Με ποια ζώδια θα ξεκαρδιστείς από τα γέλια;

0
Ποια κάνουν καλή παρέα;

Γύρω μας υπάρχουν κάποιοι χαρισματικοί άνθρωποι που με την εύστοχη αίσθηση του χιούμορ τους δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και μας κάνουν να απολαμβάνουμε την παρέα τους και άλλοι που όταν αποπειραθούν να πουν κάτι αστείο πέφτει παγωμάρα γύρω τους. Χρειάζεται πραγματικό ταλέντο για το πώς αντιλαμβάνεται κανείς το αστείο και κυρίως πως το μεταδίδει. Μήπως όμως αυτό το ταλέντο ή και η έλλειψη του να οφείλεται κάπου αλλού; Μήπως είναι άλλος ο καθοριστικός παράγων; Μήπως το ζώδιο του; Είναι γεγονός ότι κάθε ζώδιο έχει διαφορετικό χαρακτήρα και αντιλαμβάνεται τα πράγματα βλέποντας τα από διαφορετική γωνιά, δίνοντας άλλη βαρύτητα και αντίληψη για τον χαρακτήρα τους.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Κριός κρατάει τα σκήπτρα στο να είναι και η διασκεδαστικότερη παρέα. Ίσως επειδή εκφράζεται με τρόπο που θέλει να τον οδηγήσει στην ηγετική θέση της παρέας, απαξιώνοντας άλλους, ίσως γιατί τα αστεία του έχουν καυστικό χιούμορ και βάζουν στόχο κάποιους από την παρέα του, ίσως γιατί απλώς δεν διαθέτει την ικανότητα για τους λεπτούς συλλογισμούς που απαιτούνται για να είναι κανείς χιουμορίστας ενώ είναι ιδιαίτερα έξυπνος. Αυτός είναι συνήθως τετράγωνος. Το πιθανότερο είναι να ακούς από τον Κριό είτε χοντράδες είτε βιτριολικό χιούμορ που εξυπηρετεί τους σκοπούς του για επικράτηση στον κύκλο του. Να μην ξεχνάς ότι πρωταρχική του επιδίωξη είναι η αρχηγία και το αστείο, μόνο σαν εργαλείο, σαν μέσον γι’ αυτήν πρέπει να θεωρήσεις ότι είναι, έστω και αποτυχημένο.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Η αίσθηση του χιούμορ του Ταύρου πηγάζει από την παρατήρηση και τον έξυπνο σχολιασμό, που είναι το κερασάκι στην τούρτα της συζήτησης. Το χιούμορ του είναι φλεγματικό, Αγγλικό θα το έλεγες, με λεπτότητα και πολύ τακτ. Έχει την ικανότητα να σου ξεφουρνίζει τα πιο εύστοχα, αστεία και περιπαικτικά σχόλια με την μεγαλύτερη σοβαρότητα και να σε παρασύρει στο γέλιο χωρίς να το καταλάβεις. Μπορεί να σου χτυπάει άσχημα το περί σχολιασμού, αλλά γίνεται πάντα χωρίς κακή πρόθεση να μειώσει τον οποιονδήποτε, τελείως αθώα, για να μην πούμε ότι και ο ίδιος στοχοποιεί τον εαυτό του πολύ συχνά αυτοσαρκαζόμενος. Αν κάνεις πολλή παρέα μαζί του, είναι βέβαιο ότι θα κάνεις καινούργιο στομάχι.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Ο Δίδυμος, επειδή σοφάρει εύκολα και γρήγορα, φαίνεται ότι το αγαπημένο του αγώνισμα είναι η σκυταλοδρομία. Αρκεί να υπάρχει κάποιος που θα ανοίξει μια συζήτηση και ο Δίδυμος θα πιαστεί από μια κουβέντα, μια λέξη και θα αρχίσει να θυμάται και να διηγείται αστείες καταστάσεις, ανέκδοτα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Μην ξεχνάς, ότι ο Δίδυμος είναι εύστροφο και εγκεφαλικό Ζώδιο και αρέσκεται στα παιχνίδια μυαλού, οπότε είναι γι’ αυτόν πρόκληση, αυτό που θα ακούσει να το πάει ακόμη πιο κάτω, να το διανθίσει και να το εμπλουτίσει με ακόμη περισσότερα αστεία στοιχεία, να το κάνει ακόμη πιο λεπτό και φινετσάτο, έστω και αν είναι προσβλητικό για κάποιον, σφάζοντας τον όμως με το βαμβάκι. Σίγουρα κάνει διασκεδαστική παρέα που θα την απόλαυσης αν δεν είσαι εσύ ο στόχος των αστείων του.