Τα ζώδια και οι στόχοι τους

0

τα 5 λάθη που κάνουν και εμποδίζουν την πραγματοποίηση τους...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικές φορές ενώ θέλουμε πολύ να καταφέρουμε κάτι με τις πράξεις, τις επιλογές αλλά και τη συμπεριφορά μας προκαλούμε ακριβώς τι αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο; Μόνοι μας δηλαδή προκαλούμε δυσκολίες στις επιδιώξεις και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουμε..

Για να ξέρεις λοιπόν ποιες είναι οι κακοτοπιές όπου μπορεί να πέσεις, ανάλογα με το ζώδιό σου, διάβασε τα πέντε λάθη που καλό είναι να αποφύγεις, αν θέλεις να πετύχεις έναν στόχο σου.


ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

1.Ξεκινάς ανοργάνωτα. Αποφασίζεις κάτι, παίρνεις φόρα και ορμάς. Μη σου φανεί περίεργο αν θα φας τα μούτρα σου. Τα περισσότερα πράγματα χρειάζονται μια οργάνωση για να γίνουν.

2. Περιμένεις πάρα πολλά πολύ γρήγορα. Κλασικά, ο Κριός τα θέλει όλα τώρα. Επόμενο είναι να απογοητεύεσαι, αν δεν σου προκύψει έτσι. Κάνε υπομονή και κράτα τις προσδοκίες σου υπό έλεγχο.

3. Δεν έχεις συγκεκριμενοποιήσει τον στόχο σου. Μερικές φορές ξεκινάς να πετύχεις πράγματα γενικώς και αορίστως, χωρίς να στοχεύεις κάπου συγκεκριμένα, έτσι για τη χαρά της νίκης. Αλλά αν σημαδεύεις… όπου λάχει, αυτή τη χαρά θα αργήσεις να τη δεις.

4. Δεν σκέφτεσαι τι γνώσεις και ικανότητες απαιτούνται για να πετύχεις αυτό που θες. Φυσικά σαν Κριός έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση αλλά αυτό δεν φτάνει. Είναι σαν να πηγαίνεις ξυπόλητος στα αγκάθια.

5. Αρνείσαι ακόμα και να σκεφτείς την πιθανότητα της αποτυχίας. Δεν είπε κανείς να το… γκαντεμιάζεις, αλλά πάντως είναι κι αυτή ένα ενδεχόμενο. Προετοιμάσου και γι’ αυτό, πρακτικά και συναισθηματικά.


ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

1. Δεν το απολαμβάνεις. Αφοσιώνεσαι τόσο στον προορισμό, που δεν γυρίζεις το βλέμμα για να χαρείς τις ομορφιές της διαδρομής. Παρόλο που σαν Ταύρος ξέρεις από απολαύσεις, όταν πρόκειται για κάτι που θεωρείς καθήκον, τις απαρνιέσαι.

2. Δεν είσαι ευέλικτος. Πολλές φορές (τις περισσότερες, πιο σωστά) τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα προγραμματίζεις. Πρέπει να έχεις την ετοιμότητα να προσαρμόζεις το πλάνο σου, ανάλογα με τις συνθήκες.

3. Δείχνεσαι απρόθυμος να θυσιάσεις κάτι, για να πετύχεις ένα στόχο. Όμως συνήθως, για να πάρεις κάτι, πρέπει να δώσεις κάτι άλλο. Δεν γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και το σκυλί χορτάτο.

4. Δεν κάνεις επανεξέταση και πιθανόν αναθεώρηση του στόχου σου. Μπορεί να ξεκίνησες για κάπου αλλά τα πράγματα να άλλαξαν στο μεταξύ. Πρέπει να διατηρείς την εγρήγορσή σου σε αυτό το «στο μεταξύ».

5. Δεν βλέπεις νοερά τον εαυτό σου να έχει ήδη καταφέρει αυτό που επιδιώκεις. Ο οραματισμός του τελικού αποτελέσματος είναι μια εκπληκτική τεχνική επιτυχίας. Αλλά σαν γήινο ζώδιο, δεν έχεις κλίση προς τις… ονειροπολήσεις.


ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

1. Δεν δεσμεύεσαι εξαρχής σε αυτό που πας να πετύχεις. Ξεκινάς χλιαρά και… όπου βγει. Χρειάζεται όμως από την αρχή να έχεις ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα και κίνητρο.

