8 χαρακτηριστικά που υπόσχονται μια καλύτερη σχέση

0
νέα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Οι σχέσεις εξελίσσονται, προσαρμόζονται και λειτουργούν σαν ζωντανοί οργανισμοί. Λαμβάνουν τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και τα αφομοιώνουν δημιουργώντας νέες συνθήκες και δεδομένα στον τρόπο που συνδέονται οι άνθρωποι. Στη δική μας εποχή έχουμε αντιληφθεί ότι κάτι έχει αλλάξει στον τρόπο που συνάπτουμε σχέσεις. Νέα ερωτική πραγματικότητα και νέα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τι μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί ερωτεύσιμο σήμερα και ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που υπόσχονται μια καλύτερη σχέση;

1. Ευελιξία

Όσο πιο ευέλικτος είσαι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις η σχέση σου να έχει διάρκεια. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε βάζουν τους πολυμήχανους εγκεφάλους μας να βρουν λύσεις και να δημιουργήσουν νέες συνδέσεις, ψάχνοντας τρόπους και μέρη για φλερτ, μέσα για επικοινωνία, ώστε να διατηρήσει κανείς τη σχέση του. Η ευελιξία αναδεικνύεται σε βασίλισσα των στοιχείων που πρέπει να διαθέτεις για να τα βρείτε με το ταίρι.

2. Προσαρμοστικότητα

Κολλητό φιλαράκι της ευελιξίας είναι η προσαρμοστικότητα. Να μπορεί κάποιος να υιοθετήσει νέους τρόπους στην καθημερινότητά του βάσει των συνθηκών και να αποδεχτεί τις αλλαγές με ευκολία. Όποιος προσαρμόζεται γρήγορα, βρίσκει γρήγορα και νέα πατήματα και ξεκινά να χτίζει καινούρια πραγματικότητα. Η προσαρμοστικότητα επίσης βοηθάει να μη μεταφέρεις αρνητική ενέργεια στη σχέση σου όταν κάτι πάει στραβά ή διαφορετικά απ’ ότι είχες προβλέψει. Σίγουρα σε μια σχέση σκοπός δεν είναι να αλλάξεις αλλά το να μπορείς να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες, είναι ευχάριστο γεγονός.

3. Ικανότητα γραπτής επικοινωνίας

Το πλέον ερωτεύσιμο στοιχείο στην εποχή μας είναι η έξυπνη και πρωτότυπη γραπτή επικοινωνία, εν ολίγοις να μην περιμένει κανείς ότι το ξερό μήνυμα ή μερικά emoji θα τον κάνουν να ξεχωρίσει στην ερωτική προσέγγιση και να επικρατήσει στη νέα πραγματικότητα. Μονολεκτικές απαντήσεις, «τι κάνεις;» και like ήταν που ήταν αντιπαθητικά, τώρα πλέον μπορούν να θεωρηθούν ασφαλής τρόπος για να λήξει κάποιος μια σχέση ή να τερματίσει ακαριαία το ενδιαφέρον του άλλου. Εάν επιθυμεί κανείς να είναι γοητευτικός θα πρέπει να βελτιώσει τη γραπτή επικοινωνία του, ώστε να μπορεί και μέσα από μηνύματα να εκφράσει μέρος της προσωπικότητάς του. Δύσκολο, όμως οι συνθήκες το απαιτούν.

4. Αυθορμητισμός

Ο αυθορμητισμός είναι το χιούμορ της εποχής. Εκεί που όλα μοιάζουν δυσοίωνα, με μια γερή δόση αυθορμητισμού αλλάζει όλο το σκηνικό. Ο αυθόρμητος δείχνει πως έχει αυτοπεποίθηση, αφού δε φαίνεται να τον αγχώνουν οι συνθήκες. Έτσι γίνεται κανείς ιδιαίτερα γοητευτικός. Τι σημαίνει αυθορμητισμός στην εποχή μας; «Πάμε μια βόλτα να ακολουθήσουμε μια όμορφη διαδρομή στη φύση, έλα να κάνουμε ποδήλατο παρέα, θέλεις να πάμε σούπερ-μάρκετ, να κάνουμε βιντεοκλήση, πάρε τα κλειδιά του σπιτιού για να προλάβεις να έρθεις και να μη σε πιάσει η απαγόρευση κυκλοφορίας».

5. Υπομονή

Σίγουρα ο ερωτευμένος γίνεται καμιά φορά και ανυπόμονος και δε δίνει χρόνο στα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους. Η υπομονή όμως είναι βασικό στοιχείο του χαρακτήρα σου που μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στο ταίρι, να περιορίσει τις μεταξύ σας εντάσεις και να κάνει την επικοινωνία σας ακόμα καλύτερη. Προσπάθησε λοιπόν να μην προτρέχεις! Εξάλλου η υπομονή θα σε βοηθήσει να δείξεις και μεγαλύτερη κατανόηση στον σύντροφό σου.

6. Ενσυναίσθηση

Κλασικό και διαχρονικό στοιχείο αλλά παραμένει ουσιαστικό. Περιλαμβάνει από το να είμαστε σε θέση να ακούσουμε πόσο δυσκολεύεται το ταίρι να κοιμηθεί, πόσο θέλει να χάσει βάρος και να ξεκινήσει να αθλείται, τους φόβους και τα άγχη του. Είναι τόσο όμορφο να μπορεί κανείς να μιλήσει για ό,τι τον απασχολεί, να υπάρχουν δυο αφτιά να τον ακούσουν και ένας άνθρωπος που να έχει τη διάθεση να μπει στη θέση του και να προσπαθήσει πραγματικά να τον καταλάβει.

7. Φαντασία

Η φαντασία πάντα ήταν στοιχείο που βοηθούσε στις ερωτικές σχέσεις αλλά στις συνθήκες που βιώνουμε αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Όποιος καταφέρνει να διατηρεί τη φαντασία του ενεργή, αποκτά γοητεία αστέρα Hollywood. Η ζωηρή φαντασία διατηρεί τη μεταξύ σας ένταση και δε σας αφήνει να βαρεθείτε. Δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο να είσαι συνέχεια ευρηματικός και να αφήνεις το μυαλό σου να κατεβάσει νέες ιδέες, όμως σίγουρα μπορεί να κάνει τη σχέση σου καλύτερη.

8. Άνεση στην έκφραση συναισθημάτων

Αξιοσημείωτη σήμερα είναι η καθημερινή χρήση των μέσων και της τεχνολογίας. Το να μπορεί κανείς με ευκολία και με όλους τους τρόπους να εκφράσει τα συναισθήματά του είναι σημαντικό στοιχείο των σύγχρονων σχέσεων. Η ψηφιακή έκφραση είναι επίσης σημαντική και δεν έχει διαφορά αν θα επιλέξει κανείς μηνύματα, τραγούδια, στιχάκια, φωτογραφίες, βίντεο ή αντιδράσεις. Όσα πιο πολλά λες (τα οποία και να ισχύουν) και όσο πιο άνετος είσαι, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Μεγάλη σημασία έχει και ο χρόνος αντίδρασης στα ψηφιακά συναισθήματα. Ένα μήνυμα που «διαβάστηκε» και δεν απαντήθηκε στις μέρες μας μπορεί να ισοδυναμεί με μια απόρριψη σε άλλες εποχές.

Αιμιλία Λυμπέρη
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top