5 dos & 5 don’ts για να κερδίσεις τους κοντινούς ανθρώπους από το ταίρι σου

0
θα ήταν καλό να κάνεις αλλά και να μην κάνεις.

Όντας σε μια σχέση για καιρό, κάποτε φτάνει η στιγμή που θα πρέπει να κοινωνικοποιηθείς και με το οικείο περιβάλλον του ανθρώπου σου. Όσο δύσκολο και να σου είναι, ειδικά αν είσαι ντροπαλός και κλειστός άνθρωπος, θα πρέπει κάποια στιγμή να το χωνέψεις και να πάρεις την απόφαση. Σήμερα θα πούμε 10 πραγματάκια που θα ήταν καλό να κάνεις αλλά και να μην κάνεις έτσι ώστε να γίνεις συμπαθής στα αγαπημένα άτομα της σχέσης σου.

DO's

1. Χαμογέλα λίγο

Χαιρέτησέ τους με ένα χαμόγελο και μια καλή διάθεση ώστε να νιώσουν κι αυτοί αλλά κι εσύ οικεία. Είναι ένα εύκολο κι απλό tip για να σπάσει λίγο ο πάγος στην αρχή. Δώσε να καταλάβουν ότι είσαι ευχάριστος και θερμός άνθρωπος.

2. Έξυπνες ατάκες

Μην το παρακάνεις με το να γίνεις αστείος με αποτέλεσμα να γίνεις το κέντρο της προσοχής σε σημείο άβολο, ούτε όμως και να παγώσει το κλίμα από ψυχραμάρα. Πέτα πού και πού έξυπνες και πρωτότυπες ατάκες πάνω σε μια συζήτηση που να τους κάνουν να γελάσουν- χωρίς να είναι σόκινγκ ή επιτηδευμένα. Εξάλλου το χιούμορ είναι ένα χαρακτηριστικό που κατά κοινή παραδοχή μας κερδίζει πάνω σε κάποιον άλλο.

3. Να είσαι ταπεινός

Όσο και να θες να flexάρεις τα διάφορα skills σου, μην το κάνεις, γιατί σίγουρα δε θα τους αρέσει και σίγουρα δεν τους ενδιαφέρει. Να είσαι ταπεινός και να συμβαδίζεις με τις απόψεις τους. Εάν τώρα δε συμπίπτουν με τις δικές σου, να αντιτίθεσαι διακριτικά.

4. Να μιλάς

Στέλνε κάνα μήνυμα να βγείτε για καφέ, κοινωνικοποιήσου. Πες στη σχέση σου να βγείτε όλοι μαζί και γενικότερα δείξε ένα ενδιαφέρον για τον περίγυρό της. Χωρίς όμως να γίνεσαι ασφυκτικός και πιεστικός.

5. Δείξε ενδιαφέρον

Ξέρεις ότι οι φίλοι και η οικογένεια της σχέσης σου είναι «Κέρβεροι» και θα σε τεστάρουν με κάθε τρόπο για να δουν αν αξίζεις να είσαι μαζί της. Μίλα για τον άνθρωπό σου, πες για τα πράγματα που κάνετε μαζί και πόσο καλά περνάτε παρέα. Αγκάλιασέ το ταίρι σου μπροστά τους και δώσε ένα φιλί έτσι ώστε να δώσεις να καταλάβουν ότι πλέον δε τους ντρέπεσαι και δεν τους φοβάσαι.

DON’ nts

1. Oversharing

Mην προσπαθήσεις ποτέ να πεις τις «μοναδικές» λέξεις που λένε μεταξύ τους η σχέση σου με τους φίλους της. Θα αποτελέσει αμηχανία και σίγουρα δε θα τους αρέσει. Αυτά είναι ιερά πράγματα ανάμεσα σε εκείνους μόνο και δεν έχεις καμία θέση. Συγγνώμη, αλλά παρ’ όλο που γίνεσαι μέρος του όλου τους, δεν παύεις να είσαι απλώς μια προσθήκη.

2. Διαφωνία σε κοινή θέα

Έστω ότι διαφωνείτε. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να το θίξεις μπροστά σε όλο το σόι της σχέσης σου. Καταρχάς, αν έχεις άδικο θα πρέπει να βρεις τρύπα να κρυφτείς, αλλά ακόμα και δίκιο να έχεις, οι πιθανότητες να πάρει κάποιος το μέρος σου είναι ελάχιστες. Άρα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φέρεις τους πάντες σε δύσκολη θέση.

3. Δεν είναι φίλοι σου

Μη συμπεριφέρεσαι λες και είναι δικοί σου φίλοι. Δεν μπορείς να έχεις τη χαλαρότητα που έχεις με την παρέα σου, ούτε και να μιλάς με τον ίδια αργκό. Όση οικειότητα κι αν έχετε, καλό είναι τα όρια να παραμένουν όρθια γιατί κρατάνε ισορροπίες.

4. Το παρελθόν στο ντουλάπι

Μην αναφέρεσαι επανειλημμένα σε πρώην σχέσεις σου, σε φάση «Α, ωραία περνούσαμε τότε με το τάδε άτομο, καλά είναι και με αυτό τώρα». Κανείς δε θέλει να μπει σε αυτή τη σύγκριση, ούτε και η τωρινή σου σχέση, ούτε και η οικογένειά της. Ακόμα κι αν οι προθέσεις σου είναι να κάνεις μια σύγκριση για καλό, δε θα λειτουργήσει!

5. Μην κάνεις υπερβολικά κομπλιμέντα

Στην προσπάθειά σου να σε συμπαθήσουν, όσο καλός και να είσαι, θα φανεί ότι είναι επιτηδευμένο κι ότι τους «γλείφεις». Έτσι, μπορεί να τα θεωρήσουν ψεύτικα και πως έτσι θα είσαι και με το φιλαράκι τους. Κανείς δε θέλει έναν κόλακα χωρίς ουσία στο περιβάλλον του.


Με λίγα λόγια να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσπαθείς να γίνεις κάποιος άλλος για να σε συμπαθήσουν. Ένα ακόμα μικρό tip, είναι πως, ξέρεις με τι άνθρωπο είσαι, άρα κι οι φίλοι του θα είναι κάπως παρόμοιοι. Προσπάθησε λοιπόν να γίνεις όσο πιο συμπαθής γίνεται αλλά πάντα με προσοχή και μέτρο. Στην τελική, εφόσον το ταίρι σου σ’ έχει επιλέξει τότε και οι άνθρωποί του θα εμπιστεύονται τους λόγους που το έχει κάνει κι ίσως να μην είναι Γολγοθάς η διαδρομή προς την κατάκτησή τους.

Δημήτρης Καλαλές
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top