Σε τι ηλικία παντρεύονται συνήθως οι άντρες του ζωδιακού;

0
εις το όνομα της αγάπης και του έρωτα.

Για τους παρορμητικούς χαρακτήρες γρήγορη μπορεί να είναι η απόφαση ενός γάμου, μπορεί να παρθεί επάνω στο τσακίρ κέφι ή επάνω σε μια στιγμή επαναστατικότητας προκειμένου να εναντιωθούν στο προγραμματισμένο. Για τους σοβαρούς και μεθοδικούς χαρακτήρες όλα θέλουν τον σωστό τον χρόνο, πρέπει να ωριμάσει ο καρπός, να μεστώσει το φρούτο. Υπάρχουν και οι πιο ρομαντικοί τύποι ή οι κάπως πιο συναισθηματικοί και ανασφαλείς που αφήνουν τα γεγονότα να προχωρήσουν από μόνα τους εις το όνομα της αγάπης και του έρωτα. Κάποια ζώδια θα τολμήσουν να κάνουν την πράξη γάμου πριν τα τριάντα, κάποιοι αλλά όμως αν δεν φτάσουν στα σαράντα δεν πρόκειται να μπουν στην διαδικασία να το συζητήσουν, ούτε καν να το σκεφτούν.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Ενθουσιώδης, αυθόρμητος και παρορμητικός είναι ένας Κριός, όταν η σκέψη του είναι λογική συνήθως απομακρύνεται από την ιδέα του γάμου, όμως υπό την επήρεια του μεγάλου έρωτα, της έντασης και του πάθους, δεν αποκλείεται να δει την γαμήλια πράξη ως μια τρέλα της στιγμής. Ο Κριός δεν έχει ηλικία στην απόφαση της δέσμευσης της συγκατοίκησης ή του γάμου, το αφήνει να έρθει ως κίνηση προερχόμενη από την έξαρση. Το σίγουρο είναι πως αν πιεστεί ή αν νιώσει πως πρόκειται για μια προκαθορισμένη κατάληξη τότε θα φέρει αντιδραστικές αντιρρήσεις, θα βγει στην επιφάνεια η επαναστατική πλευρά του χαρακτήρα του, θα νιώσει πως δεν του ταιριάζει να κάνει αυτό που θεωρείται δεδομένο, αναγκαστικό ή συνηθισμένο.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ο Ταύρος ως ζώδιο της γης αγαπάει τη σιγουριά, του αρέσει τα περπατά σε σταθερό έδαφος με βάσιμη υποδομή γι αυτό τη σκέπτεται πολύ καλά την προοπτική του γάμου. Συνήθως ένας Ταύρος παντρεύεται μετά τα τριάντα ίσως και σαράντα, δεν του ταιριάζουν ο αυθόρμητες τρέλες τέτοιου είδους, τα πράγματα τα θέλει στρωμένα και τις συνθήκες εύφορες. Συνυφασμένα είναι γι αυτόν γάμος και οικογένεια, από την στιγμή που θα παντρευτεί ξέρει πως το επόμενο βήμα είναι η απόκτηση παιδιών. Η στρωμένη δουλειά και το σίγουρο εισόδημα είναι βασικός παράγοντας για να πάρει την απόφαση της απόλυτης δέσμευσης, όσο δυνατό και αν είναι το συναίσθημα του δεν θα ρισκάρει να μπλεχτεί σε καταστάσεις που θα τον εγκλωβίσουν ή που δεν θα μπορέσει να τα βγάλει εις πέρας.