10 λόγοι να αρνηθείς να μείνετε μαζί

0
δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα ανάλογα με την περίπτωση...

Κάτι που δεν έχει τη θέση που της αξίζει αυτό είναι η ελευθερία μέσα σε μια σχέση. Δεν τής δίνουμε την πρέπουσα σημασία βρε αδερφέ. Έχουμε την εντύπωση πως αν κολλήσουμε σαν βδέλλες, από το πρώτο διάστημα, ο ένας πάνω στον άλλο, μέσα στον ίδιο χώρο, όλη την ώρα, όλη τη μέρα -καλά για τη νύχτα δεν το συζητάμε- είναι για καλό χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι κοριούς μπορούμε να βγάλουμε κι αργότερα και κανένας δεν μπορεί να μας ζορίζει για κάτι τέτοιο ή πως δεν είναι ακόμη η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.

Είναι πολύ όμορφη συγκατοίκηση -κανείς δεν υποστηρίζει το αντίθετο- αλλά δεν είναι ανάγκη με το που πέφτει το θέμα στο τραπέζι να μελώνουμε σαν άλλα εποχιακά γλυκά, τα οποία δεν είναι πάντα εντός τόπου και χρόνου παρά μόνο κάποια συγκεκριμένη στιγμή. Άλλη χάρη έχει το μελομακάρονο όταν είναι η εποχή του και με άλλη όρεξη θα το φάμε το Πάσχα. Μπορεί η γλύκα του να μη διαφέρει αλλά η προσμονή είναι που το κάνει ιδιαίτερο.

Εκτός, όμως, από την καταλληλότητα της εποχής ή το σωστό timing -που λένε και στα χωριά μας-, διάφοροι άλλοι λόγοι συντρέχουν ώστε να πει κάποιος όχι στην απόφαση μιας συγκατοίκησης την οποιαδήποτε στιγμή. Εμείς έχουμε δέκα να σας πούμε κι εσείς βάλτε το μυαλουδάκι σας σε εγρήγορση για να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα ανάλογα με την περίπτωση που, ίσως, σας προβληματίζει.

1. Δε σε ξέρω, δε με ξέρεις

Σκέψου πριν «αγοράσεις». Κι ένα ζευγάρι παπούτσια να πας να πάρεις θα το σκεφτείς κάνα δυο φορές. Θα πας να τα ξαναδείς στη βιτρίνα, θα μπεις να τα δοκιμάσεις, θα ξαναπάς -ενδεχομένως- και τελικά θα αποφασίσεις. Όταν πρόκειται για την καθημερινότητα δύο ανθρώπων που δεν είναι και πολύ καιρό μαζί, πόσο πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε στην απόφαση να βάλουμε τα κεφάλια μας κάτω από την ίδια στέγη και να μοιραστούμε κάθε δευτερόλεπτο με όλες τις παραξενιές μας φάτσα-κάρτα; Φυσικά και ο χρόνος είναι σχετικός για τον καθένα από μάς και ίσως να πάνε όλα καλά ακόμη κι αν ξερενόμαστε 2 μήνες, αλλά είναι και κάποιες περιπτώσεις που η εξαίρεση δεν επιβεβαιώνει τον κανόνα. Είναι απλώς η εξαίρεση. Τελεία!

2. Σαν τον σκύλο με τη γάτα

Είναι και μερικές φορές που τα συμπαθέστατα προαναφερόμενα τετράποδα τα πάνε μια χαρά κι ουδόλως κυνηγιούνται για να αλληλοσπαραχτούν. Τα συμπαθέστατα τετράποδα όμως. Γιατί εσείς αν μπορούσατε να βγάλετε ο ένας τα μάτια του άλλου σε κάποιες, όχι και τόσο σπάνιες, περιπτώσεις θα το κάνατε με ευχαρίστηση. Αφού μέρα παρά μέρα χωρίζετε κι ενδιάμεσα τα ξαναβρίσκετε. Είναι αυτό βάση για συγκατοίκηση; Ούτε για βάση τούρτας δεν κάνει πόσο μάλλον για να ξεκινήσουν οι κοινές υποχρεώσεις κι έννοιες.

