Πώς συμπεριφέρονται τα ζώδια μέσα στη σχέση τους;

0
Ο τρόπος που έχει ο καθένας να αγαπά...

Ο έρωτας είναι μια πολύπλοκη υπόθεση, ιδίως όταν πρέπει να τον βάλεις σε πράξη στην καθημερινότητα. Γιατί η δυσκολία δεν είναι στο να γοητεύσεις κάποιον, αλλά να τον κρατήσεις κοντά σου. Ο τρόπος που έχει ο καθένας να αγαπά είναι μοναδικός, αλλά τουλάχιστον η αστρολογία μπορεί να δώσει μερικά τυπικά χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου, όταν ερωτεύεται. Τουλάχιστον, έτσι μπορεί κανείς να ξέρει τι να περιμένει από μια τέτοια σχέση και τι χρειάζεται για να μένει ζωντανή.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Μέσα στη σχέση, ο Κριός διατηρεί το ανεξάρτητο και κάπως… τσαμπουκαλίδικο στιλάκι που έχει σαν ζώδιο της Φωτιάς, ανάβει εύκολα και του αρέσουν οι προκλήσεις και οι διαφορετικές εμπειρίες. Είναι περήφανος και εύθικτος, κι ακόμα περισσότερο αν τον χτυπήσουν στα αδύνατα σημεία του, πάντως θεωρείται από τα πιο πιστά και αφοσιωμένα ζώδια. Μπορεί να συμπεριφέρεται ακόμα και συντηρητικά. Γενικά, αν δεν έχει ωροσκόπο ή αστρολογικές όψεις στον Καρκίνο ή τους Ιχθείς, δεν τον λες και πρωταθλητή στις συναισθηματικές εκδηλώσεις. Όσο συμπαθητικός και περιποιητικός γίνεται, άλλο τόσο μπορεί να φερθεί αυταρχικά και εριστικά, αν του πάνε κόντρα. Κατά τα άλλα, ένας σύντροφος που θα τον κάνει να μη βαριέται και θα είναι πρόθυμος να τον ακολουθήσει στις αμέτρητες εμπνεύσεις του, θα απολαύσει τη γενναιοδωρία του και το πληθωρικό του ταμπεραμέντο.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ο Ταύρος συνήθως έχει καταλήξει στο να δημιουργήσει τη σχέση, αφού την έχει περάσει από χίλια κόσκινα. Ερωτεύεται με το… πάσο του κι αφού έχει εκτιμήσει σε βάθος το υποψήφιο πρόσωπο. Είναι επιφυλακτικός και παραδοσιακός, συντηρητικός και μετριοπαθής. Παρόλα αυτά, όταν αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο, εκδηλώνει μια αξιολάτρευτη, παθιάρικη και γεμάτη συναισθηματισμό πλευρά. Φημίζεται βέβαια για τη ζήλια του (ο Σαίξπηρ που έγραψε τον Οθέλλο, πιστεύεται πώς ήταν κι εκείνος Ταύρος), αλλά σε αντιστάθμισμα είναι ευγενικός, περιποιητικός και προστατευτικός. Σε αυτά τα προσόντα αν προστεθούν η ζεστασιά, η αξιοπιστία και η υπευθυνότητα, μας κάνουν έναν καλό σύντροφο. Φτάνει να αφήνει κατά μέρος την τάση του να γίνεται δύσπιστος και να κρατά μούτρα με τις ώρες, αν θεωρεί ότι του έκαναν κάτι άδικο.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Οι Δίδυμοι μπορεί να είναι εγκεφαλικοί τύποι, αλλά έχουν έντονο συναισθηματισμό, πλούσια φαντασία και ζωντάνια, χαρακτηριστικά που τους κάνουν αξιολάτρευτους. Από την άλλη όμως, αλλάζουν διαθέσεις και προθέσεις και, για να μείνουν σε μια σχέση, χρειάζεται να έχουν πάνω απ’ όλα μια βαθιά επικοινωνία με τον άλλο σε διανοητικό επίπεδο. Να δίνουν και να παίρνουν διαρκώς πνευματικά ερεθίσματα. Είναι ανήσυχα άτομα, με αρκετό ναρκισσισμό, επικοινωνιακοί και δυναμικοί, και έχουν ανάγκη από συντρόφους ευέλικτους, όπως οι ίδιοι. Σε φάσεις έντασης, ο τρόπος τους να διοχετεύουν την επιθετικότητά τους είναι μέσω του διαλόγου. Ο Δίδυμος θεωρεί τη φιλία εξίσου σημαντική με τον έρωτα και ο καλύτερος συνδυασμός για εκείνον είναι το «δύο σε ένα»: ο ερωτικός σύντροφος, με τον οποίο να μπορεί να κάνει καλή παρέα και να μοιράζεται τα ενδιαφέροντά του.