται επίσης “Newfies” είναι γιγάντια σκυλιά και μερικές φορές τα μπερδεύουν με πολύ φιλικές αρκούδες,. Ζυγίζουν 150 κιλά κατά μέσο όρο, αλλά η αγάπη ξεχειλίζει από κάθε κομμάτι της γούνας τους. Αυτή η αγάπη τα κάνει να ανησυχούν υπερβολικά για τους ιδιοκτήτες τους και να παρακολουθούν πάντα γύρω τους για κάθε απειλή. Χάρη στην υπομονή και τη νοημοσύνη τους λαμβάνουν μέρος σε έρευνες και αποστολές διάσωσης – αλλά το αγαπημένο τους μέρος είναι το σπίτι και να προστατεύουν αυτούς που αγαπούν.

15. Λαμπραντόρ Retriever

Φυσικά και πρέπει να συμπεριλάβουμε το Λαμπραντόρ Retriever στη λίστα μας, γιατί είναι ένα από τα πιο πιστά σκυλιά. Τα Λαμπραντόρ λατρεύουν να παίζουν, αλλά σε αντίθεση με μερικές άλλες ράτσες , αυτά θα σας επιστρέψουν πάντα ό, τι τους πετάτε. Είναι τα ιδανικά σκυλιά για μια οικογένεια με παιδιά. Ανεξάρτητα από το μέγεθος τους, θέλουν απλώς να αγαπούν και να προστατεύουν την ανθρώπινη οικογένειά τους.

16. Αγίου Βερνάρδου

Τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου είναι γνωστά για τη δυνατή τους πίστη και την απαράμιλλη υπομονή τους, αλλά έχουν και μια άλλη, λιγότερο γνωστή φήμη: αυτή της νταντάς! Όσον αφορά στην εκπαίδευση και τα κόλπα, η ράτσα αυτή είναι σαν ένας τεράστιος κενός καμβάς που περιμένει να ζωγραφιστεί. Η μετατροπή αυτού του ευγενικού γίγαντα σε μια νταντά απαιτεί αρκετή εξάσκηση, αλλά μόλις το καταφέρετε, δεν θα πιστέψετε πόσο ικανά είναι να προσφέρουν τρυφερότητα και αγάπη. Αφήστε που χρησιμεύουν και σαν γιγαντιαία ζωντανά μαξιλάρια, εάν θέλετε να την αράξετε πάνω τους!

17. Ακίτα

Η αφοσίωση των Ακίτα είναι θρυλική. Η περίφημη κωφή και τυφλή Ελένη Κέλερ, η οποία άλλαξε τον τρόπο που αλληλοεπιδρούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες με τον κόσμο γύρω τους, δέχθηκε σαν δώρο έναν τέτοιο σκύλο συντροφιάς από την Ιαπωνική κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα αυτό ήταν το πρώτο Ακίτα που έφτασε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και φυσικά γνωρίζουμε το διάσημο Χάτσικο, το πανέμορφο Ακίτα των ομώνυμων ταινιών, που περίμενε τον ιδιοκτήτη του στο σταθμό του τρένου για χρόνια, ακόμη και αφού πέθανε. Είναι σίγουρα μια εξαιρετική ράτσα.

18. Κάνε Κόρσο

Έξυπνο, εύκολα εκπαιδευόμενο και με ευγενικό χαρακτήρα, το στιβαρό Cane Corso είναι ένας απαράμιλλος προστάτης. Τα Κάνε Κόρσο, όπως όλα τα μολοσσοειδή, με την πρώτη ματιά είναι λίγο τρομακτικά. Η βλοσυρή τους εμφάνιση είναι η πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον των εισβολέων. Ένα Κάνε Κόρσο διαθέτει εξυπνάδα, αφοσίωση, προθυμία να ευχαριστήσει και προσαρμόζεται εύκολα, αλλά είναι επίσης δυναμικό. Παρά την άγρια εμφάνισή τους, τα Κάνε Κόρσο είναι ευαίσθητα και ανταποκρίνονται στην αγάπη και τις ανταμοιβές πολύ καλύτερα από ότι στις σκληρές τιμωρίες ή τις μεθόδους εκπαίδευσης.

19. Παγκ

Το Παγκ ήταν, κάποτε, ο άτακτος σύντροφος των Κινέζων αυτοκρατόρων κι αργότερα έγινε η μασκότ του βασιλικού Οίκου της Ολλανδίας. Το μικρό, αλλά δυνατό Παγκ, λατρεύεται σήμερα από εκατομμύρια θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο. Τα Παγκ ζουν για να αγαπούν και να αγαπιούνται. Οι ιδιοκτήτες τους υποστηρίζουν ότι η ράτσα τους είναι ο ιδανικός σκύλος σπιτιού, αφού προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες καταστάσεις, είναι χαρούμενοι είτε βρίσκονται στην πόλη ή την εξοχή, με παιδιά ή ηλικιωμένους. Ένα μόνο του ή πολλά μαζί.

20. Μεγάλος Δανός

Είναι μία απόλυτη χαρά να ζει κάποιος με έναν Μεγάλο Δανό. Ο «Απόλλωνας των Σκυλιών», σανγνήσιος μολοσσός διαθέτει τέτοιο μέγεθος, βάρος και δύναμη που η κατοχή του είναι, γενικά, μια δέσμευση και απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια από τις περισσότερες ράτσες. Οι ήρεμοι, αυτοί, γίγαντες αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο για τους επίδοξους εισβολείς. Είναι υπομονετικοί με τα παιδιά και τους αρέσει να κάνουν φίλους γρήγορα. Έχουν ανάγκη την ανθρώπινη επαφή, στοργή και κοινωνικοποίηση με άλλους ανθρώπους για να είναι ευτυχισμένοι.

myhealthreads
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top