Ποιες είναι οι ιδιοτροπίες των ζωδίων;

0
το κουσούρι που μπορείς να εντοπίσεις...

Οι ιδιοτροπίες είναι συνυφασμένες με την ατομικότητα, οποίος υπάρχει και έχει υπόσταση έχει και ιδιοτροπίες. Τα ζώδια δημιουργούν ομάδες ανθρώπων με τις ίδιες παραξενιές και κακοτροπίες, από το κουσούρι του μπορείς να εντοπίσεις σε ποιο σημείο του ζωδιακού κύκλου είναι η θέση του. Εύκολα θα καταλάβεις αν είναι Κριός, Ζυγός ή Αιγόκερως και ακόμα πιο εύκολα θα καταλάβεις αν είναι Δίδυμος, Υδροχόος ή Ιχθύς. Το χούι λέει φεύγει τελευταίο, όσο και να θέλεις να αλλάξεις έναν Λέοντα έναν Καρκίνο έναν Τοξότη, τσάμπα θα φας τον χρόνο και τα νιάτα σου.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Έχει πολλές ιδιοτροπίες ένα Κριάρι, άλλες είναι επιφανειακές που δεν αξίζει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία, άλλες όμως έχουν βάθος και έκταση που καλό θα είναι να τις προσέξεις πολύ καλά για να μην σε φάει η μαρμάγκα. Καταρχήν, δεν του κλείνουμε τον δρόμο όταν θέλει να πάει κάπου. Επίσης, δεν του αρέσει καθόλου να βρίσκεται σε θέση αναμονής, αντιπαθεί φράσεις του τύπου περίμενε, θα δούμε, όταν έρθει η σειρά σου. Για έναν Κριό όλα θα πρέπει να γίνονται με αμεσότητα τη στιγμή που το θέλει εκείνος και με την ταχύτητα που το θέλει εκείνος. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον τρόπο που θα ξυπνήσεις έναν Κριό που κοιμάται, όχι απότομες κινήσεις, όχι τρανταχτή φωνή, όχι σκουντήματα, και κυρίως όχι ποτήρι με νερό στο πρόσωπο θα έρθει το τέλος σου.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ο Ταύρος δυο πράγματα θέλει στην ώρα του , το φαγητό του και την ρουτίνα του. Δεν θέλει απρόοπτες προτάσεις που θα τον βγάλουν από τις καθημερινές και συνηθισμένες του ενέργειες, δεν θέλει να φτάσει στο σπίτι στην ώρα του και η κατσαρόλα ακόμα να είναι στο μάτι της κουζίνας και να βράζει. Θέλει να πηγαίνει στο συγκεκριμένο μπαράκι, την συνηθισμένη ώρα, με την γνώστη παρέα, οποιαδήποτε αλλαγή θα τον εκνευρίσει, θα νιώσει πως κάτι χάλασε, κάτι δε δουλεύει κανονικά. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην μερίδα φαγητού που θα προσφέρεις σε έναν Ταύρο, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να είναι μικρότερη από αυτήν που είναι συνηθισμένος να τρώει, αν δεν χορτάσει τότε κάτι κακό θα προκύψει.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Αν ακουστεί ομιλία και μουρμουρητό μέσα στην τάξη του σχολείου, μέσα στην εκκλησία την ώρα που διαβάζουν τον επικήδειο ή στην μονόλεπτη σιγή προς τιμή κάποιου, είναι πασιφανές πως ο δράστης είναι Δίδυμος. Δεν αντέχει να είναι σιωπηλός, αρρωσταίνει όταν δεν μπορεί να μιλήσει, κλείστου το στόμα με μονωτική ταινία και έχει τρελαθεί στο πρώτο τρίλεπτο. Η μεγάλη του ιδιοτροπία αφόρα την λαλιά του, πρέπει οπωσδήποτε να έχει την ελευθέρια να μιλάει και να μπορεί να πει αυτό που θέλει χωρίς δεν πρέπει, όχι, και μη. Σε έναν Δίδυμο δεν κάνουμε ποτέ αστεία με το κινητό του, δεν του το κρύβουμε, δεν του το χαλάμε , δεν του το πετάμε στη θάλασσα ή στο χαντάκι.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Ένας Καρκίνος δεν τα πηγαίνει καλά με την αισιοδοξία, γίνεται ιδιότροπη η σκέψη και η στάση του όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εκδοχή που δεν τον αφήνει να δραματοποιήσει την κατάσταση. Δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά με φράσεις του τύπου, έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα, σίγα το πράγμα , συμβαίνει σε όλους, αυτό ξεπερνιέται, σε λίγο θα τα έχεις ξεχάσεις όλα. Την στιγμή που ένας Καρκίνος απολαμβάνει την απαισιοδοξία του και ψάχνει πάτο για να αράξει, ποτέ δεν πρέπει να του δίνουμε την λύση και μάλιστα με ευκολία και αμεσότητα, αν το κάνουμε αυτό τότε μια μεγάλη έκρηξη θα προκληθεί στο εγκέφαλο του, θα σπάσει ο νοητικός του κόσμος, θα νιώσει πως δεν έχει φίλους να τον κατανοήσουν.