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Αν ο Καρκίνος είναι αισθηματίας από φυσικού του, όταν ερωτεύεται η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε λογική. Παρά τη φαινομενική δειλία αρκετών εκπροσώπων του ζωδίου, ο έρωτας τους κάνει να εκδηλώσουν την πιο παθιασμένη και σεξουαλική πλευρά τους, κάνοντας τη σχέση συναρπαστική. Είναι τρυφεροί, περιποιητικοί, ευγενικοί, ρομαντικοί, εκλεπτυσμένοι. Κι επίσης πιστοί και αφοσιωμένοι, όχι απλώς στο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά στην ιδέα του έρωτα γενικότερα. Ο Καρκίνος θέλει τη σχέση του να έχει σταθερότητα και διάρκεια. Βεβαίως, επειδή κανείς δεν είναι τέλειος, χρειάζεται να αντιμετωπίζεται με λεπτότητα και προσοχή, γιατί παρεξηγείται και πληγώνεται με το παραμικρό. Ακόμα και με πράγματα που έγιναν μόνο στη φαντασία του. Από την άλλη, καθώς είναι πολύ αφοσιωμένος στην οικογένεια και λατρεύει τα παιδιά, δεν βλέπει ποτέ μια σχέση ξεκομμένη από το ενδεχόμενο της απόκτησης απογόνων.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Το να σε ερωτευτεί ένας Λέων δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς το ζώδιο αυτό δεν… ξελογιάζεται εύκολα. Από την άλλη, σε μια σχέση μαζί του, ο βασιλιάς του ζωδιακού δίνει πολλά αλλά και απαιτεί άλλα τόσα. Είναι γεμάτος πάθος, του αρέσει η περιπέτεια (όταν δεν τον πιάνει ο συντηρητισμός του, που κατά περιόδους συμβαίνει κι αυτό), είναι υπερπροστατευτικός και δεν αφήνει το πρόσωπο που αγαπά να νιώσει «ξεκρέμαστο». Εκτιμά την αφοσίωση, την πίστη και την ειλικρίνεια, για την ακρίβεια αυτές είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να συντηρηθεί η σχέση. Για εκείνον οι κοινές αξίες θεωρούνται η βάση για να δημιουργηθεί μια οικογένεια, αν το πράγμα πάει πιο σοβαρά. Στο μεταξύ, θέλει από τον σύντροφό του να είναι διασκεδαστικός, ευφάνταστος, αλλά και συνεπής, φιλόδοξος, αξιόπιστος. Σε αντάλλαγμα εμπλουτίζει τη σχέση με το δικό του, πληθωρικό ταμπεραμέντο.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Οι Παρθένοι είναι από τα παρεξηγημένα ζώδια στο θέμα του έρωτα, καθώς θεωρούνται άτομα ψυχρά και ορθολογιστικά. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι έχουν έντονο αυτοέλεγχο και βρίσκουν τη διέγερση του νου πιο ενδιαφέρουσα ακόμα και από τη διέγερση των αισθήσεων. Βέβαια, τα επί μέρους χαρακτηριστικά του ωροσκοπίου μπορεί να κάνουν και τον Παρθένο έρμαιο του πάθους, για παράδειγμα ένας ωροσκόπος ή πλανήτες σε ζώδια όπως ο Κριός, ο Λέων ή ο Σκορπιός. Γενικά πάντως, πριν καταλήξει στη σχέση θα έχει αναλύσει το «άτομο» από χίλιες μεριές. Αλλά εφόσον αποφασίσει να μείνει με κάποιον, είναι ευγενικός, καλοπροαίρετος, μειλίχιος και πολύ πιο συναισθηματικός απ’ όσο δείχνει. Η τάση του να αναλύει υπερβολικά τα πάντα, ακόμα και τα συναισθήματά του, μπορεί να φαίνεται εξωφρενική, αλλά είναι μια άμυνα για να μην πληγωθεί, κάτι που το φοβάται.