20 ερωτήσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά

0
μπορεί να ανάψουν μέχρι και τα αίματα και να πάει το πράγμα αλλού.

Καναπές, ταινίες, φαγητό κι αγκαλιές. Συζητήσεις σχετικά με το πώς πήγε η μέρα σας, τι είχατε για μεσημεριανό, ποιος σας εκνεύρισε στη δουλειά, τι ανέβασε ο τάδε στα social, τα γνωστά με λίγα λόγια που κάνουμε και λέμε όλοι, όταν η κούραση, τα νεύρα και βαρεμάρα χτυπάνε κόκκινο ή μας κάνουν να μην έχουμε όρεξη για πολλά πολλά, πράγμα εντελώς φυσιολογικό κι ανθρώπινο. Δε χρειάζεται να κρεμιέστε νυχθημερόν από τους πολυελαίους για να πείσετε τους γύρω πως εξακολουθείτε να είστε ερωτευμένοι, ούτε να σπάτε το κεφάλι σας διαρκώς για να βρείτε την επόμενη, ρομαντική κίνηση ματ που θα σας καθιερώσει ως μύστες στο πάνθεο των ρομαντικών συντρόφων. Κάποιες φορές αυτό το φαινομενικά κοινότοπο χουχούλιασμα δημιουργεί τόσο όμορφη ασφάλεια που καταλήγει εντελώς αρκετό.

Πώς θα μπορούσατε όμως να «νοστιμέψετε» αυτές τις βραδιές στον καναπέ, το κρεβάτι, το χαλί (δεν ξέρω, ο καθένας βολεύεται διαφορετικά), ή ακόμα κι όλες εκείνες τις κάπως ατέλειωτες ώρες που περνάτε στο αυτοκίνητο, είτε στα φανάρια στην Κηφισίας, είτε στα road trips σας; Σταματήστε να θεωρείτε πως δε μιλάτε αρκετά και φροντίστε να ξεκινήσετε να μοιράζεστε· συναισθήματα, αναμνήσεις, σκέψεις, φαντασιώσεις, you name it. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα από ερωτήσεις την οποία προτείνω να χρησιμοποιήσετε οργανώνοντας μια εντελώς δική σας βραδιά, με κρασάκι, τσιμπολογήματα, απαλό φωτισμό και διάθεση για ενδοσκόπηση. Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις, να επισημάνω πως φρόντισα να μη συμπεριλάβω ερωτήσεις που μπορεί να πυροδοτήσουν καβγάδες λόγω πικρίας ή ζήλιας, αλλά ερωτήσεις που σηκώνουν αυτοκριτική, μοιάζουν κάπως αισιόδοξες ή (ανάλογα με τον τρόπο ή το βλέμμα σου την ώρα που τις εκφωνείς) που μπορεί να ανάψουν μέχρι και τα αίματα και να πάει το πράγμα αλλού.

Λοιπόν, ξεκίνα να διαβάζεις, πάρε χαρτί και μολύβι για σημειώσεις και φύγαμε!

1. Τι θυμάσαι από το πρώτο μας ραντεβού;

Θα είναι τα ρούχα σου; Θα είναι πως άργησες ολόκληρο μισάωρο; Θα είναι ότι νόμιζε πως θα πάθει καρδιακό επεισόδιο από το άγχος; Θυμηθείτε λίγο εκείνη τη συνάντηση, το πριν της, το κατά τη διάρκεια και το μετά της και γελάστε με την ψυχή σας ή κανονίστε να το αναβιώσετε στην επόμενη ευκαιρία.

2. Ποια ήταν οι πρώτες, ωμές και πραγματικές σου σκέψεις όταν με πρωτοείδες;

Εδώ ή θα γελάσετε πολύ ή θα κλάψετε από συγκίνηση. Ενδιαφέρουσα ερώτηση, αρκεί η απάντηση να είναι 100% uncensored.

3. Πες μου τρία πράγματα που θα σου έλειπαν από την καθημερινότητά μας αν χωρίζαμε.