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Ένας γνήσιος Λέοντας ανήκει στους ειρωνικούς τύπους, ωστόσο η μεγάλη του ιδιοτροπία είναι να μην τον ειρωνευτείς ποτέ. Αυτός συχνά πυκνά προσβάλει, θίγει και μειώνει, αστειευόμενος τις περισσότερες φορές όπως λέει, εσύ όμως αν τον κακοχαρακτηρίσεις, αν κατακρίνεις το παντελόνι που φοράει, αν κοροϊδέψεις τα χρώματα στο πουκάμισο του, τότε τον τσάκισες. Του πέταξες βέλος στην καρδιά, του λύγισες τα γόνατα. Δεν πρέπει ποτέ να σχολιάσουμε αρνητικά την εμφάνιση του Λέοντα, έκανε τόσο κόπο για να βρει το εντυπωσιακό και το μοναδικό θα είναι κρίμα και άδικο αν νιώσει πως απέτυχε. Δεν απορρίπτουμε ποτέ έναν Λέοντα, δεν τον στριμώχνουμε ανάμεσα στο πλήθος, δεν του συστήνουμε κάποιον ομορφότερο, εξυπνότερο, πλουσιότερο.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Η μεγάλη ιδιοτροπία ενός Παρθένου είναι η τάξη και η συγκεκριμένη σειρά ή θέση των πραγμάτων του στην ντουλάπια του, στα συρτάρια του, στο γραφείο του, στην βαλίτσα του. Δεν ανακατεύουμε ποτέ τα πράγματα ενός Παρθένου, θα αντιληφτεί αμέσως πως κάποιος εισβολέας μπήκε στο δωμάτιο του, έκατσε στο θρανίο του, στο γραφείο του, στη θέση του συνοδηγού στο αμάξι του φίλου του. Δεν του δίνουμε ποτέ να φορέσει τσαλακωμένο πουκάμισο, παντελόνι χωρίς τσάκιση, φανελάκι ασιδέρωτο. Δεν τον βάζουμε ποτέ να καθίσει στο πάτωμα, στα παγκάκια του δρόμου, στα καθίσματα του τραμ. Δεν αργούμε ποτέ να εμφανιστούμε στο ραντεβού, να του τηλεφωνήσουμε, να του απαντήσουμε στα μηνύματα του. Αν πάρεις την απόφαση να τον παντρευτείς, αυτά που η νύφη πηγαίνει πιο καθυστερημένα από τον γαμπρό, ξέχνα τα.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Τίγκα στις ιδιοτροπίες είναι ένας Ζυγός, φυσικά και δεν θα παραδεχτεί ούτε μια. Ό,τι αγοράζει από βάζο μέχρι μπλούζα, ό,τι φοράει, ό,τι διακοσμεί και ό,τι κατασκευάζει πρέπει οπωσδήποτε να του λέμε ότι είναι ωραίο. Τις κουρτίνες που διάλεξε, το φωτιστικό που κρέμασε, τον πινάκα που έφτιαξε, όλα είναι καταπληκτικά, με ιδιαίτερο γούστο, υψηλής ποιότητας και εκλεπτυσμένης άποψης, ποτέ δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Φαγητό που μαγείρεψε με τόση πίεση μέσα στο ζόρι του και τον εξαναγκασμό, ποτέ δεν λέμε ότι είναι ανάλατο, άγευστο, νερόβραστο. Ένας γνήσιος Ζυγός την αρνητική κριτική δεν μπορεί να την σηκώσει, την θεωρεί κακία, ζήλεια, θα πείσει τον εαυτό του πως όλοι είναι κακόγουστοι και κακοπροαίρετοι έκτος από αυτόν.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Δεν του αρέσει να ψαχουλεύουν τα συρτάρια του, ποτέ μην ανακαλύψεις το μυστικό που κρύβει ένας Σκορπιός, ποτέ μην του δώσεις την εντύπωση πως κρύβεις μυστικά από αυτόν. Μεγάλη του ιδιοτροπία είναι η μυστικοπάθεια, θέλει να έχει κρυψώνες που να μην μπορεί κανείς να τις βρει, πολλά κουτάκια θα βρεις στο δωμάτιο του που ποτέ δεν πρέπει να ανοίξεις ούτε ένα. Δεν πειράζουμε ποτέ την συλλογή ενός Σκορπιού, δεν ζητάμε να μας δανείσει κάτι γιατί αν ξεχάσουμε να του το επιστρέψουμε θα μας κάνει να ξεχάσουμε και το όνομα μας. Αν αρνηθείς την ερωτική πρόταση ενός Σκορπιού θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ καλά, αν τον κάνεις να ζηλέψει θα πρέπει να υπογράψεις συμβόλαιο με την τύχη σου.