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Ο Ζυγός έχει ιδιαίτερα προσωπικά γούστα σε όλα τα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου και του έρωτα. Είναι ρομαντικός, αλλά με έναν σοφιστικέ τρόπο, τρυφερός αλλά και καλοπερασάκιας. Για να περνά καλά λοιπόν, αποφεύγει τις συγκρούσεις και αναζητά την αρμονία μέσα από την συντροφικότητα και την επικοινωνία. Χάρη στη διπλωματικότητά του, καταφέρνει να δημιουργεί το γαλήνιο κλίμα που επιδιώκει, ώστε να μπορεί ανενόχλητος να απολαμβάνει τον έρωτα που επέλεξε, μετά από εκτεταμένες αξιολογήσεις και παλινδρομήσεις (ας όψεται η αναποφασιστικότητα που τον διακρίνει). Είναι τρυφερός και υποστηρικτικός απέναντι στον σύντροφό του, δεν τον αδικεί ποτέ και, παρόλο που η οικογενειακή ζωή είναι για εκείνον προτεραιότητα, δεν θέλει να στερείται την απόλαυση της κοινωνικότητας. Δεν αντέχει τις εντάσεις και τις παρεξηγήσεις και μολονότι δεν θέλει τη μοναξιά, μπορεί μέσα στη σχέση να γίνεται κάπως ασταθής και κυκλοθυμικός μερικές φορές.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Ο Σκορπιός είναι πολύπλοκος χαρακτήρας σε όλα του και στον έρωτα, ακόμα περισσότερο. Φυσικά, ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία του, που ενισχύεται από μια αίσθηση μυστηρίου και από τον παθιασμένο συναισθηματισμό του. Από την άλλη όμως, είναι πολύ ζηλιάρης και καχύποπτος, με αποτέλεσμα να ανοίγεται και να κλείνεται συναισθηματικά εναλλάξ, με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο. Επίσης, έχει ανεπτυγμένη περιέργεια σε ό,τι αφορά στις υποθέσεις των άλλων. Τις δικές του προτιμά να τις κρατά μυστικές. Με εξαίρεση τους Σκορπιούς που έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στον Καρκίνο, τον Ζυγό ή τους Ιχθείς, οι υπόλοιποι μερικές φορές συμπεριφέρονται με παντελή έλλειψη διπλωματίας και τακτ, με αποτέλεσμα να πληγώνουν ανελέητα τον άλλο. Αυτό μπορεί να μη γίνεται πάντα σκόπιμα, αλλά φυσικά δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, παίρνουν τη σχέση τους στα σοβαρά και είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν για να πετύχει.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Ο Τοξότης είναι γεννημένος εξερευνητής και αναζητεί διαρκώς καινούργιες περιπέτειες, υλοποιώντας τις ανεξάντλητες φαντασιώσεις του. Είναι πάντα έτοιμος για ταξίδια και αναζητήσεις, που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του πνεύματός του να επεκτείνεται. Επιπλέον, απεχθάνεται την πλήξη και την κτητικότητα. Αν λοιπόν βρεθεί μια σχέση που να στέκεται στο ύψος αυτών των προδιαγραφών, ευχαρίστως να δοκιμάσει την τύχη του. Ξεκινά τους έρωτές του με το πάθος και τον ενθουσιασμό ενός ζωδίου της Φωτιάς, κάτι που επαυξάνει τη γοητεία του, αλλά αν δει πως η κατάσταση γίνεται μονότονη ή υπερβολικά δεσμευτική, ξυπνά μέσα του το πνεύμα της ανεξαρτησίας και αρχίζει να δείχνει τάσεις φυγής. Διαφορετικά είναι γενναιόδωρος, ζεστός και διασκεδαστικός, κάνει την καθημερινότητα να φαίνεται συναρπαστική και στον βαθμό που αισθάνεται πως δεν περιορίζεται η ελευθερία του, μπορεί να δώσει πολλά μέσα στη σχέση.