Πώς μελετούν τα ζώδια πριν τις εξετάσεις

0
Καλή επιτυχία σε όλους.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Θα ανοίξει τα βιβλία όταν κοντεύει η εξεταστική περίοδος. Η μνήμη του δεν τον βοηθά να συγκρατήσει όλες αυτές τις πληροφορίες μακροπρόθεσμα. Προσπαθεί να αποφλοιώσει καθετί περιττό και να θυμάται την κεντρική ιδέα του κάθε θέματος, βασικά ονόματα και χρονολογίες. Διαβάζει καλύτερα μόνος του. Έχει αναπτύξει μια καλή αποδοτική μέθοδο διαχείρισης χρόνου και διαβάσματος. Όταν δυσκολεύεται στολίζει με κοσμητικά επίθετα τις εξέχουσες προσωπικότητες για τις οποίες μελετά, την τύχη του και το εκπαιδευτικό σύστημα, αποβάλλοντας με αυτό τον τρόπο το περιττό στρες. Αν ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να θυμηθεί κάτι, θα φτιάξει και ένα σκονάκι.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Όταν αρχίζει το διάβασμα θα βρίσκει διαρκώς δικαιολογίες να κάνει διαλείμματα. Διαλείμματα για φαγητό, σνακ, καφέ, νερό, κανέναν υπνάκο και πάλι από την αρχή. Το θετικό με τους Ταύρους είναι ότι δικαίως έχουν τον τίτλο της καλύτερης μνήμης του ζωδιακού και αυτό είναι υπέρ τους όταν έρχεται η ώρα για μελέτη. Μπορούν να συγκρατήσουν και την πιο άχρηστη πληροφορία, είναι καλοί στην αποστήθιση ή στην παπαγαλία αν αυτό που διαβάζουν δεν το καταλαβαίνουν. Ο μεγάλος τους εχθρός, είναι η αναβλητικότητα. Αν στρωθούν μπορούν να τα καταφέρουν. Αν όχι, μπορεί να το ρίξουν στην αντιγραφή και στα σκονάκια.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Μελετούν ακούγοντας μουσική και επικοινωνώντας διαρκώς με τους φίλους και τους συμμαθητές, πετώντας ατάκες για ό,τι διαβάζουν, κάνοντας πλάκα και φτιάχνοντας αστείες ιστορίες πάνω στο αντικείμενο που μελετούν. Η καφεΐνη ρέει άφθονη και μπορεί να μείνουν ξύπνιοι όλη νύχτα για να βγάλουν την ύλη. Συνήθως ενάντια σε ό,τι είναι κοινώς αποδεκτό για τον πολύ κόσμο, δηλαδή ότι το διάβασμα χρειάζεται απομόνωση και ησυχία, εκείνοι τα καταφέρνουν μία χαρά με τον δικό τους τρόπο. Έχουν όμως και αρκετούς φίλους πάντα πρόθυμους να τους βοηθήσουν στη δύσκολη ώρα ψιθυρίζοντας τους τις απαντήσεις και μεγάλο ταλέντο στο να διαχειρίζονται τον λόγο και να μπορούν να γράψουν και να αναπτύξουν το θέμα ακόμα και όταν δεν ξέρουν την απάντηση.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Θα χρειαστούν όλη την τρυφερότητα της οικογένειας για να πάρουν δύναμη για τις εξετάσεις. Θα ζητούν διαρκώς φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες, τα αγαπημένα τους φαγητά και θα κάνουν παράπονα για το πόσο δύσκολη είναι η ύλη. Έχουν ανάγκη από στοργή διαρκώς και ακόμα περισσότερο όταν περνούν δοκιμασίες. Θα κάνουν συχνά ντους για να ξυπνήσουν το μυαλό τους και θα καθαρίζουν τον χώρο τους για να νιώθουν έτοιμοι για διάβασμα. Δε θα λείπουν τα ξεσπάσματα και τα δάκρυα από την πίεση. Σε γενικές γραμμές, είναι πάντα αποδοτικοί όταν το αποφασίσουν και διαθέτουν καλή μνήμη και καλό ένστικτο.