5 δεδομένα για τις σχέσεις που αν αποδεχτείς θα σε ξεμπλοκάρουν

0
κρατάμε στο χέρι κι ένα βαλιτσάκι με προσδοκίες.

Οι σχέσεις ήταν πάντα φλέγον θέμα συζήτησης. Ένα ζητούμενο μεταξύ δύο ανθρώπων, μια ανάγκη να δημιουργούν έναν ξεχωριστό δεσμό και να συνυπάρχουν μεταξύ τους στον ίδιο χώρο, την ίδια χρονική στιγμή. Πολλές φορές όμως, ενώ λέμε πως μπαίνουμε κάπου για να δούμε πού θα πάει, ουσιαστικά κρατάμε στο χέρι κι ένα βαλιτσάκι με προσδοκίες το οποίο μας βαραίνει, κυρίως γιατί όσα περιέχει προέρχονται από λάθος πηγές. Για να διατηρήσεις μια όμορφη και ομαλή σχέση, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω αλήθειες και άσε τις αυταπάτες μια και καλή στην άκρη.

1. Αποδέξου πως ο έρωτας δε θα κρατήσει για πάντα

Ο έρωτας ξεκινάει από μια απότομη φλόγα, τη λεγόμενη καψούρα, και με σωστούς χειρισμούς οδηγεί σε μια φωτιά που σιγοκαίει, τη γνωστή και ως αγάπη. Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να ερωτεύονται όλοι κάθε φορά σε εντάσεις κι αποχρώσεις του κόκκινου που ούτε που θα τις βρεις στις υπάρχουσες χρωματικές παλέτες, ούτε γίνεται να μένουν όλα άφθαρτα δίχως κάποιο ξεθώριασμα. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε συναισθήματα που πάνε και έρχονται σε δευτερόλεπτα. Όπως και να έχει ο έρωτας μετά το πρώτο «μπαμ», που κατά κανόνα ξεκουφαίνει, ρίχνει τις εντάσεις του και παίζει σε πιο χαμηλά ντεσιμπέλ. Αν αναμένουμε μόνιμα μέλια και τα σάλια που τρέχουν (και που ανεβάζουν και το ζάχαρο) ας είμαστε έτοιμοι για μεγάλη απογοήτευση.

2. Δε θα συμφωνείτε σε όλα

Καλό θα ήταν να αποδεχτείς ότι δε βγήκατε από φωτοτυπικό. Δεν έχετε τα ίδια θέλω, απόψεις κι εμπειρίες, άρα οι συγκρούσεις, οι γκρίνιες και οι τσακωμοί είναι αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος. Όσο πιστεύεις ότι αν ταιριάζετε πρέπει να φέρεστε το ίδιο, τόσο πιο πολύ θα απογοητεύεσαι. Να αποδεχτείς το γεγονός ότι δεν επέλεξες το άτομο που είναι δίπλα σου για να αντικρίζεις μια αντανάκλαση του εαυτού σου, αλλά επειδή διέκρινες τη διαφορετικότητά του και σου άρεσε. Μην γκρινιάζεις λοιπόν για τους καβγάδες που προκύπτουν, ίσα-ίσα προσπάθησε να μάθεις τις σκέψεις του συντρόφου σου και να καταλάβεις τη θέση του.

3. Οι αληθινές σχέσεις δε βγήκαν από οθόνες σινεμά

Σταμάτα να ζεις στη φούσκα του ρομάντζου, του ασπρόμαυρου καλού τέλους και του ανυπέρβλητου κι απτόητου έρωτα, όπως παρουσιάζονταν σε παλιές ταινίες. Οι σχέσεις δε βγήκαν από καμία οθόνη και το «αυτοί έζησαν καλά κι εμείς καλύτερα» είναι απλώς ουτοπικό. Δεν είναι η ζωή σου serial, ούτε ο σύντροφός σου καρεκλίτσα στο σινεμά για να βάλεις τη ταμπέλα «πιασμένο» και να τοn θεωρείς ως δεδομένο σου. Θέλει αγάπη και φροντίδα -πέρα από προσπάθεια- του εαυτού σου πρώτα για να γίνεσαι καλύτερος, αλλά και του συντρόφου σου για να πάει ένα βήμα τη φορά το «μαζί» σας παρακάτω. Μια σχέση έχει ανηφόρες, δυσκολίες και εμπόδια, τα οποία συνήθως θα δείξουν με το αποτέλεσμά τους αν αξίζει να είστε μαζί ή αν ήρθε η ώρα να αλλάξετε σενάριο. Το happy end πάντως είναι στο χέρι σας και μόνο!