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Αυτός είναι ή του ύψους ή του βάθους! Αυτό οφείλεται στο ότι είναι ευαίσθητος και συναισθηματικός και επηρεάζεται από το κάθε τι που του συμβαίνει, ευχάριστο ή δυσάρεστο. Ή που θα έχει τα κέφια του και θα είναι η χαρά της παρέας με αστεϊσμούς και έξυπνες ατάκες όταν όλα του πάνε πρίμα, ή θα είναι στις μαύρες του, κακόκεφος και μουρτζούφλης όταν κάτι του πάει στραβά. Τότε δεν θα του παίρνεις ούτε κουβέντα από το στόμα, όχι να αστειευτεί και να θυμηθεί ανέκδοτα! Βεβαίως και όταν έχει κέφια, υπάρχουν κάποια θέματα που είναι ταμπού, δεν κάνουμε καλαμπούρια για οικογενειακά θέματα, ιδίως αν τον αφορούν, για μανούλες ιδίως για την δική το, γιατί τότε είναι που πάει περίπατο η καλή του διάθεση και τα κέφια του επίσης.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Ο εγωκεντρικός Λέων, δεν θα μπορούσε παρά να επιδιώκει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Προκειμένου να το πετύχει και να σχηματίζεται άυλη γύρω του, επιλεγεί καλές και δοκιμασμένες συνταγές με έξυπνα αστεία, αυτοσαρκαζόμενος κάποιες φορές αλλά πάντα με μέτρο, μήπως και κάποιος πάρει τοις μετρητοίς και στα σοβαρά τον αυτοσαρκασμό του και ο Λέων αισθανθεί ότι τον πιστεύουν και μειωθεί το κύρος του. Γενικά η παρέα μαζί του είναι και ευχάριστη και διασκεδαστική γιατί και έξυπνος είναι, και πνευματώδης είναι και γοητευτικός ομιλητής είναι. Τώρα, αν θα ξεκαρδιστείς με τα αστεία του δεν το ξέρω, αλλά μάλλον, σ’ αυτήν την περίπτωση, εξαρτάται πιο πολύ από το δικό σου Ζώδιο παρά από το δικό του.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Ο Παρθένος δεν είναι η πιο διασκεδαστική παρέα και απέχει πολύ από το να σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια. Είναι σε όλους γνωστός για την ικανότητα του να παρατηρεί και να ασκεί κριτική, ¨να πέφτει πάνω στο στραβό¨, πράγμα που δεν το καταφέρνει τόσο καλά κανένα άλλο Ζώδιο. Επομένως, το πεδίο στο οποίο κινείται το χιούμορ του, είναι το να παρατηρεί, να σαρκάζει και να στηλιτεύει τα λάθη, τα ελαττώματα και τις αποτυχίες των άλλων με καθαρά ανατομική και αναλυτική κριτική. Λογω της εξυπνάδας του, εκφράζει τα αστεία του με λεπτό, πνευματώδη και προσεγμένο τρόπο και υπονοούμενα που κάτω τους κρύβουν και κάποια δόση δηλητήριου.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Αν σου αρέσει το εκλεπτυσμένο και με τακτ χιούμορ από το οποίο λείπουν οι κακοτοπιές με σόκιν, χοντράδες, προσβολές και αγένεια, τότε μπορείς να συναναστρέφεσαι με άνεση τον Ζυγό. Επειδή του αρέσει η ισορροπία στα πάντα, του ταιριάζουν άνθρωποι που θα την τηρούν και εκείνοι, έχουν την ίδια αίσθηση του χιούμορ που εκφράζεται ευγενικά και χωρίς να θίγεται ή να προσβάλλεται κάνεις, βλέπεις έχει και καλούς τρόπους, έστω και αν τα αστεία του έχουν και κάποιο συγκεκαλυμμένο σαρκασμό και ειρωνεία. Ήπια πράγματα με τον Ζυγό, χαμογελάκια και γελάκια με τα αστεία του ναι, αλλά από ξεκάρδισμα, τσου!