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Αν τους ενδιαφέρει το μάθημα θα τα καταφέρουν. Αν όχι θα το περιφρονήσουν και θα πάνε για καφέ. Μπορεί να δώσουν ραντεβού στη γειτονική καφετέρια για ομαδική μελέτη ή να καλέσουν κάποιον φίλο για να βγάλουν την ύλη μαζί. Δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα της απομόνωσης που φέρνει η εξεταστική περίοδος. Συνήθως μαθαίνουν περισσότερο από την παράδοση, γι’ αυτό προτιμούν τα φροντιστήρια από το να κάθονται μόνοι τους και να διαβάζουν. Μπορούν έτσι να κάνουν όλα αυτά τα έξυπνα ή χιουμοριστικά σχόλια που θα κερδίσουν την αποδοχή και τον θαυμασμό των άλλων που τόσο έχουν ανάγκη. Ποιο το νόημα να τα σκέφτεσαι μόνος σου και να μην έχεις ένα κοινό να τα μοιραστείς; Σαν σταθερό ζώδιο όμως μπορεί να καταφέρουν οτιδήποτε αποφασίσουν και θελήσουν, αρκεί να έχουν σκοπό και όραμα και τότε βάζουν όλες τους τις δυνάμεις σε ενέργεια.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Θα οργανωθούν καιρό πριν, θα έχουν σημειώσεις, παραπομπές, το ιστορικό των θεμάτων που έπεσαν σε προηγούμενες χρονιές, χρήσιμες περιλήψεις και ό,τι μπορεί να βοηθήσει στο να είναι σωστά προετοιμασμένοι. Όταν αρχίζουν τη μελέτη το γραφείο πρέπει να είναι καθαρό, τα μολύβια στη θέση τους, ο καφές επάνω στο σουβέρ. Το άγχος και το στρες παρόλα αυτά μπορεί να χτυπήσουν κόκκινο. Βέβαια η καλή τους προετοιμασία και γενικά ο σωστός τρόπος εγγυούνται καλά αποτελέσματα, παρά την ανασφάλεια την οποία μονίμως αισθάνονται. Ίσως τους φανεί πιο χρήσιμος ένας καλός ύπνος πριν την εξεταστική, παρά μία τελευταία βραδιά αγωνίας με ξενύχτι και διάβασμα. Αν δε νιώθουν καλά μπορεί να σαμποτάρουν τον εαυτό τους, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχουν ήρεμη και καλή ψυχολογική κατάσταση. Σε γενικές γραμμές, είναι ένα πολύ εργατικό ζώδιο που τα καταφέρνει με ό,τι καταπιαστεί.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Μπορεί να πιάσουν το βιβλίο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, είναι γενικά της πεποίθησης μην κάνεις ποτέ σήμερα αυτό που μπορείς να κάνεις αύριο. Αν δεν τους ενδιαφέρει το μάθημα μπορεί να μην μπουν καν στον κόπο να ασχοληθούν. Παρόλα αυτά έχουν ένα ισχυρό κριτήριο και τον τρόπο να αξιολογούν καλά τα θέματα, ώστε το διάβασμα τους να είναι αποδοτικό. Μπορούν να καταφέρουν σε πολύ λίγο χρόνο να μάθουν τα σημαντικά και να τα μάθουν καλά. Αυτό που πρέπει να προσέχουν είναι να διαβάζουν πολύ καλά τις ερωτήσεις των θεμάτων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ώστε να μην αμφιταλαντευθούν ανάμεσα σε δύο σχετικές απαντήσεις.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Ένας Σκορπιός δε θα διαβάσει πολύ, διότι δεν του χρειάζεται. Είναι απορίας άξιο πώς καταφέρνει να γράφει καλά και πότε βρήκε τον χρόνο να τα μάθει όλα αυτά χωρίς να μελετάει νυχθημερόν. Αν δε σνομπάρει τις εξετάσεις εξαρχής και αν θέλει να πετύχει θα έχει θεαματικά αποτελέσματα και όλοι θα αναρωτιούνται με ποιον τρόπο. Πώς γίνεται να είναι διαρκώς έξω, να έχει σχέση πλήρους απασχόλησης, να κάνει τόσα διαφορετικά πράγματα και να γράφει τόσο καλά. Η απάντηση είναι ότι διαθέτει μία φοβερή οξυδέρκεια, ισχυρότατη μνήμη και εξωπραγματική θέληση στο να κερδίζει και να τα καταφέρνει.