15 φετίχ που δεν είχες ιδέα ότι παίζουν

0
Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Η διέγερση μπορεί να έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις. Ένα τυχαίο ερέθισμα στο δρόμο, στην τηλεόραση ή ακόμα και στη δουλειά μπορεί να σε αναστατώσει σε κλάσματα δευτερολέπτου. Θέλω να σκεφτείς αυτό το συναίσθημα του να θες μεν να φτάσεις στην κορύφωση, όμως για τους χ, ψ λόγους δεν μπορείς. Τρελό σπάσιμο και η ξενέρα ακόμη μεγαλύτερη. Σκέψου τώρα να έχεις κάποιο φετίχ πολύ συγκεκριμένο. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Τα φετίχ αντιμετωπίζονται συχνά ως ταμπού και δεν αφήνουν το άτομο να εκφραστεί όπως θέλει. Ακόμα και το να μιλήσει κάποιος στα κοντινά του άτομα για όλα εκείνα που τον ανάβουν μοιάζει δύσκολο. Παραμένουν όμως εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση. Είναι περίεργο και ταυτόχρονα συναρπαστικό με τι μπορεί να ανάψει ένας άνθρωπος. Ας δούμε μερικά, που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένα, μα κι όμως είναι υπαρκτά:

1. Εκείνο με τους καθρέφτες

Το φετίχ αυτό ονομάζεται Κατοπρονοφιλία. Σε αυτό το φετίχ το άτομο ανάβει όταν συνευρίσκεται αποκλειστικά μπροστά από καθρέφτη. Μπορεί απλώς να βλέπει τον εαυτό να ικανοποιείται μπροστά από έναν καθρέφτη. Γενικώς η εικόνα παραπέμπει στο «Σαν να είμαι πρωταγωνιστής στη δική μου ροζ ταινία». Με τον δικό του τρόπο είναι σίγουρα ξεσηκωτικό.

2. Εκείνο με το γαργάλημα

Κι όμως, ενώ το γαργάλημα για κάποιους είναι κόλαση επί γης για άλλους είναι η Γη της επαγγελίας. Το όνομα αυτού του φετίχ είναι η Κνησμολαγνεία και ναι, είναι η διέγερση του ατόμου όταν το γαργαλούν, σε βαθμό μάλιστα που μπορεί ως και να κορυφώσει. Τι μαθαίνει κανείς!

3. Εκείνο με τη μύτη

Αν και δεν υπάρχει ο κατάλληλος όρος στα ελληνικά, στην ξένη βιβλιογραφία βρίσκουμε αυτό το φετίχ με το όνομα, Nasolingus. Εδώ το άτομο τη βρίσκει με τις μύτες και μάλιστα όχι απλώς θαυμάζοντάς τις με το βλέμμα αλλά με τη γλώσσα και το στόμα του γενικότερα. Ναι, στο φετίχ αυτό το άτομο περνάει ωραία ρουφώντας τη μύτη του παρτενέρ του.

4. Εκείνο με τα ούρα

Μπορεί κάποιοι να τη βρίσκουν με τις μύτες, άλλοι εστιάζουν στα γεννητικά όργανα και το τι αυτά εκκρίνουν. Το φετίχ αυτό μπορεί να βρεθεί με πολλά ονόματα όπως Ουρολαγνεία, Ουροφιλία, Χρυσή Βροχή κι άλλα. Εδώ το άτομο τη βρίσκει με τα ούρα. Είτε είναι η χαρακτηριστική οσμή που αφήνουν, η αίσθηση του να κατουρούν ή να τους κατουράνε, είτε ό,τι άλλο σχετίζεται με τα ούρα, μπορεί να διεγείρει ένα άτομο που έχει αυτό το φετίχ.

5. Εκείνο με το μπανιστήρι

Ένα φετίχ που μπορεί να γίνει κάπως ενοχλητικό ή και να ξεφύγει από τα όρια, είναι αυτό που στα αγγλικά ονομάζεται Voyeurism. Το άτομο έχει μια τάση να κατασκοπεύει άλλα άτομα κι αυτό του χαρίζει ικανοποίηση. Αυτό το φετίχ επειδή εμπλέκει κι άλλους και μάλιστα πολλές φορές χωρίς να δίνουν συγκατάθεση είναι σπορ που δεν παίρνει το τσεκ μας. Μπορεί να μην κάνουν κάτι κακό αυτά τα άτομα, με την πρακτική έννοια, όμως το να νιώθεις δύο μάτια καρφωμένα πάνω σου μπορεί να σε φέρει σε πραγματικά άβολη θέση κι αν δε δώσεις εσύ το οκ, παραμένει ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή.

6. Εκείνο με τις πέτρες και τα χαλίκια

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν πέτρες και χαλίκια. Σίγουρα όταν πηγαίνουν για μπάνιο σε κάποια παραλία με βότσαλα, εκεί στις πρώτες ζεμπεκιές πριν μπουν στα κρύα νερά, αυτοί θα περνάνε καλά. Το φετίχ αυτό ονομάζεται Λιθοφιλία. Δεν είναι απαραιτήτως ερωτικής προέκτασης, αναφέρεται όμως στην αγάπη για της πέτρες σε σημείο του να αναπτύσσει κανείς συναισθήματα αγγίζοντάς τις.

7. Εκείνο με το τρίτο άτομο

Το φετίχ αυτό αναφέρεται σε ζευγάρια και μάλιστα στην περίπτωση όπου το ένα από τα δύο άτομα της σχέσης δίνει ρεσιτάλ με κάποιο τρίτο άτομο μπροστά στα μάτια του συντρόφου. Αυτό το φετίχ έχει να κάνει και με την κτήση και την υπεροχή. Μπορεί να λειτουργήσει και με ιστορίες, με το να λέει δηλαδή ο ένας σύντροφος στον άλλο λεπτομέρειες από επαφές με τρίτα άτομα. Λειτουργεί και για τα δύο άτομα κι ανάβει και τους δύο. Το όνομά του: Cuckolding.