2. Βάζεις στόχους που είναι πέρα από τον έλεγχο και τις δυνάμεις σου. Το ότι θα ήθελες να γίνεις πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα δεν σημαίνει κι ότι θα μπορούσες, ιδίως αν το μόνο όχημα που έχεις οδηγήσει είναι το σαραβαλάκι του μπαμπά σου.

3. Δεν κάθεσαι να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις. Ο Δίδυμος είναι πολυπράγμων αλλά μη συγχέεις το ενδιαφέρον που μπορεί να σου κινεί κάτι με τις βαθύτερες επιθυμίες της καρδιάς σου. Πετυχαίνουμε μόνο σε ό,τι αγαπάμε.

4. Βάζεις στόχους που αντικρούουν ο ένας τον άλλο. Δεν γίνεται να είσαι επιτυχημένος μάνατζερ σε πετρελαϊκή εταιρία και ταυτόχρονα ακτιβιστής της Greenpeace. Ούτε να θες μια ζωή πλούσια σε έρωτες, αλλά και να κάνεις νωρίς οικογένεια.

5. Ξεχνάς για πού είχες ξεκινήσει. Είναι χαρακτηριστικό του Διδύμου η δυσκολία να προσηλώνεται σε ένα στόχο. Μην αφήνεις άλλες επιδιώξεις να σε περισπούν και μην ανοίγεις καινούργιες δουλειές αν δεν έχεις τελειώσει τις προηγούμενες.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

1. Αμφιβάλλεις για τις ικανότητες και τα ταλέντα σου. Όταν τον Καρκίνο τον πιάνουν οι ανασφάλειές του, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να τον σαμποτάρει. Πρόσεξε αυτή την τάση σου να υποτιμάς τον εαυτό σου.

2. Βασίζεσαι υπερβολικά στους άλλους. Είτε για συναισθηματική είτε για ηθική στήριξη, ποντάρεις πάντα στη βοήθεια που μπορείς να έχεις. Όμως καλό είναι να εξασφαλίζεις μια εναλλακτική, για την περίπτωση που οι άλλοι δεν θα ανταποκριθούν.

3. Βάζεις στόχους υπερβολικά μακρινούς χρονικά. Καλό είναι να κοιτάμε μακριά στο μέλλον, αλλά εσύ το παρακάνεις. Κι όσο περισσότερο διευρύνεται ο χρονικός ορίζοντας, τόσο αυξάνονται τα ενδεχόμενα να ανατραπούν τα σχέδιά σου.

4. Βάζεις στόχους, που είναι άκαιροι. Μην αφήνεις την επιθυμία σου για κάτι να σκοτεινιάσει την κρίση σου ως προς το αν είναι κατάλληλη η συγκυρία για να το διεκδικήσεις.

5. Υποκύπτεις στην τεμπελιά σου. Καθώς έχεις μια τάση προς τη νωθρότητα, με τις πρώτες δυσκολίες αρχίζεις να νιώθεις πολύ, μα πολύ κουρασμένος. Και δεν έχει να κάνει τόσο με σωματική κόπωση, όσο με ψυχολογική. Κοινώς… είναι ιδέα σου.


ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

1. Δεν μπορείς να αξιοποιήσεις θετικά τις επικρίσεις και την αποθαρρυντική στάση των άλλων. Σαν Λέων, πιστεύεις ότι όλοι πρέπει να χειροκροτούν αυτό που κάνεις. Θα μπορούσες όμως να διακρίνεις από πίσω τον φθόνο ή τα άλλα κίνητρά τους και να πάρεις δύναμη μέσα από αυτό.

2. Αδυνατείς να καταλάβεις τις ελλείψεις σου. Δεν μπορείς να εντοπίσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεται να αποκτήσεις επιπλέον, για να πετύχεις τον σκοπό σου. Θεωρείς ότι δεν σου λείπει τίποτα και απορείς όταν αποδεικνύεται το αντίθετο.

3. Δεν καταγράφεις και δεν αξιολογείς την πρόοδό σου. Αφήνεις τα πράγματα να προχωρούν όπως πάνε, χωρίς να εξετάζεις με κριτικό μάτι την πορεία σου. Μένεις απλώς στη γενική και αόριστη εικόνα που έχεις πως «μάλλον προχωράει καλά».

4. Βάζεις υπερβολικά ψηλά τον πήχη. Ασφαλώς και ένα Λιοντάρι θεωρεί τον εαυτό του ικανό για τα πάντα. Μερικές φορές όμως οι στόχοι σου είναι ψηλότερα κι από… τη στρατόσφαιρα. Μια πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση του εφικτού δεν βλάπτει.