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Αφού παραπονεθεί τηλεφωνικά σε φίλους και γνωστούς για το πόσο δύσκολα είναι τα θέματα, για το πόσο δύσκολες είναι οι ασκήσεις και για όλη την ταλαιπωρία που υφίσταται, θα βάλει τη μουσική του και θα ξεπετάξει όλη την ύλη σε χρόνο ντετέ. Αν έχει αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά φυσικά. Γιατί υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να αδιαφορήσει παντελώς, να αποφασίσει να δώσει το μάθημα το επόμενο εξάμηνο, τον επόμενο χρόνο, την επόμενη δεκαετία. Όμως γενικά οι Τοξότες έχουν φοβερή έφεση στη γνώση και ό,τι φαίνεται βουνό για τους υπόλοιπους, εκείνοι το βρίσκουν πεδιάδα.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Είναι από τα ζώδια, τα οποία θα δουλέψουν πολύ σκληρά, με αποφασιστικότητα, ζήλο και πρόγραμμα για να τα καταφέρουν. Είναι από εκείνους που ξεκινούν μήνες πριν την προετοιμασία, έχουν προαποφασίσει πόσες ώρες την ημέρα θα μελετούν, πόσα κεφάλαια θα βγάζουν ημερησίως και πότε θα αρχίσουν τις επαναλήψεις. Δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο στην επιτυχία αυτού του ζωδίου, υπάρχει μόνο δουλειά, αποφασιστικότητα και προσήλωση. Υπάρχει η σωστή αξιοποίηση του χρόνου, ώστε να είναι παραγωγικοί. Μπορούν να στερηθούν κάθε διασκέδαση για να πετύχουν, γι’ αυτό χρειάζονται να μην ξεχνούν να βάζουν και λίγη χαρά στο πρόγραμμά τους.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Διαθέτουν μία δίψα για γνώσεις άσχετη από τα μαθήματα και έτσι έχουν ήδη ένα καλό υπόβαθρο που τους βοηθάει στον τομέα της μάθησης. Φυσικά όταν ενδιαφέρονται για το αντικείμενο. Αν θέλουν να είναι καλοί σε αυτό, θα είναι. Μπορούν και να μελετήσουν και να αντιληφθούν δύσκολες έννοιες. Το μυαλό τους στροφάρει σε γρήγορες ταχύτητες. Επίσης διαθέτουν καλή μνήμη και έχουν μία έμφυτη περιέργεια, κάτι που τους καθιστά καλούς στο να μαθαίνουν πραγματικά ό,τι μελετούν. Πρέπει να προσέξουν τις αντισυμβατικές απαντήσεις που το εκπαιδευτικό σύστημα, όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή, δεν εκτιμά ιδιαίτερα.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Θα χρειαστούν πολλή καφεΐνη για να βγάλουν πέρα την εξεταστική. Επίσης θα χρειαστούν πολλά τηλέφωνα, για να βεβαιωθούν αν έχουν σημειώσει σωστά την εξεταζόμενη ύλη και να σιγουρευτούν για ό,τι έχει χαθεί στις σημειώσεις τους. Παρότι η ανασφάλεια θα κάνει πάρτι, αν αποφασίσουν να τα καταφέρουν, θα μελετήσουν πολύ σκληρά, πολλές φορές διπλά από τους άλλους. Διαβάζουν πολύ, διότι ονόματα, τοποθεσίες και τύποι εξισώσεων, μπερδεύονται στο μυαλό τους και τους φέρνουν κρύο ιδρώτα. Συχνά από την εγκεφαλική υπερλειτουργία παθαίνουν υπνηλία και αγωνίζονται από κάποια στιγμή και μετά να καταλάβουν τι διαβάζουν. Θα χρειαστούν δύο γλυκά λόγια σε αυτή τη φάση και ένα σταθερό πρόγραμμα που θα τους βοηθήσει να διαβάζουν ανάλογα με τις αντοχές τους, με μικρά διαλείμματα ξεκούρασης. Επίσης να διαβάσουν πολλές φορές τις ερωτήσεις όταν πέσουν τα θέματα, για να μην υπάρξει παρανόηση. Τα ψαράκια είναι πολύ αποδοτικά και έχουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, αρκεί να ελέγξουν το άγχος τους.



asibiliou

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top