Στα 4, ιεραποστολικό κι άλλες 8 στάσεις με τις θερμίδες τους

0
πέρα απ’ την αμοιβαία ικανοποίηση.

Το υπονοούμενο του να γυμναστούν και να ιδρώσουν δυο άνθρωποι μαζί δεν είναι καθόλου δυσνόητο, καθώς μόνο ένας τελείως απονήρευτος νους θα σκεφτόταν ότι πρόκειται να πάνε για τρέξιμο. Είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, σχεδόν όλοι μας έχουμε σκεφτεί την ερωτική πράξη ως μέσο εκγύμνασης, αφού ενίοτε τυγχάνει να στάζουμε ολόκληροι και κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Στην πραγματικότητα, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες με πειράματα από ερευνητές ώστε να διαπιστωθεί ακριβώς πόσες θερμίδες μπορούμε να κάψουμε κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης και πόσο αποδοτικός είναι αυτός ο τρόπος γυμναστικής. Φυσικά, είναι πολλοί οι παράγοντες, γενικοί και προσωπικοί, που πρέπει να ληφθούν υπόψιν ώστε να καταλήξουμε σε ακριβή νούμερα, αλλά έχουν γίνει κάποιες καταγραφές με συγκεκριμένα δεδομένα που μας δίνουν κάποια ποσοστά κατά προσέγγιση.

Ξεκινώντας απ’ τα προκαταρκτικά, η σεξολόγος Jaiya Kinzbach μας πληροφορεί ότι με τα μακρόχρονα παθιασμένα φιλιά μπορούμε να αποβάλλουμε έως και 45 θερμίδες το μισάωρο, μ’ ένα βαθύ αργό μασάζ κοντά στις 40, ενώ σύμφωνα με τη δόκτωρ Gilda Carle ένα στριπτίζ σε χαμηλούς ρυθμούς οδηγεί στην καύση περίπου 20 θερμίδων. Όσον αφορά στο στοματικό, καθώς καταβάλλουμε μια σχετική προσπάθεια, μπορεί να ισοδυναμεί με 100 θερμίδες στο τριαντάλεπτο ή κι ακόμη περισσότερες, σε περίπτωση που βρισκόμαστε σε σχεδόν όρθια στάση.

Μιλώντας για στάση και περνώντας στο κυρίως πιάτο, μπορεί να ειπωθεί αρχικά πως η πλειονότητα των ζευγαριών που συμμετείχαν στη σχετική έρευνα έκαψαν κατά μέσο όρο από 144 έως 207 θερμίδες κατά την πράξη, σε περίπου μισή ώρα. Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν ο ρυθμός, η ένταση, η εναλλαγή των στάσεων κι η σωματική διάπλαση των ζευγαριών. Δεν έχει καμία σημασία το φύλο, καθώς ο πιο ενεργητικός σύντροφος σημειώνει τις περισσότερες καύσεις ούτως ή άλλως. Παρακάτω παρατίθενται οι αριθμοί των πιο συνήθων αλλά και των πιο hot στάσεων καύσης θερμίδων στο καλύτερό τους σενάριο, με υπολογιζόμενο χρόνο τη διάρκεια των 30 λεπτών.

Ιεραποστολικό

Ίσως η πιο «παραδοσιακή» στάση απ’ όλες, η οποία επιλέγεται σχεδόν πάντα ως πρώτη, εκτός αν είμαστε τόσο μερακλήδες! Ο σύντροφος που βρίσκεται από πάνω θα κάψει 143 θερμίδες, ενώ ο σύντροφος από κάτω του θα κάψει 110, δεδομένου ότι θα κινείται κι ίδιος λίγο και δε θα κάθεται σαν αστερίας. Μάλιστα, ο δεύτερος θα εκγυμνάσει περισσότερες μυϊκές ομάδες, αν βρίσκεται εν κινήσει.

Καβάλα

Επίσης πολύ κλασική στάση που είθισται να έπεται του ιεραποστολικού. Οι περισσότεροι την επικοινωνούν απλά ως «από πάνω», ενώ είναι πιο γνωστή ως Cowgirl, διότι συνήθως η γυναίκα θα καβαλήσει το υποτιθέμενο άλογο, χωρίς όμως να είναι ανέφικτο να γίνει κάποιος άντρας Cowboy, με όποιον τρόπο κι αν το φανταστούμε! Όποιος κι αν είναι ο καβαλάρης, θα κατορθώσει να αποβάλλει περίπου 300 θερμίδες κι ο παρτενέρ του 110. Ευνοείται ξεκάθαρα ο επάνω παράγοντας!