Εδώ θα ακούσεις τα τρία βασικά πράγματα που κρατάνε το ταίρι σου στη σχέση σας. Όποια κι αν είναι αυτά φρόντισε να τα ενισχύσεις.

4. Τι θεωρείς απιστία;

Αλήθεια, το έχετε ξεκαθαρίσει αυτό ποτέ; Μήπως ήρθε η ώρα; Μήπως πρέπει να αναθεωρήσετε μερικά πράγματα; Μήπως πρέπει να αυστηροποιήσετε άλλα; Όπως κι αν έχει, φροντίστε να ακούσετε καλά και να πράξετε ώριμα κι αναλόγως.

5. Ποιο είναι το καλύτερο ή το πιο περίεργο κομπλιμέντο που σου έχει κάνει ποτέ κανείς;

Δεν είπαμε να ρωτήσεις την προέλευση του κομπλιμέντου, είπαμε να ρωτήσεις το κομπλιμέντο. Εμένα, παραδείγματος χάριν, κάποιος κάποτε μου είπε πως το πρόσωπό μου είναι «όμορφα ασύμμετρο». Δεν το ξέχασα ποτέ. Δε σε νοιάζει να μάθεις ποιο φιλοφρόνημα έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στον άνθρωπό σου; Ίσως σε βοηθήσει να γίνεις πιο δημιουργικός κι εσύ με τη σειρά σου και κάποιο δικό σου κομπλιμέντο να εκθρονίσει το προηγούμενο.

6. Ποιο γεγονός από την παιδική σου ηλικία ή το παρελθόν σου πιστεύεις πως σε έχει πλάσει ώστε να γίνεις ο άνθρωπος που είσαι σήμερα;

Ενδοσκόπηση. Ίσως το ερώτημά σου να μην απαντηθεί ποτέ. Ίσως να ανοίξεις την κάνουλα με τα δάκρυα. Σίγουρα πάντως θα σκάψεις βαθιά, τόλμησέ το και ίσως εξηγήσεις πολλές συμπεριφορές.

7. Αν ο κόσμος καταστρεφόταν αύριο, για ποιο πράγμα από όλα αυτά που δεν έκανες, ή που έκανες, θα μετάνιωνες περισσότερο;

Όλοι θα θέλαμε να είχαμε κάνει κάτι διαφορετικά. Αν είναι κάτι αναστρέψιμο, φρόντισέ να είσαι εκεί για να παράσχεις το απαραίτητο σπρώξιμο, αν όχι, να είσαι εκεί για να κάνεις την απαραίτητη αγκαλιά.

8. Τι ακριβώς θεωρείς σπατάλη χρημάτων;

Η διαχείριση των χρημάτων είναι ένα λεπτό και προσωπικό θέμα. Μη βιαστείς να χαρακτηρίσεις το ταίρι σου καβουροτσέπη αν διαχειρίζεται το χρήμα πιο σφιχτά από εσένα, αλλά και μη μένεις με ένα άτομο που δε θεωρεί όλα εκείνα τα «απαραίτητα περιττά» αναγκαία για το ευ ζην, θα δυστυχήσεις.

9. Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή της σχέσης μας, εκείνη που όταν τη θυμάσαι σε κάνει να χαμογελάς;

Memories! Θα σου θυμίσει πράγματα που ίσως έχεις ξεχάσει και ίσως κάνεις κι εσύ το ίδιο. Θυμηθείτε όλα τα αστεία, τα χαζά, τα παρανοϊκά που έχετε πει ή κάνει και πιείτε μια γουλιά σε όλα εκείνα που θα έρθουν.

10. Πώς ακριβώς θα όριζες την «τέλεια ζωή»;

Θα σου αραδιάσει όλα αυτά που θεωρεί ευτυχία. Ελπίζω να είσαι μέσα σε αυτά.

11. Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα πάνω μου, τι ακριβώς θα ήταν αυτό;

Μην τυχόν θυμώσεις με την απάντηση, δες το σαν ευκαιρία να κάνεις τη δική σου αυτοκριτική. Από την άλλη, αν σου απαντήσει πως δε θα άλλαζε τίποτα τότε πάρε μια αγκαλιά το τζακπότ που έχεις δίπλα σου και μην παραπονεθείς για τίποτα για την υπόλοιπη εβδομάδα.

12. Σε τι εύχεσαι να μπορούσες να ξοδέψεις περισσότερο χρόνο ή ενέργεια;

Θα ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο με παρέες; Να κάνει περισσότερη γυμναστική; Να βλέπει κανάλια τελεμάρκετινγκ; Γίνε το άτομο που στην επόμενη ευκαιρία θα του δώσει το πάτημα να το κάνει.

13. Ποιο είναι το καλύτερο μάθημα που σου έδωσαν οι γονείς σου καθώς σε μεγάλωναν;

Θα απλωθεί ένα χαλί αξιών μπροστά σου, πρόσεχε μην το πατήσεις σε καμία περίπτωση.

14. Θεωρείς πως είσαι καλός/ή στο κρεβάτι;

Έλα, πολύ το σοβαρέψαμε, ας ανάψουμε λίγο τα αίματα. Θα ακολουθήσει αμηχανία, θα σε ρωτήσει τι πιστεύεις εσύ, θα σου πει «δεν ξέρω», τώρα το μετά είναι καθαρά δική σου υπόθεση. Είτε θα ρωτήσεις εντελώς ρητορικά και θα το αφήσεις να περάσει, είτε θα ορμήσεις δημιουργώντας ένα αυθόρμητο challenge. Θα πρότεινα το δεύτερο.

15. Όταν γυρίζεις σπίτι μετά από μια εξουθενωτική μέρα στη δουλειά/στη σχολή, πώς θα ήθελες να χαλαρώνεις;

Θα ήθελε μακαρόνια με κιμά; Ένα ζεστό μπάνιο; Ένα μασάζ; Ξέρεις πως πρέπει να πάρεις ένα μπλοκάκι από δίπλα σου για να σημειώνεις τι πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά που θέλεις να δείξεις την αγάπη σου, έτσι;

16. Τι σου αρέσει να φοράω;

Ή καλύτερα «Τι θα σου άρεσε να φοράω πιο συχνά;». Μια ακόμη ερώτηση που μπορεί να κινηθεί σε όλα τα φάσματα του vanilla και του προκλητικού. Use wisely, ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής.

17. Πες μου κάτι που ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι το βρίσκουν εύκολο, εσύ το βρίσκεις δύσκολο.

Για μερικούς είναι η προπαίδεια του οκτώ, για άλλους το να βράσουν μακαρόνια και για άλλους να εμπιστευτούν. Σε νοιάζει να μάθεις, είτε για να γελάσεις, είτε για να προβληματιστείς.

18. Τι σε ξενερώνει, είτε σε ανθρώπινες συμπεριφορές είτε στο κρεβάτι;

Σημείωνε, σημείωνε, σημείωνε. Σου είπα, θα το χρειαστείς το μπλοκάκι!

19. Πού θα ήθελες να ταξιδέψεις αν τα χρήματα δεν είχαν καμία απολύτως σημασία;

Daydreaming. Ζήτα λεπτομέρειες. Πώς θα περνάει τις μέρες εκεί; Για πόσο καιρό θα πάει; Τι θα τρώει; Ποια μέρη θέλει να επισκεφθεί; Γιατί αυτός ο προορισμός κι όχι κάποιος άλλος;

20. Υπάρχει κάτι που θεωρείς πως το έμαθες λιγάκι αργά στη ζωή σου;

Σίγουρα θα είναι κάποιο σημαντικό μάθημα που προήλθε από αρκετό πόνο. Handle with care.

Είδες που οι βραδιές στον καναπέ δεν είναι βαρετές; Καλή διασκέδαση!

Φρόσω Μαγκαφοπούλου
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top