3. «Έχω ένα κουνέλι»

Ποια κατάρα σε κυνηγάει και ενώ όλα πάνε φίνα η αλλεργία -ή και η απέχθεια αλλά εμείς με την αλλεργία θα ασχοληθούμε τώρα- δεν αφήνει την επιθυμία σας να στεγάσετε τον έρωτά σας κάτω από την ίδια σκέπη. Και αν τεθεί και δίλημμα ή εγώ ή το κουνέλι το πιθανότερο είναι το «εγώ» να πάει να βοσκήσει καμιά πρασινάδα. Γιατί ακόμη κι αν όλα τα χαριτωμένα έντομα του κόσμου φέρνουν μπλε, πράσινες, κίτρινες και κόκκινες ανακατωσούρες εντός του στομάχου εκείνη της ζουζουνιάρικης αγκαλιάς του κάθε «κουνελιού», φέρνει την πραγματικότητα πιο κοντά στην παιδική μας αθωότητα. Οπότε μήπως να το ξανασκεφτείς πριν μετοικήσει το κατοικίδιο;

4. Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι

Μια δουλειά την έχετε αλλά δεν είναι από εκείνες που σας επιτρέπουν να ζήσετε τη ζωή σας όπως τη σκέφτεστε. Εκεί κάπου στα μέσα του μήνα αρχίζετε και ψάχνετε τις τσέπες για κανένα ψιλό όπου και με τη θέαση του και μόνο γυαλίζουν τα μάτια σας. Ναι, δε λέμε αν ενώσετε τις φτώχιες σας ίσως να είναι και λόγο καλύτερα τα πράγματα αλλά η φτώχεια όση καλοπέραση κι αν θέλει δεν έρχεται με τα ψιλά. Αφήστε που η αφραγκία φέρνει γκρίνια και η γκρίνια τσακωμούς και δεν είστε εσείς από αυτούς που θέλετε να μαλώνετε για λεφτά. Τα μετράτε από εδώ, τα τραβάτε από εκεί και η οικονομική σας -παρούσα- κατάσταση δεν επιτρέπει να ενωθούν οι καθημερινότητές σας, όσο κι αν το θέλετε, οπότε ας περιμένετε λίγο. «Ας βάλουμε κανένα φράγκο στην άκρη», λέτε, «και το ξανασυζητάμε». Και γελούν οι άκρες, οι γωνίες και τα μοιρογνωμόνια μαζί.

5. «Μην πατήσεις, μόλις σφουγγάρισα»

Αν σας βάζει να σκουπίσετε τα πόδια σας πριν μπείτε ακόμη και στο αυτοκίνητο ενώ εσείς ανεβαίνετε με τα παπούτσια στον καναπέ , καλό θα ήταν να δώσετε στη σχέση σας λίγο χρόνο για να επαναλάβετε τη διαδικασία από την αρχή, εάν είναι εφικτό. Αντιλαμβανόμαστε, ελπίζω, πως η διαφορά αντιμετώπισης της καθαριότητας και ειδικά εάν συγκατοικήσετε και ειδικότερα όταν ο ένας είναι ο «Επίκουρος Καθηγητής» κι ο άλλος «Σμηνίτης» με βεβαιότητα ή που θα πεθάνετε από τις αναθυμιάσεις του ιωδίου ή θα σας φάνε οι δεινόσαυροι που θα ξετρυπώνουν από τις γωνίες του σπιτιού.

6. Έλα να πάμε στο νησί, η μάνα σου εγώ κι εσύ

Καμιά αντιπάθεια δεν εκφράζουμε προς τα σόγια του καθενός αλλά όπως και να το κάνεις η ιστορία έχει δείξει πως εκεί που υπάρχουν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει. Οπότε εάν πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά της επιθυμητής ερωτικής φωλιάς που θέλετε να στήσετε υπάρχουν, εκατέρωθεν ή και όχι, δεσμοί αίματος να το αποφύγετε. Ό,τι και να κάνετε κι όσο άνετοι κι αν είστε θα έρθει η στιγμή που πες-πες θα φανεί η αφορμή για καυγά που δεν ξεκίνησε από δική σας επιχειρηματολογία αλλά αναπτύχθηκε από το μπούρου-μπούρου. Καλύτερα ακολουθήστε τη πεπατημένη κι επιτυχημένη οδό του «μακριά κι αγαπημένοι».