5. Βάζεις υπερβολικά πολλούς και διαφορετικούς στόχους μαζεμένους. Το να ανοίγεις πολλά μέτωπα ταυτόχρονα δεν είναι συνετό. Διασκορπίζεις την ενεργητικότητά σου, κομματιάζεις τις δυνάμεις σου και μειώνεις τις πιθανότητές σου να πετύχεις.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

1. Βάζεις στόχους που δεν σε παθιάζουν. Καλή η λογική, αλλά ο ενθουσιασμός είναι εκείνο που απογειώνει τον άνθρωπο. Αντίθετα, το να είσαι «χλιαρός» ως προς ένα πλάνο δεν ενισχύει και ιδιαίτερα τις πιθανότητες της επιτυχίας σου.

2. Καλλιεργείς μια αρνητικότητα. Κανένα αποτέλεσμα δεν σου φαίνεται αρκετά καλό, μένεις ανικανοποίητος, δεν τα πήγες και σπουδαία, τα πάντα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Με το να είσαι μέσα στη δυσαρέσκεια και στη γκρίνια, αδειάζεις από ενέργεια και ενθουσιασμό.

3. Φοβάσαι μην κάνεις λάθος. Προχωράς επιφυλακτικά σαν να πατάς πάνω σε λεπτό πάγο, από φόβο μην πέσεις σε σφάλματα. Με την υπερβολική σου επιφυλακτικότητα όμως χάνεις ευκαιρίες. Τι πειράζει αν δεν τα κάνεις όλα σωστά και τέλεια;

4. Δεν καταφέρνεις να διαχειριστείς το στρες. Είναι λογικό να στρεσάρεσαι, όπως όλοι όσοι θεωρούν σημαντικό το να πετύχουν Αλλά επιπλέον το ζώδιό σου παίρνει όλα τα βραβεία στο άγχος. Αντιμετώπισέ το, υπάρχουν πολλοί τρόποι.

5. Δεν αναγνωρίζεις τις ικανότητες και τις δεξιότητες που ήδη έχεις. Θα ένιωθες υπέροχα αν ήσουν εξωπραγματικά τέλειος και η κατάρτιση που έχεις ποτέ δεν σου φαίνεται αρκετή. Έτσι συχνά αισθάνεσαι κατώτερος των περιστάσεων.


ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

1. Αναβάλλεις πράγματα. Βρίσκεις δικαιολογίες για να τα αφήσεις γι’ αργότερα, ιδίως αν σου είναι δυσάρεστα ή κοπιαστικά. Και η αδυναμία σου να καταπολεμήσεις αυτή την αναβλητικότητα, δεν βγαίνει σε καλό.

2. Χάνεις την εστίασή σου. Πολλές φορές μπορεί άλλα θέματα να σε περισπούν από τον δρόμο σου. Δεν πρέπει όμως να τα αφήνεις να σε αποπροσανατολίζουν από τον αρχικό σου στόχο.

3. Αφήνεις να περνάνε μέρες χωρίς να έχεις κάνει ούτε ένα πράγμα, που να εξυπηρετεί τον στόχο σου. Αντίθετα, χρειάζεται καθημερινά να κάνεις κάτι γι’ αυτόν, όσο μικρό κι ασήμαντο κι αν φαίνεται. Έστω π.χ. ένα τηλεφώνημα ή μια έρευνα στο Ίντερνετ.

4. Βάζεις στόχους, επειδή σου τους πρότειναν ή τους επέβαλαν άλλοι. Αν το κάνεις για να ικανοποιήσεις κάποιον, χωρίς να είναι κάτι που πραγματικά το θέλει η καρδιά σου, αν δεν κινητοποιείσαι από τη δική σου λαχτάρα και μόνον, δύσκολα θα καταφέρεις πράγματα.

5. Επιτρέπεις στον φόβο να πάρει το πάνω χέρι. Όλοι φοβόμαστε κατά καιρούς, ιδίως για πράγματα που μας ωθούν να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Η γενναιότητα είναι να προχωράς κι ας φοβάσαι.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

1. Κρατάς τους στόχους σου κρυφούς ακόμα κι από τους πιο δικούς σου ανθρώπους. Είναι κι αυτή η μυστικοπάθεια του ζωδίου σου… Με το να μοιράζεσαι αυτό που έβαλες στόχο, δημιουργείς μια επιπλέον δέσμευση στον εαυτό σου και έχεις την υποστήριξη εκείνων που αγαπάς.

