5 λόγοι που γυρνάμε σε πρώην μας

0
Με 5 πολύ απλές και πετυχημένες τεχνικές.

Αυτά τα παιχνίδια της μνήμης και του μυαλού θα πρέπει να τα φοβόμαστε πάντα. Ξέρετε, περιμένουν στη γωνία να μας πιάσουν αδιάβαστους και μόλις γίνει αυτό επανέρχονται με διάθεση να μας διαλύσουν, να επαναφέρουν τις αναμνήσεις των πρώην σχέσεών μας και να μας θυμίζουν πως ωραία η νέα προσπάθεια που κάναμε, αλλά τώρα που δεν πέτυχε μήπως είναι καιρός να ξαναγυρίσουμε στα παλιά; Και πώς το καταφέρνουν αυτό; Με 5 πολύ απλές και πετυχημένες τεχνικές. Αν εμείς είμαστε δυνατοί ή αν θα νικηθούμε, η ιστορία της ίδιας μας της ζωής θα το κρίνει.

1. «Επιστρέφουμε γιατί δε βρήκαμε κάτι καλύτερο»

Κι αυτός είναι ο πιο διαδεδομένος λόγος ή τουλάχιστον αυτό που προσπαθούμε να πούμε για να πείσουμε τους εαυτούς μας για την ενδεχόμενη επιστροφή μας. Χωρίσαμε, κλείσαμε την πόρτα πίσω μας και αναζητήσαμε καινούργιους συντρόφους. Για κάθε μας νέα ερωτική αποτυχία κάναμε και ένα βήμα πίσω στα παλαιά. Αναλογιζόμενοι απλά πως ίσως σοφότεροι και οι δυο μας και μετά από έντονη την απουσία ο ένας του άλλου, όλα θα είναι αλλιώς. Έλα μου όμως που τίποτα δεν είναι το ίδιο. Στο τέλος διαπιστώνουμε πως έχουμε καταφέρει μόνο να συντηρούμε τις στιγμές του παρελθόντος, δε δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία αλλά λατρεύουμε τα αρνητικά της τότε σχέσης και καταλήγουμε να ζούμε με όλα τα κατάλοιπα παραπόνων του παρελθόντος, μέσα σε μια ανυπόφορη εκατέρωθεν γκρίνια. Ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής ζητώντας συγνώμη και λέγοντας «σαν εσένα κανείς, σαν εσένα καμιά» κι αποχαιρετάμε με το κλασικό «το ξερα πως τίποτα δε θα άλλαζε».

2. «Πού να βρω τέτοιο «κρεββάτι» να σου μοιάζει!»

Μη μου πείτε πως δεν έχετε ξαναγυρίσει το μυαλό σας σε προηγούμενους συντρόφους που η επαφή μαζί τους ήταν αξέχαστη; Ακόμη και αν τα μυαλά δεν είχαν την ανάλογη χημεία, η σύνδεση στο κρεβάτι προκαλούσε εκρήξεις πολύ καιρό μετά το χωρισμό σας. Δεν ξέρω αν είναι παρήγορο να αναφέρω πως το 43% των γυναικών και το 47% των ανδρών κοιμάται με τους πρώην τους. Αναθαρρέψατε λίγο; Λογικό να πισωγυρίζουμε σε πρώην που ξέρουν εμάς και ό,τι εμείς κουβαλάμε ερωτικά πάνω μας. Που έχουμε κοιμηθεί, ξυπνήσει μαζί τους χωρίς να χρειαστεί να τρέχουμε να φτιαχτούμε πριν το ξύπνημα του νέου μας συντρόφου. Που κρατάνε ακόμη τα κλειδιά του μυαλού μας ως οι αρχηγοί των ερωτικών μας αναγκών. Πώς τους αποχαιρετάς τέτοιους δεσμούς; Λίγο λοιπόν η άνεση, λίγο η παλαιά ερωτική σας ένταση που χτυπάει κόκκινο, λίγο η περιέργεια της επιβεβαίωσης πως θα είναι ακόμη συναρπαστικό δε θέλει και πολύ να ξαναγυρίσουμε.

3. «Η εγώ ή τίποτα άλλο».