7. Me, myself and I

Εφόσον βλέπετε πως η στιγμή που θα γυρίσετε σπίτι -και δε θα βλέπετε ούτε θα ακούτε άνθρωπο- είναι εκείνη που σας ηρεμεί και σας βοηθάει να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και πως μόνο με την ιδέα ότι θα υπήρχε και κάποιος άλλος εκεί μέσα -και θα χρειαζόταν να ανταλλάξετε έστω βλέμματα- σας φέρνει άγχος καλύτερα να το ξανασκεφτείτε πριν γίνετε οι δύο, ένα. Ξέρουμε-ξέρουμε! Δεν είναι πως δε θέλετε, είναι πως δεν μπορείτε. Σκεφτείτε τώρα να πρέπει να μιλάτε κιόλας! Χαμός στο ίσιωμα και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Η συγκατοίκηση προϋποθέτει επικοινωνία. Ξέρετε, από αυτή με τα λόγια. Όχι τηλεπαθητική ούτε από εκείνη που μιλάμε όποτε μας κάνει κέφι μόνο! Εμείς το καλό σας θέλουμε.

8. Μπερδεψοδουλειές

Είστε, λέει, σε φάση σχέσης complicated αλλά θα ήθελε να μείνετε και μαζί. Κι εσείς το σκέφτεστε αφού για να το λέει κάτι σημαίνει και αφού κάτι σημαίνει μάλλον είστε μαζί ασχέτως πώς ονομάζει τη σχέση σας. Παρακαλώ ξαναδιαβάστε την πρώτη πρόταση αργά και καθαρά! Σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνετε ακόμη το νόημα αυτής, κοπανήστε το κεφάλι σας στον τοίχο, προκαταβολικά, και κάντε ό,τι σας φωτίσει όποιος θεός πιστεύετε. Έτσι κι αλλιώς πριν ή μετά με καρούμπαλο θα καταλήξετε.

9. Προικιά, προικιά κι άλλα προικιά

Εάν τα υπάρχοντα του ανθρώπου σας ξεπερνούν σε μέγεθος δύο τιγκαρισμένα δωμάτια, μάλλον, πρέπει να μείνετε εσείς έξω και τα πράγματα μέσα. Καλή η συλλογή από τα μπουκάλια μπύρας ή τις φιγούρες του αγαπημένου ήρωα ή εκείνα τα περιοδικά μόδας από το πάλαι ποτέ αλλά για σάς χώρος θα υπάρχει ή θα κάθεστε πάνω σε κιβώτια και ράφια; Γιατί αν είναι να κάθεστε σε ράφι τουλάχιστον να μπορείτε να απλωθείτε, αν όχι να το ξεσκονίσετε. Και ναι μπορεί να αγαπάμε αλλά θέλουμε και χώρο να απλωθούμε. Τι δεν καταλαβαίνετε;

10. Πού; Πού; Πες μωρό μου, πού;

Ας πούμε ότι παίρνετε την απόφαση να συγκατοικήσετε. Κι ας υποθέσουμε ό,τι ξεκινάτε να βρείτε που θα μείνετε. Εσείς βολεύεστε με μια γκαρσονιέρα αλλά ο έρωτάς σας, όχι. Δε συμβαδίζετε με το πού, ο ένας θέλει νότια ο άλλος βόρεια, ο ένας κέντρο κι ο άλλος προάστιο. Ο ένας νησί κι ο άλλος βουνό. Μήπως να πάρετε λιγάκι πιο χαλαρά; Στην τελική, υπάρχει κι ο κάμπος.


Εδώ που τα λέμε, εμάς λόγος δε μας πέφτει. Μεταλαμπάδευση εμπειριών προσπαθούμε να κάνουμε και να δείξουμε ότι η συγκατοίκηση δεν είναι πάντα για καλό. Άλλωστε αν δεν επιθυμήσεις και λίγο τον άλλον πώς θα μείνει η σπίθα ζωντανή; Από την άλλη τίποτα δε συγκρίνεται με μια αγκαλιά. Αλλά γι’ αυτό δεν υπάρχουν και τα sleep over;

Σοφία Σοφιανίδου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top