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Ο Δίδυμος αν δεν παντρευτεί σε σχετικά νεαρή ηλικία τότε καθώς περνούν τα χρόνια και αυξάνονται οι ανασφάλειες δύσκολα θα προχωρήσει σε γάμο, αρχίζει να θεωρεί την δέσμευση δίχτυα εγκλωβισμού. Ένας Δίδυμος αν κάποτε παντρεύτηκε και χώρισε είναι πολύ πιθανόν να μην δοκιμάσει να το κάνει για δεύτερη φορά. Από την άλλη πλευρά ένας σαρανταπεντάρης Δίδυμος δεν αποκλείεται να μην παντρευτεί ποτέ. Αποφεύγει τις καταστάσεις και τις επιλογές που μπορούν να περιορίσουν την ελευθερία του, δεν θέλει να δεσμεύεται, στην συμπεριφορά του συχνά υπάρχουν πισωγυρίσματα συναισθηματικά και πρακτικά. Η αδυναμία σοβαρότητας που παρουσιάζει δεν τον αφήνει να κινηθεί με σταθερές αντιλήψεις και επιθυμίες, το τελεσίδικο αποτέλεσμα τον τρομάζει, θέλει να μπορεί να ξεφεύγει όταν οι συνθήκες γίνονται πιεστικές.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Ο Καρκίνος αγαπάει τη δέσμευση, τη σιγουριά και την οικογένεια, συνήθως παντρεύεται σχετικά νωρίς και γρήγορα. Η απόφαση του δεν είναι βιαστική ή παρορμητική, όμως σε μια πρόταση γάμου ή όταν οι συνθήκες και τα αισθήματα είναι σταθερά, τότε δύσκολα θα σκεφτεί το ενδεχόμενο της απόρριψης. Ένας Καρκίνος μέχρι τα τριάντα θα έχει παντρευτεί ή τουλάχιστον θα έχει σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτή την προοπτική. Θεωρεί τη δέσμευση τη συγκατοίκηση τον γάμο, βάση για να προχωρήσει την ζωή του ένα βήμα πιο μπροστά, όλα αυτά είναι στάδια συνυφασμένα με την προσωπική του εξέλιξη. Ο Καρκίνος που αγαπάει το ταίρι που έχει δίπλα του και νιώθει εμπιστοσύνη σε καμία περίπτωση δεν θα τρενάρει τις καταστάσεις ψάχνοντας για δικαιολογίες, ο γάμος γι αυτόν αποτελεί σφραγίδα αγάπης.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Ένας Λέοντας γίνεται θετικός στην προοπτική του γάμου μετά τα τριάντα ή τριάντα πέντε, σε πιο νεαρή ηλικία οι αντιδράσεις του είναι εφηβικές, υπάρχει ανισορροπία στις επιθυμίες του, το εσωτερικό του ξεκαθάρισμα δεν έρχεται νωρίς. Εξαιτίας του ότι από την μια θέλει να κυριαρχεί, από την άλλη όμως βγαίνει στην επιφάνεια η παιδική πλευρά του χαρακτήρα του, εμφανίζεται ένα είδος εσωτερικής σύγκρουσης που πολλές φορές δεν την αντιλαμβάνεται. Την απόφαση του γάμου δεν θα την πάρει βιαστικά ή παρορμητικά, θα την σκεφτεί πολύ καλά, θα κάνει το βήμα να παντρευτεί όταν θα έχει ωριμάσει ο χαρακτήρας του, η πράξη θα γίνει συνειδητά και όχι παρασυρόμενα. Ένας Λέοντας στην ηλικία των σαράντα θα είναι πλέον σε θέση να προχωρήσει σοβαρά.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Ο Παρθένος έχει την τάση να κινείται σε προκαθορισμένο πλαίσιο, παρασύρεται από τα κοινωνικά στερεότυπα, υπολογίζει τα ‘πρέπει’ και τα ‘δεν’. Αρκετές φορές προχωρεί στη δέσμευση μόνο και μόνο γιατί ‘έτσι είναι το σωστό’ γι αυτό συχνά ένας Παρθένος παντρεύεται πριν τα τριάντα, πριν ακόμα συνειδητοποιήσει τι ακριβώς θέλει ο ίδιος. Ως ζώδιο της γης στηρίζεται στις συνθήκες του εδάφους, αν είναι πρόσφορες, αν υπάρχει σταθερός δεσμός, αν η σχέση κρατά κάποια χρόνια, τότε θα πάρει την κοινωνική λογική που είναι η επισημοποίηση. Ακολουθεί την πεπατημένη οδό, πρώτα γνωστοποίηση, μετά αρραβώνας, μετά γάμος και οικογένεια, ωστόσο αν στην πορεία καθώς μεγαλώνει και αντιλαμβάνεται από άλλη οπτική υπάρξουν εσωτερικά παραστρατήματα, μάλλον θα προτιμήσει να τα κρατήσει κλειδωμένα μέσα του.