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Ο Αιγόκερως μπορεί να φαίνεται υπερβολικά συγκρατημένος και λογικός, αλλά πίσω από τη φαινομενική αυστηρότητα και την ψυχρότητά του κρύβει μια πολύ πιο ευαίσθητη και αισθησιακή φύση. Είναι το «μπόνους» που παίρνει όποιος κερδίσει τον έρωτά του, μαζί με την αφοσίωση, την πίστη και την τρυφερότητα. Πραγματικά, ο Αιγόκερως ίσως να αργήσει να κατασταλάξει συναισθηματικά, αλλά όταν συμβεί αυτό, θα είναι εκείνο που λέμε «σωστός σύντροφος». Πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, είναι υποστηρικτικός και συνεπής στα καθημερινά πράγματα και στέκεται… βράχος στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της κοινής ζωής. Είναι προστατευτικός και συνήθως μοιράζεται με το ταίρι του όλες τις δυσκολίες. Πιθανόν να μην είναι εκείνος που θα κάνει τις εντυπωσιακές ρομαντικές χειρονομίες, αλλά εκδηλώνει τον έρωτά του με συγκεκριμένους και χειροπιαστούς τρόπους. Άλλωστε, ποτέ δεν «πλασαρίστηκε» σαν ο ρομαντικός γόης, παριστάνοντας κάτι που δεν είναι.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Ο Υδροχόος καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα ιδεαλιστής και ρεαλιστής, πράγμα που ισχύει και στον έρωτα. Θέλει μια σχέση που να καλύπτει την ανάγκη του για φιλικότητα, κοινωνικότητα και ανεξαρτησία. Παρόλο που είναι εγκεφαλικός τύπος, συμπεριφέρεται σε όσους αγαπά με γλυκύτητα και τρυφερότητα. Είναι ζωηρός και ανήσυχος, ανοιχτόμυαλος και αντισυμβατικός, αλτρουιστής, αλλά και ισχυρογνώμων. Ένας σύντροφος με ελεύθερο τρόπο σκέψης, που να αγαπά την επαφή με τους ανθρώπους, θα τον τραβήξει περισσότερο από κάποιον συντηρητικό, κλειστό και κτητικό χαρακτήρα. Έχει πολλά ενδιαφέροντα που του αρέσει να μοιράζεται και γοητεύει με το πνευματικό του περιεχόμενο. Αλλά θέλει, για να μείνει σε μια σταθερή σχέση, να βρει κάποιο πρόσωπο με το οποίο θα υπάρχει βαθιά πνευματική και συναισθηματική επαφή. Γι’ αυτό μπορεί να αργήσει να παντρευτεί ή να περνά μεγάλα διαστήματα μόνος.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Οι περισσότεροι Ιχθείς έχουν έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα. Αυτό το ζώδιο του Νερού χαρακτηρίζεται από το μυστήριο, την κυκλοθυμία, την υπερευαισθησία. Αλλά είναι και αφοπλιστικά ονειροπόλο, ρομαντικό, γενναιόδωρο και γεμάτο συμπόνια. Και παρόλο που ο Ιχθύς είναι κάπως επιφυλακτικός με τους ανθρώπους, στη σχέση με κάποιον που αγαπά γίνεται τρυφερός, υποστηρικτικός και αισθησιακός. Καταφέρνει επίσης να διατηρεί την ηρεμία με τον σύντροφό του ακόμα και στις πιο τεταμένες καταστάσεις, ξέροντας πότε να υποχωρεί. Μερικές φορές δεν αποφεύγει την εξιδανίκευση του αγαπημένου του προσώπου, πράγμα που μπορεί να τον οδηγήσει σε απογοητεύσεις, όταν η πραγματικότητα θα του δείξει το πρόσωπό της. Ο φόβος του μην πληγωθεί είναι μεγαλύτερος ακόμα κι από τον πόνο που μπορεί να νιώσει με το ίδιο το γεγονός. Ευτυχώς, η ανεπτυγμένη διαίσθησή του τον βοηθά να γλιτώνει από τις κακοτοπιές.



myastro

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top