Η ομορφιά είναι υποκειμενική και είμαστε τόσο όμορφοι όσο μας βλέπουν τα μάτια που μας αγαπούν

0
και όχι μέσα από τα πρότυπα ομορφιάς.

Ο ορισμός της ομορφιάς είναι υποκειμενικός, βασίζεται στα γούστα του καθενός από εμάς και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σου επιβάλλει τα δικά του. Είσαι αυτός που είσαι επειδή γεννήθηκες έτσι και διαμορφώνεσαι με τα χρόνια ανάλογα με όσα ζεις. Η εξωτερική σου εμφάνιση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες το ίδιο και ο εσωτερικός σου κόσμος, διαφορετικούς σε κάθε περίπτωση και αυτό ισχύει για όλους. Δεν έχουμε όμως δικαίωμα να κρίνουμε και να προσβάλλουμε ανθρώπους επειδή δεν συμβαδίζουν με αυτά που πρεσβεύουμε, είναι διαφορετικό να τα υποστηρίζεις από το να τα επιβάλεις στον άλλον και να μην σέβεσαι την προσωπικότητα του.

Η κοινωνία μας έχει ορίσει κάποια πρότυπα ομορφιάς που αν δεν συμβαδίζεις με αυτά, κάποιοι νομίζουν ότι δεν έχεις δικαίωμα να ζεις σε αυτόν τον κόσμο, τόσο απόλυτα. Πιστεύουν ότι επειδή γεννήθηκαν με μία εμφάνιση και είχαν τα γονίδια που συμβαδίζουν με αυτά τα πρότυπα έχουν το δικαίωμα να προσβάλουν τον κάθε άνθρωπο που δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ξεχνάνε πως τίποτα, ούτε η εξωτερική εμφάνιση, δεν σε κάνει ανώτερο σε αυτόν τον κόσμο, όλοι είμαστε ίσοι και ας είμαστε διαφορετικοί. Ότι επειδή έχουν οριστεί κάποια πρότυπα ομορφιάς δεν σημαίνει ότι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν συμβαδίζει με αυτά και έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ή κάποιες ατέλειες δεν είναι όμορφος.

Η ομορφιά είναι υποκειμενική και είμαστε τόσο όμορφοι όσο μας βλέπουν τα μάτια που μας αγαπούν. Αυτό που θα ξεχωρίζει πάντα, ακόμη και αν δεν το πρεσβεύουν όλοι, είναι η εσωτερική ομορφιά που εκπέμπεται μέσα από τα μάτια, από την συμπεριφορά και από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Η αλήθεια σου, η αυθεντικότητα σου σε κάνει να ξεχωρίζεις, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αξίζει για αυτός ακριβώς που είναι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον προσβάλει, η ελευθερία ενός ατόμου σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου. Ο σεβασμός και η ευγένεια είναι η πραγματική ομορφιά αυτού του κόσμου.

Ας σκεφτούμε πριν μιλήσουμε ότι με τα λόγια και την συμπεριφορά μας μπορούμε να γίνουμε οι ηθικοί αυτουργοί, υπαίτιοι για την κατάθλιψη ή την αυτοκτονία ενός ανθρώπου. Ας μπούμε στη θέση του άλλου, μόνο έτσι θα τον καταλάβουμε και θα συνειδητοποιήσουμε πως θα νιώθαμε εμείς σε ανάλογη περίπτωση. Κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στην κριτική των άλλων, κάποιοι δεν την αντέχουν. Ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος και ομορφότερος μέσα από τον σεβασμό και την ευγένεια και όχι μέσα από τα πρότυπα ομορφιάς.

Τον εαυτό σου να τον αγαπάς, να τον δέχεσαι και να τον υποστηρίζεις για αυτό που είναι εξωτερικά, γιατί μόνο εσύ έχεις το δικαίωμα να τον αλλάξεις και να μην αφήνεις κανέναν άλλον να σε επηρεάζει. Όμως να υποστηρίζεις και το δικαίωμα του άλλου να είναι αυτός που είναι εξωτερικά, αυτός που θέλει να είναι…

Μαρία-Ελένη Καραγκούνη
enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top