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Όλοι λένε ότι ο σαρκασμός και ο Σκόρπιος πάνε πακέτο, εγώ θα το αμφισβητήσω; Έτσι λοιπόν και μοιραία, το χιούμορ και τα αστεία του είναι σαρκαστικά, πνευματώδη μεν αλλά σαρκαστικά. Τα αστεία του εκφράζονται με μπλακ χιούμορ, κάποτε κάποτε και βιτριολικό, πολύ χρήσιμο για να πει σε κάποιον με τα αστεία του αυτό που υπονοεί και δεν έχει το θάρρος να του το πει κατά πρόσωπο αλλά μόνο με μεταφορές και υπονοούμενα. Δεν πρόκειται να ξεκαρδιστείς με τα αστεία του Σκορπιού, ίσως ούτε καν να διασκεδάσεις. Φαίνεται ότι μόνο αυτός ο ίδιος εκτιμά τα αστεία του, γιατί μόνο αυτός ξέρει για ποιο σκοπό τα λέει. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εκφράζει συγκεκαλυμμένα αυτά που θέλει να πει τηρώντας τα προσχήματα, όμως ρώτα και αυτούς που τους παίρνουν τα σκάγια!



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Επί τέλους φτάσαμε σε ένα Ζώδιο διασκεδαστικό, έξω καρδιά, άδολο, καλαμπουρτζήδικο, πλακατζήδικο. Εδώ με τον Τοξότη και θα διασκεδάσεις, και θα ξεκαρδιστείς, και θα ξεχάσεις τις σκοτούρες σου γιατί θα σε παρασύρει με το πηγαίο χιούμορ του, την οπτική γωνία που αντιμετωπίζει σοβαρά και αστεία μαζί πακέτο, βλέποντας τα όλα ανάλαφρα και διακωμωδώντας πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους. Πώς να παρεξηγηθείς μαζι του και να μην του συγχωρείς τα αστεία του; Η θετική και αισιόδοξη εικόνα που καλλιεργεί για τα πάντα τον κάνουν να αντιπαρέρχεται με ευκολία τα δύσκολα και δυσάρεστα. Με το να τον συναναστρέφεσαι, μπολιάζεσαι και συ από αυτήν την αισιοδοξία και αντιμετωπίζεις με άλλες αντοχές τις αντιξοότητες της ζωής.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Για να ανακαλύψεις την ευχάριστη και την αστεία πλευρά του Αιγόκερω, πρέπει και να περάσει χρόνος και όχι απλώς να τον απογυμνώσεις από τις επιφυλάξεις του, αλλά να τον ξεφλουδίσεις κυριολεκτικά από αυτές! Είναι πνευματώδης, αλλά η αίσθηση χιούμορ του μπορεί να είναι εξ ίσου ιδιόρρυθμη, που αν συμπίπτει με αυτήν της παρέας σας διασκεδάζετε όλοι με τα αστεία του. Αν όμως έχετε διαφορετική αντίληψη για το τι είναι αστείο και τι όχι, τότε το υποτιθέμενο αστείο πέφτει στο κενό όπως και η αμηχανία στην ατμόσφαιρα. Το καλό είναι ότι ο αξιοπρεπής Αιγόκερως δεν θα προκαλέσει ποτέ με τα αστεία του κάποιες δυσαρέσκειες στην παρέα του, γιατί φέρεται προς όλους με ευγένεια και λεπτότητα, χωρίς να θίγεται κάνεις από αυτά. Καλή παρέα κάνει, από αστεία, ή γελάς ή δεν γελάς! Λίγο Άμλετ δεν θυμίζει;



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Αυτός είναι ευχάριστος και άνετος στην παρέα, έχει ωραία αίσθηση του τι είναι αστείο από φυσικό χάρισμα. Διασκεδάζεις και απολαμβάνεις την συντρόφια του και θέλεις δεν θέλεις σε παρασύρουν τα νόστιμα αστεία του στο να γελάς με αυτά. Σε αυτό συντελεί η άνεση με την οποία σε αντιμετωπίζει όπως και όλους, χωρίς επιφυλάξεις, και σε κάνει να ανταποκρίνεσαι το ίδιο ανεπιφύλακτα και χωρίς κουμπώματα. Έτσι σου είναι πιο εύκολο να ανοιχτείς και να απολαμβάνεις τα συνήθως πετυχημένα αστεία του και να ξεκαρδιστείς με αυτά γιατί τα ζει και μπορεί να σου μεταδώσει αυτήν την ψυχική ευφορία που και αυτός αισθάνεται. Με τον Υδροχόο με το πηγαίο και συχνά σουρεαλιστικό αλλά και ανατρεπτικό χιούμορ, και καλή παρέα κάνεις, και γελάς, και ξεκαρδίζεσαι.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Είναι τόσο έντονη η προσπάθεια του Ιχθύ να γίνει αρεστός, ευχάριστος, να προκαλέσει την συμπάθεια στο πρόσωπο του, ώστε πολλές φορές το παρακάνει με τα αστεία του. Εχει τις κεραίες του πάντα τεντωμένες για να παρατηρεί ποιά απήχηση έχουν στους άλλους τα αστεία του και να τα προσαρμόζει αναλόγως. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί σκληρά να το πετύχει και επειδή η ευαισθησία του, του δίνει σωστά μηνύματα ο σκοπός του να διασκεδάζει τους άλλους αποδίδει, με αποτέλεσμα να μπορεί εύκολα να σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια. Η άποψη του για την ζωή είναι τέτοια που τον κάνει να βλέπει μόνο την αστεία και ελαφριά πλευρά της ή έστω έτσι βλέπει το σύνολο της και γι’ αυτό είναι μες’ την τρελή χαρά συνέχεια και σε κάνει να γελάς και να χαίρεσαι την παρέα του.



Βάσια Βέρτη
zwdia24

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top