Κουταλάκι ή 77

Αρκετά δημοφιλής και προτιμώμενη όταν αποφασίσουμε να ξεφύγουμε λίγο απ’ την πεπατημένη. Σ’ αυτήν την περίπτωση κι οι δύο πλευρές θα κάψουν 100 θερμίδες, οπότε το λες και μια καλή συμφωνία. Μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε ως ενός σημείου το αποτέλεσμα, έχοντας το εξέχον πόδι σηκωμένο κι όχι πάνω σ’ αυτό που ακουμπάει κάτω. Τα άλλα καλά νέα είναι πως σ’ αυτήν τη στάση βοηθάμε πολύ τους κοιλιακούς μας, λόγω της πλάγιας θέσης του σώματος.

Στα τέσσερα ή Doggystyle

Κατά γενική ομολογία αγαπημένη στάση για πολλούς λόγους που αποδεικνύεται αρκετά συμφέρουσα απ’ την οπτική που την εξετάζουμε. Εδώ ο παριστάμενος δήθεν το σκυλάκι χτυπάει περίπου 200 θερμίδες, ενώ το άτομο που τον πάει αυτήν την πολύ διασκεδαστική βόλτα περίπου 300. Οι καύσεις των δύο συμβαλλόμενων μπορούν σχεδόν να εξισωθούν, αν ο πρώτος τοποθετήσει τα χέρια του σε μεγαλύτερο ύψος από τα πόδια του. Άλλο ένα καλό deal, λοιπόν.

Με τα πόδια στους ώμους

Θα υποστηρίζαμε ότι είναι μια ελαφριά παραλλαγή του ιεραποστολικού, καθώς είναι ελάχιστη η διαφορά τους. Αν και το να γίνει αυτή η μικρή αλλαγή προσθέτει ένα καλοδεχούμενο αλατοπίπερο κατά την πράξη, η απώλεια θερμίδων είναι περίπου η ίδια με το ιεραποστολικό. Ωστόσο, υπάρχει ένα bonus και για τους δύο συμβαλλόμενους, αφού όπως προκύπτει το άτομο που θα τοποθετήσει τα πόδια του επάνω στο κορμί του άλλου θα αρχίσει να ενεργοποιεί κι εκείνους τους μύες του, ενώ αυτός που θα τα δεχτεί στους ώμους του θα κάνει πιο έντονη την εκγύμναση όλου του κορμού του.

Ψαλίδι

Απ’ αυτό το σημείο αρχίζει να ανεβαίνει το επίπεδο φαντασίας, όπως κι ο αριθμός καύσεων! Εδώ ο ένας θα πρέπει να βρίσκεται στα πλάγια με τα πόδια ανοιχτά κι ο άλλος θα πρέπει να είναι γονατιστός, αγκαλιάζοντας το πόδι που υψώνεται μπροστά του. Τρυφερούλικο, όσο να ‘ναι! Ο ένας θα χάσει 220 θερμίδες, παρ’ ότι υπάρχει αρκετή άνεση, ενώ ο άλλος θα χάσει 280 θερμίδες. Η συγκεκριμένη στάση ενδείκνυται ιδιαίτερα και σε εγκύους.

Προβολές

Αν έχουμε υπόψιν κάποιες ασκήσεις γυμναστικής, αυτή θα μας φανεί αρκετά γνώριμη. Η συγκεκριμένη στάση από ακριβώς αυτήν την άσκηση πήρε το όνομά της κι η εξήγηση γι’ αυτό είναι φυσικά πως ο παράγοντας που βρίσκεται άνωθεν κάνει προβολές ενόσω βρίσκεται κάποιος από κάτω του. Σίγουρα ανεβαίνει πολύ ο πήχης, καθώς χρειάζεται αρκετή ευλυγισία απ’ τον έναν παράγοντα, ο οποίος όμως θα αποβάλλει 340 θερμίδες! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο κάτωθεν αδικείται με τις 180, αλλά ας το ξανασκεφτούμε.

Γέφυρα

Ακόμη πιο απαιτητική αυτή η στάση, καθώς φαντάζει ιδιαίτερα άβολη για όποιον δεν τη γνωρίζει και στην πράξη. Ο έχων την εσοχή θα πρέπει να στέκεται στους ώμους και στις μύτες των ποδιών του κι ως εκ τούτου θα αποχωριστεί 380 θερμίδες, αλλά κι ο ενεργήσας την εισχώρηση 250 θερμίδες. Πιο κατανοητά, πρόκειται για την doggystyle αλλά τώρα ο ένας παριστάνει τη γέφυρα.

Όρθια και Κρεμαστοί

Οι περιγραφές είναι οπωσδήποτε περιττές. Εξαιρετικά σημαντικό είναι να ειπωθεί πως δεν πρόκειται για τόσο επίπονη διαδικασία και να διευκρινιστεί ότι είναι πολύ καλό σε αναλογία το ποσοστό θερμίδων που καίει κι ο ένας κι ο άλλος παρτενέρ. Ο πιο ενεργητικός θα φτάσει στην καύση των 400, ενώ ο πιο παθητικός σ’ αυτήν των 350. Μπορούν να αυξηθούν αυτά τα νούμερα, αν βρεθούν ο ένας μόνο να ακουμπάει τα πόδια του στο έδαφος κι ο άλλος να κρατιέται ολόκληρος από πάνω του. Πιθανότατα η πιο τίμια στάση απ’ όλες!