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Η μεγάλη του ιδιοτροπία είναι οι ερωτήσεις του τύπου, που ήσουν, γιατί άργησες, γιατί δεν έφαγες, με ποιον μιλούσες, τι θα κάνεις αύριο. Το αύριο είναι μακριά και δε θέλει να βάζει καλούπια, τις ερωτήσεις τις βρίσκει όλες ανακριτικές, δεν θέλει να δίνει λογαριασμό που πάει και τι κάνει. Αδύνατον για έναν Τοξότη να καθίσει είκοσι λεπτά στην ίδια θέση, στην ίδια σωματική στάση ή στο ίδιο σημείο ή στο ίδιο μαγαζί. Είναι ικανός στη διαδρομή με το μετρό να μπαίνω βγαίνει στις στάσεις για να αλλάζει βαγόνια. Δύσκολα να βολευτεί και να αράξει κάπου, θέλει κίνηση, ενδιαφέρον και κίνητρα για δραστηριοποίηση. Δεν τον αποκαλούμε ποτέ τεμπέλη, φοβητσιάρη, και ανοργάνωτο. Είναι ο τολμηρός που κάνει τα πάντα σε χρόνο ντε τε.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Ο Αιγόκερως γίνεται ιδιότροπος και κακότροπος όταν δεν έχει χρήματα στην τσέπη του είτε για να πληρώσει τους μηνιαίους του λογαριασμούς, είτε για να πληρώσει τον λογαριασμό του εστιατορίου που φάγατε. Ποτέ δεν τον προσβάλουμε, δεν τον μειώνουμε, δεν το υποτιμάμε, ωστόσο εκείνος τα λάθη σου θα στα χτυπήσει άκομψα στο κεφάλι, προφανώς το δικαίωμα τις κριτικής το έχει μόνο εκείνος. Αντιπαθεί την κατασκοπεία, δεν θέλει να ανακαλύπτεις αυτά που κρυφοκάνει, ό,τι σου λέει πρέπει να το πιστεύεις χωρίς να τον αμφισβητείς. Σε τσάκωσε να ψάχνεις το κινητό ή τον υπολογιστή του; ανακάλυψες πως έχει κρυφές συνομιλίες; του απέδειξες πως ψεύδεται; ήρθε το τέλος. Δεν αντέχει τον διασυρμό, την προσβολή, και την αποκάλυψη του αντίθετου από αυτό που ισχυρίζεται.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Ιδιότροπος γίνεται ο Υδροχόος όταν αναγκάζεται να συνομιλήσει με ανθρώπους συντηρητικών απόψεων, όταν πρέπει να ακολουθήσει ένα ωράριο ή μια συγκεκριμένη μέθοδο, όταν θα του πεις πως αυτό που κάνει είναι οπισθοδρομικό και ξεπερασμένο. Δεν αντέχει φράσεις του τύπου, είναι συνηθισμένο, αυτό που επέλεξες είναι μπανάλ, κατέληξες στο προβλέψιμο. Θέλει να σε ξαφνιάζει με τις απρόβλεπτες κινήσεις του, θέλει να σε εντυπωσιάζει με τις ειδικές του γνώσεις, δεν αντέχει να μαντεύεις σωστά τις κινήσεις του. Μη προσπαθήσεις να τον βάλεις μέσα σε καλούπια συμπεριφοράς ή απόψεων, και αν έχεις τη γνώμη πως έχει μπει σε αυτά από μόνος του, τότε ποτέ μη του το πεις, δε θα αντέξει να αποδειχτεί πως δεν είναι αυτός που θέλει να είναι.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Μη κόψεις ποτέ την ελπίδα σε έναν Ιχθύ, μην τον αναγκάσεις ποτέ να ζήσει την πραγματικότητα. Έχει την ιδιοτροπία να θέλει ντε και καλά να ζει στον δικό του κόσμο, έτσι όπως είναι φτιαγμένος με την φανταστική εκδοχή του, με τις δικές του εικονικές εικόνες. Δεν θέλει να προσπαθούν να τον πείσουν για το αληθινό γεγονός, θέλει να πλάθει τις καταστάσεις αποφεύγοντας την συνειδητοποίηση. Απολύθηκε; όχι δεν απολύθηκε απλά επέλεξε να μην πηγαίνει στην δουλειά του γιατί σε λίγο θα του κάνουν μια καλύτερη πρόταση. Δεν του αρέσει να καταλαβαίνεις που οι δικαιολογίες του είναι φθηνές και παιδικές, δε θέλει να του υπενθυμίζεις πόσα κιλά έγινε, δεν θέλει να τον ενημερώνεις για το πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρώει.



Μιράντα Βασιλείου
zwdia24

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top