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Ο Ζυγός ανήκει στα ζώδια του αέρα, είναι αναποφάσιστος, παρορμητικός και έχει πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών στην περίπτωση του γάμου δεν υπάρχει ηλικιακό πλαίσιο. Ένας Ζυγός ίσως να παντρευτεί στα εικοσιπέντε, ίσως και στα σαράντα πέντε, εξαρτάται από το πότε θα του γίνει η πρόταση, από τα αισθήματα που θα νιώθει εκείνη την περίοδο, και κυρίως από την ψυχολογική του κατάσταση. Συχνά αλλάζει γνώμη, δύσκολα σταθεροποιείται και ισορροπεί, που σημαίνει πως ποτέ δεν νιώθει σίγουρος γι αυτό που υποτίθεται πως αποφασίζει ή πάει να κάνει. Ένας Ζυγός είτε παντρευτεί στα είκοσι, είτε στα πενήντα, δε θα είναι γι αυτόν ποτέ μία απολύτως συνειδητοποιημένη ενέργεια ή μία σοβαρά αποφασισμένη κατάληξη.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Ένας Σκορπιός αν καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το συναίσθημα της κτητικότητας τότε ίσως να πάρει την απόφαση να παντρευτεί σε προχωρημένη ηλικία, μετά τα σαράντα ή σαράντα πέντε. Το θέμα όμως είναι πως επειδή ο Σκορπιός παθιάζεται, ζηλεύει, θέλει να πολιορκεί, να περικυκλώνει και να αιφνιδιάζει, γι αυτό πολλά άτομα αυτού του ζωδίου παντρεύονται πριν τα τριάντα πέντε ίσως και πριν τα τριάντα. Ο γάμος για έναν Σκορπιό είναι πολλές φορές κίνηση στρατηγικής, συνειδητοποίει τη χρειάζεται, τι έχει ανάγκη, κι αν τον εξυπηρετεί η πράξη γάμου τότε προχωρεί με προμελετημένα βήματα. Σκεπτόμενα και μεθοδικά παίρνει την απόφαση της απόλυτης δέσμευσης ένας Σκόρπιος, κάποιοι μάλιστα είναι πολύ πιθανόν να το πράξουν ως κίνηση εκδίκησης απευθυνόμενη στο πρώην ταίρι τους.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Ένας Τοξότης κάποια στιγμή, αφού έχει ζήσει τα πολλά και τα διάφορα, αφού έχει γλεντήσει τη ζωή του και έχει ευχαριστηθεί την ελευθερία του, τότε θα βάλει στο στόχαστρο του και την προοπτική του γάμου. Το θέμα όμως είναι πότε θα έρθει αυτή η στιγμή, θα αργήσει πολύ; θα είναι σύντομα; Αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο ο συγκεκριμένος Τοξότης έχει καταφέρει να ζήσει και να δοκιμάσει αυτό που θέλει, που σημαίνει πως ένας καταπιεσμένος έφηβος Τοξότης θα αργήσει να παντρευτεί. Ο από τα νιάτα του ζωηρός Τοξότης δεν αποκλείεται να δοκιμάσει την διαδικασία του γάμου πριν τα τριάντα πέντε ίσως και πριν τα τριάντα. Το θέμα είναι λοιπόν σε ποια περίπτωση ανήκει, κατά πόσο είναι χορτασμένος, και κυρίως κατά πόσο οι συνθήκες είναι γι αυτόν πιεστικές.