Ινδιάνικη χειράμαξα

Σ’ αυτό το σημείο τίθεται το επίπεδο δυσκολίας στο very hard και για τους δύο. Ο ένας θα πρέπει να στέκεται όρθιος, κρατώντας τον άλλον απ’ τα αιωρούμενα πόδια του, κι ο άλλος θα πρέπει να στηρίζεται μόνο στις παλάμες του. Έτσι, ο πρώτος θα ξεφορτωθεί 360 θερμίδες, ενώ ο δεύτερος 400. Αν κρίνουμε πως δεν υπάρχουν οι ανάλογες δεξιότητες και δε θέλουμε το εγχείρημα να μοιάζει με αστεϊσμό, μπορούμε να το κάνουμε πιο εύκολο, με μικρότερα όμως αποτελέσματα. Έχοντας τον ένα παρτενέρ στηριζόμενο στα γόνατα, κρατώντας τους γοφούς του άλλου, κι ο άλλος να στηρίζεται στους αγκώνες ή τους ώμους του.

Δεδομένων όλων αυτών, αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα σχετικό ρεαλιστικό πρόγραμμα μετά την κατανάλωση μιας θερμιδικής βόμβας, μπορούμε να το οργανώσουμε ως εξής, αφιερώνοντας σε κάθε στάση δέκα λεπτά:

★ Μετά την κατανάλωση ενός γεμιστού ντόνατ, που μας χρεώνει 370 θερμίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το όρθιο, το ψαλίδι και το doggystyle. Ο πιο ενεργητικός θα έχει κάψει από 330, ενώ ο πιο παθητικός από 260 θερμίδες.

★ Αν υπολογίσουμε ένα κομμάτι πίτσας σπέσιαλ, που μας φορτώνει 380 θερμίδες, μπορούμε να ξεκινήσουμε από cowgirl/cowboy, εν συνεχεία σε προβολές και γέφυρα και να τελειώσουμε στα τέσσερα. Μ’ αυτό το μοτίβο θα κάψουν κι οι δύο πλευρές περίπου 350 θερμίδες! Τι καλύτερο;

★ Αν φάμε ένα πιτόγυρο μ’ όλα του τα παρελκόμενα, τις 700 θερμίδες που θα πάρουμε μπορούμε να τις διώξουμε ακολουθώντας στη σειρά ιεραποστολικό, κουταλάκι, στα τέσσερα, γέφυρα, στα όρθια κι ινδιάνικη χειράμαξα. Σ’ αυτό το σενάριο, κι οι δύο καίνε από 660-670 θερμίδες.


Αν δεν εξυπηρετούν ιδιαίτερα τα συγκεκριμένα πρότυπα ή αν ο χρόνος διαρκείας της συνουσίας δεν μπορεί να φτάσει ή ξεπερνάει τους προτεινόμενους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Μπορούμε να έχουμε το διπλάσιο αποτέλεσμα, αν προβούμε μετά από κάμποση ώρα ξανά σε πράξη, καθώς οι καύσεις διπλασιάζονται έως και τριπλασιάζονται! Αν δεν είμαστε καλοί στους υπολογισμούς, πολύ ενδιαφέρον είναι ότι έχει δημιουργηθεί μια εφαρμογή για κινητές συσκευές, στην οποία μπορεί ο καθένας να σημειώσει όλες τις υποκειμενικές συνθήκες και να υπολογιστούν όλα μόνα τους.

Συμπερασματικά, όσο πιο βρώμικο είναι το φαγητό που επιλέγουμε, τόσο πιο βρώμικη πρέπει να είναι κι η μετέπειτα συνουσία. Ωστόσο, είναι λογικό πως όσο καλό κρεβάτι κι αν κάνουμε, δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα οφέλη ενός αθλήματος ή μιας ολοκληρωμένης σειράς γυμναστικών ασκήσεων. Το ζήτημα δεν είναι να διαλύουμε τόσο παθιασμένες στιγμές, σκεπτόμενοι αριθμούς ή τι περισσότερο είμαστε ικανοί να επιτύχουμε, πέρα απ’ την αμοιβαία ικανοποίηση. Το ιδανικότερο είναι να ξεκολλήσουμε απ’ τη λούπα, να ζήσουμε διαφορετικές εμπειρίες, να διευρύνουμε τη φαντασία μας κι ίσως να δώσουμε μια μικρή αφορμή στον άνθρωπο με τον οποίο θέλουμε να παρθούμε σε μια πιο περίεργη στάση!

Ελένη Βαλαβάνη
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top