4. Δεν είναι κακό μία στο τόσο να γράφετε και λίγο ο ένας τον άλλον

Σε μια σχέση ο καθένας συμπεριφέρεται διαφορετικά και μοναδικά. Μπορεί ο ένας μετά από μια φορτωμένη ημέρα να έχει πολλά νεύρα και να του φταίνε τα πάντα. Δε θα πας λοιπόν εκείνη τη στιγμή να τον τσιγκλήσεις και να γίνει μακελειό. Ούτε θα πιαστείς από την κάθε κουβέντα του για να γίνει το σώσε. Αντιλαμβάνεσαι τα συναισθήματά του εκείνη τη στιγμή, μπαίνεις στη θέση του και είσαι πιο τρυφερός και γλυκός, ή ακόμη και για λίγο πιο απόμακρος, διότι στην τελική αυτό χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή ο σύντροφός σου! Ακόμη, μη συγκρούεστε για το ποιος έχει δίκιο. Να αδιαφορείτε ως προς τις μικρές παρεξηγήσεις και να μην τεντώνετε τα πράγματα, άνθρωποι είστε όχι ρομπότ να λειτουργείτε με κώδικα και με λέξεις κλειδιά που δε γίνεται να πέσουν κάτω!

5. Ακόμη κι αν είναι κοινός ο προορισμός οι πιλότοι είναι δύο

Ας μην είστε σε όλα της τελευταίας στιγμής και στο « έλα μωρέ, θα ξανά τύχει», διότι ίσως και να μη συμβεί ποτέ. Καλό θα ήταν να υπάρχει ένα πλάνο για τα σχέδιά σας, τις δραστηριότητες και τα κοινά σας θέλω. Με το να είναι ο ένας ο πιλότος της σχέσης και ο άλλος απλά ένας επιβάτης, δε γίνεται να λειτουργήσει η πτήση ομαλά. Θα είναι σαν το βουνό με τη θάλασσα, τα οποία ναι μεν συναντιούνται αλλά ποτέ δε σμίγουν. Ανακαλύψτε τα κοινά σας, να έχετε ένα πλάνο κι ας αναγνωρίζει ο καθένας τα δυνατά του σημεία, με σκοπό στην πραγματικότητα το «για πάντα» να κρατήσει για όσο είναι.

Για να κρατήσεις μια σχέση, δε θέλει ούτε κόπο ούτε τρόπο. Θέλει να μη φοβηθείς να ρίξεις μια ματιά στο manual για να εμπεδώσεις κάποιες βασικές αλήθειες. Στην προκειμένη πως η προσπάθειά σας έχει δύο όψεις, τη δική σου και του συντρόφου σου. Μην αψηφάς τα θέλω του κι αφήνεις λάθος προσδοκίες να στέκονται εμπόδιο στη σχέση σας. Είτε συζητήστε τα για να βγουν από μέσα σας και να πορευτείτε ανάλογα, είτε πάρτε απόφαση ότι το τρένο της δικής σας ιστορίας δεν έκανε απλά μια στάση, αλλά έφτασε στον προορισμό του και είναι ώρα για αποβίβαση. Προσοχή λοιπόν στο κενό μεταξύ συρμού και αποβάθρας αλλά κυρίως σε αυτό μεταξύ ρεαλιστικών και μη προσδοκιών. Μην ξεχνάς ότι τα κλειδιά επιτυχίας είναι η αγάπη, ο σεβασμός και η συντροφικότητα. Δίχως αυτά, είσαι άοπλος.

Γεωργία Δημητρακάκου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top