Μα ναι, λογικό. Έχουμε κι έναν εγωισμό να θρέψουμε. Κι αυτό μας οδηγεί να ξεσηκωνόμαστε σκεπτόμενοι πως δεν μπορεί εμείς να βολοδέρνουμε και να πειραματιζόμαστε σε νέες σχέσεις και οι προγενέστεροι σύντροφοί μας να έχουν ήδη κάνει τη ζωή τους. Τι γίνεται; Μας έχουν ξεχάσει τόσο εύκολα; Γιατί όπως λέει και το άσμα «τι ήμουνα για σένανε, τι ήσουνα για μένανε, καιρός λοιπόν για να λογαριαστούμε». Κι επιστρέφουμε δριμύτεροι, με τη σημαία του εγωισμού να κυματίζει περήφανα πάνω από τα κεφάλια μας. Άραγε θέλουμε να γυρίσουμε πραγματικά; Ή θέλουμε να βάλουμε τρικλοποδιά στην καινούργια αρχή που έχουν κάνει;

4. «Ουδείς τέλειος»

Ναι αυτό το γνωρίζουμε και ουδείς αναμάρτητος επίσης. Κι επειδή είχαμε εντοπίσει και αφιερώσει το χρόνο μας δουλεύοντας πάνω στα ελαττώματα των πρώην μας αλλά και στα προβλήματα της ίδιας μας της σχέσης, αυτό δε σημαίνει πως δε θα κάνουμε το ίδιο και σε μία νέα σχέση. Δεν το κάνουμε όμως. Είτε γιατί έχουμε βαρεθεί να αναλωνόμαστε σηκώνοντας για μια ακόμη φορά τα μανίκια μας και πιάνοντας δουλειά είτε γιατί υπάρχουν και ‘κείνοι οι νέοι φρέσκοι έρωτες που δε θέλουν να τους αλλάξεις, καθώς μια χαρά θεωρούν πως είναι και έτσι. Κι αν εμάς δε μας αρέσει; Πού είναι η χρυσή τομή. Δεν κάνουμε τομή. Παίρνουμε το καπελάκι μας και ξαναγυρίζουμε στα σίγουρα και ασφαλή αφού ακόμη και με το «ήρθα» θα ξέρουμε αυτή και την επόμενη λέξη τους. Δεν αναρωτηθήκατε όμως, ποιο είναι το τέλειο του καθενός; Και γιατί φύγαμε; Μήπως γιατί μπερδέψαμε το ουδείς τέλειος με το ακατάλληλος για μας; Για να το επαναπροσδιορίσουμε!

5. «Εμείς και το σόι τους!»

Ναι, πολύ σημαντικός παράγοντας επανασύνδεσης. Διότι αν είστε από τους τυχερούς που η οικογένεια του πρώην σας, σας είχε αποδεχτεί, σας άνοιγε το σπίτι τους, και σας είχαν στα ώπα-ώπα (και φυσικά και ‘σεις αποδειχθήκατε ό,τι καλύτερο είχαν γνωρίσει), αφενός θα τους έχετε μονίμως ακόμη και μετά το χωρισμό να σας τριβελίζουν τα αυτιά για να κάνετε ένα δυναμικό comeback κι αφετέρου θα σας βάλουν στο τριπάκι να αξιολογείτε κάθε επόμενη γνωριμία σας με το background της τέλειας προηγούμενης. Στο πρώτο τους στραβοπάτημα θα ξεχάσετε και το νέο σύντροφο και όλα τα καλά του. Άλλωστε δε θέλει και πολύ να λυγίσετε ακούγοντας μια μελλοντική πεθερούλα να σας παρακαλεί.


Όπως και να ‘χει, δε βιαζόμαστε να επιστρέψουμε σε πρώην συντρόφους. Δεν το αποκλείουμε, αλλά το ζητούμενο δεν είναι όλα όσα προαναφέραμε. Μην κάνετε τη συνήθεια λατρεία στο όνομα ενός κοινού παρελθόντος. Σκεφτείτε σοβαρά γιατί είχατε φύγει, γιατί είχε τελειώσει, και τι περάσατε. Κι αν δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Κάτι παραπάνω θα ήξερε όταν σας βοήθησε να το αποφασίσετε!

Ταρασία Γεωργιάδου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top