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Έναν Αιγόκερω δεν αποκλείεται να τον βρεις παντρεμένο και στα είκοσι πέντε και στα είκοσι επτά, δεν θα εκπλαγούμε αν γίνει πατέρας από τα είκοσι τέσσερα. Ο Αιγόκερως την αγαπάει την δέσμευση, ο γάμος δεν τον εμποδίζει να προχωρήσει την ζωή του ή την καριέρα του, απεναντίας μάλιστα του δίνει το μεγάλο κίνητρο. Του αρέσει να υπηρετεί το καθήκον, δεν φοβάται τις ευθύνες, αγαπάει τον θεσμό της οικογένειας, τον εκτιμά και τον χρειάζεται. Γρήγορα θα παντρεύει δύσκολα θα χωρίσει, σε περίπτωση όμως που συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα σταματήσει πότε να ενδιαφέρεται και να προσφέρει στα μέλη της οικογένειας του. Δεν καθυστερεί τον γάμο ένας Αιγόκερως, έχει ανάγκη μετά την δουλειά να πηγαίνει στο σπίτι του εκεί δηλαδή που τον περιμένουν η γυναίκα του και τα παιδιά του.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Αντιπαθεί τις στερεοτυπικές εξελίξεις ένας Υδροχόος, τη συνηθισμένη κατάληξη δεν την θεωρεί καν εξέλιξη, την βλέπει μάλλον σαν έναυσμα επαναστατημένης συμπεριφοράς. Ένας Υδροχόος είναι ικανός να μην παντρευτεί καθόλου μόνο και μόνο επειδή αυτό το συνηθίζουν οι πολλοί, επειδή είναι κάτι που το έκανε ο παππούς του, ο αδελφός του, ο γείτονας του. Του αρέσει να πρωτοτυπεί, να ανατρέπει, να χτύπα το κατεστημένο, ωστόσο επειδή είναι ανθρωπιστής δεν αποκλείεται να παντρευτεί πολύ γρήγορα το πρόσωπο που αγαπάει αν ξέρει πως με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει, θα προστατέψει ή θα απελευθερώσει. Ένας Υδροχόος με συνειδητή αντίδραση μένει ανύπαντρος, πίσω από τον γάμο ενός παντρεμένου Υδροχόου υπάρχει πάντα ένας συγκεκριμένος λόγος.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Νωρίς παντρεύεται ένας Ιχθύς, ο ρομαντισμός του δεν τον αφήνει να απορρίψει, από την άλλη πλευρά οι ανασφάλειες του δεν επιτρέπουν τις μακροχρόνιες καθυστερήσεις. Δεν είναι αρνητικός στο θέμα της δέσμευσης και της οικογένειας, όμως πολλές φορές πράττει χωρίς να συνειδητοποιεί, αποφασίζει χωρίς να αντιλαμβάνεται την πραγματική ρεαλιστική έκταση των καταστάσεων. Το θέμα για έναν Ιχθύ δεν είναι αν θα κάνει την πράξη του γάμου, αλλά το αν θα ζει πραγματικά μέσα στον γάμο και αν όντως θα τον βιώνει σαν υπαρκτό γεγονός. Η φαντασία του καθώς και η τάση του να ελίσσεται τον ωθούν να ζει σε έναν δικό του κόσμο έτσι όπως τον πλάθει η σκέψη του ή οι εσωτερικές του ανάγκες. Προκειμένου να αποφύγει τις εντάσεις ή τους έντονους προβληματισμούς καταφεύγει σε ψευδαισθήσεις.



Μιράντα Βασιλείου
zwdia24

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top