8. Εκείνο με το κλύσμα

Ναι, υπάρχουν άτομα που τους αρέσει η όλη διαδικασία. Το ανακαλύπτει κανείς κατά τη διάρκεια εξέτασης και δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο στην κατανόησή του, καλώς εν τέλει η περιοχή που συζητάμε έχει άπειρες νευρικές απολήξεις και είναι εύκολο να σε ανεβάσει αν είσαι χαλαρός- πράγμα που στο κλύσμα σπάνια συμβαίνει Το φετίχ αυτό ονομάζεται Κλυσμοφιλία, όμως δεν είναι αναγνωρισμένο ψυχολογικά.

9. Εκείνο με τον ύπνο

Ένα φετίχ που μπορεί να γίνει άκρως παραβιαστικό και να φτάσει στα όρια της ασέλγειας, όταν δεν υπάρχει συγκατάθεση εκ των προτέρων, είναι αυτό όπου το άτομο φτιάχνεται όταν ο παρτενέρ του κοιμάται ή κάνει τον κοιμισμένο ή δεν έχει γενικώς τις αισθήσεις του. Το φετίχ αυτό παραπέμπει στην ιστορία της Ωραίας Κοιμωμένης και στην περιπέτειά της με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Το όνομα αυτού στα αγγλικά είναι Somnophilia ενώ στα ελληνικά μπορεί να βρεθεί με τον όρο Υπνοφιλία. Περισσότερο θεωρείται παραφιλία παρά φετίχ.

10. Εκείνο με το γάλα

Όχι, δεν είναι όλα τα γάλατα ίδια. Ένα γάλα μπορεί να αποτελεί φετίχ και ναι, αυτό είναι το μητρικό γάλα. Σε αυτό το φετίχ το άτομο διεγείρεται με το να βλέπει γυναίκες να θηλάζουν τα παιδιά τους ή με το να θηλάζουν τα ίδια τα άτομα από εκείνες. Το φετίχ αυτό ονομάζεται Λακτοφιλία.

11. Εκείνο με τον εμετό

Ποιος να το φανταζόταν ότι το emoji με το ανθρωπάκι που κάνει εμετό είναι ο κρυφός πόθος μερικών ανθρώπων. Οι περιπτώσεις εκείνων που έχουν το φετίχ με τον εμετό είναι λίγες. Εδώ το άτομο διεγείρεται είτε με το να βλέπει, είτε με το να μυρίζει, είτε με το να κάνει το ίδιο εμετό. Όσο περίεργο και μη θελκτικό κι αν ακούγεται, υπάρχει. Το όνομά του Εμετοφιλία.

12. Εκείνο με τα έντομα

Όποιος έχει θέμα με τα ζωύφια ας περάσει κατευθείαν στο επόμενο φετίχ. Στα άτομα αυτά αρέσει να σέρνονται ή να περπατάνε πάνω τους μικρά έντομα. Το όλο παιχνίδι με τα έντομα γίνεται συχνά στην ευαίσθητη περιοχή. Ακριβώς, κάποιοι άνθρωποι βάζουν στα γεννητικά τους όργανα ζωύφια και περιμένουν να νιώσουν το χαρακτηριστικό γαργαλητό από την παρουσία αυτών πάνω στο δέρμα, ή να νιώσουν μικρά τσιμπήματα. Τα ζωύφια που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι μυρμήγκια, κατσαρίδες, σαλιγκάρια, ακόμα και μέλισσες. Το φετίχ αυτό ονομάζεται Formicophilia.

13. Εκείνο με τα μαλλιά

Ένα ξεκούραστο φετίχ που μπορεί να ικανοποιηθεί πολύ εύκολα είναι το φετίχ με το λούσιμο των μαλλιών. Σε αυτό το φετίχ τα άτομα θέλουν να τους λούζουν τα μαλλιά ή να ασχολούνται γενικότερα με την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής. Εύκολο και γρήγορο, αρκεί να κλείσεις ένα ραντεβού στο κομμωτήριο. Το φετίχ αυτό ονομάζεται Tripsolagnia.

14. Εκείνο με το αίμα

Δε μιλάμε για απογόνους του Δράκουλα, ούτε για βαμπίρ που γυαλίζουν στον ήλιο τύπου Twilight. Ο λόγος για τους ανθρώπους που τη βρίσκουν με το να δοκιμάζουν αίμα. Ναι, υπάρχουν κι αυτοί και σίγουρα δεν είναι εξωγήινοι. Το αίμα καταναλώνεται για ικανοποίηση κι όχι για πρωινό τύπου Χάνιμπαλ Λέκτερ. Το όνομα του φετίχ αυτού: Αιματολαγνεία.

15. Εκείνο με τις σκάλες

Αυτό το φετίχ παραπέμπει σε όλα εκείνα τα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και μας κάνουν να γελάμε με την ψυχή μας με ανθρώπους που πέφτουν από σκάλες. Αν και κακό και σίγουρα δεν ευχόμαστε κάποιος να πέσει από τη σκάλα, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που τη βρίσκουν με αυτό το θέαμα. Γουστάρουν να βλέπουν ανθρώπους να πέφτουν από σκάλες και το γουστάρουν πολύ συγκεκριμένα. Το φετίχ αυτό ονομάζεται Climacophilia.

Αντώνης Ανδρόνικος
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top