2. Βάζεις πολύ εύκολους στόχους. Στον Σκορπιό αρέσουν οι προκλήσεις κι αν το στερείς αυτό από τον εαυτό σου, οι ικανοποιήσεις που θα παίρνεις θα είναι πρόσκαιρες. Τα «ευκολάκια» σε κάνουν να εγκαταλείπεις από… βαρεμάρα.

3. Διατυπώνεις τους στόχους σου με αρνητικό τρόπο. Για παράδειγμα, «να μην είμαι χοντρός» αντί «να έχω ωραίο σώμα». Σου φαίνεται το ίδιο, αλλά η αρνητική διατύπωση με δυσάρεστα φορτισμένες λέξεις σαμποτάρει από την πρώτη στιγμή την επιδίωξή σου.

4. Δεν μπορείς να περιμένεις διατηρώντας την πίστη σου. Σαν παθιασμένος Σκορπιός, συχνά τα θέλεις όλα τώρα. Συνήθως όμως τα πράγματα παίρνουν τον χρόνο τους και εκεί πρέπει να διατηρείς σταθερή την πρόθεσή σου.

5. Δεν ζητάς τη γνώμη των άλλων. Μερικές φορές οι απόψεις ατόμων που εμπιστεύεσαι μπορούν να σου δείξουν ολοκάθαρα πού πιθανόν να κάνεις λάθος. Δεν είσαι παντογνώστης. Μην αφήνεις την ισχυρογνωμοσύνη σου να σε τυφλώνει.


ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

1. Δεν εξετάζεις εκ των προτέρων τα προβλήματα που είναι πιθανόν να προκύψουν. Η αισιοδοξία του ζωδίου σου δεν φτάνει για να αποτρέψει τις αρνητικές πιθανότητες. Θα πρέπει να έχεις προβλέψει από πριν τι θα κάνεις αν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλεις.

2. Δεν γράφεις τους στόχους σου. Στο χαρτί. Και μην πεις ότι τους θυμάσαι. Γράφοντάς τους, τους κάνεις πιο συγκεκριμένους και βλέποντάς τους, δίνεις στον εαυτό σου διαρκώς νέο κίνητρο.

3. Βάζεις στόχους επειδή εξαναγκάστηκες, από τις συνθήκες ή από άλλα άτομα. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται και ειδικά το δικό σου ζώδιο, που έχει τόσο ψηλά την ελευθερία, αργά ή γρήγορα θα εγκαταλείψει τα… καταναγκαστικά έργα.

4. Προσπαθείς να τα κάνεις όλα μαζεμένα. Ο Τοξότης έχει μια τάση να περνιέται για Σούπερμαν. Όμως αντίθετα, θα είναι πιο αποτελεσματικό να σπας τον στόχο σου σε τμήματα και να πετυχαίνεις ένα-ένα με τη σειρά, αντί να τον πάρεις μονοκοπανιά.

5. Δεν έχεις κάνει συγκεκριμένες μέσα στο μυαλό σου τις συνέπειες μιας πιθανής αποτυχίας. Το «βλέποντας και κάνοντας» δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος. Επειδή δεν έχεις υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία, προετοιμάσου και για το αντίθετο ενδεχόμενο.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

1. Είσαι τελειομανής. Φυσικά και θα πρέπει να τα κάνεις όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά πολλές φορές καταλήγεις να μην προχωράς, καθώς στέκεσαι και «ψειρίζεις» τα πράγματα. Αξιολόγησε πού σταματά η ποιοτική δουλειά και πού αρχίζει η εμμονή.

2. Δυσκολεύεσαι να ζητάς βοήθεια από τους άλλους. Το να τα καταφέρνεις όλα μόνος σου είναι για σένα σπουδαίο επίτευγμα, αλλά δεν είσαι δα και ο Παντοδύναμος. Όλοι χρειαζόμαστε όλους. Ούτε θα χάσει αξία ο στόχος σου, αν σε βοήθησε κάποιος.

3. Δεν ανταμείβεις τον εαυτό σου κατά τη διάρκεια. Ωραία, η μεγάλη ανταμοιβή θα έρθει με την τελική επιτυχία. Αλλά στο μεταξύ μπορείς να «φιλεύεις» τον εαυτό σου με μικρές απολαύσεις που θα τις έχεις εκ των προτέρων καθορίσει, στα διάφορα στάδια της προσπάθειάς σου.

4. Δεν αφιερώνεις λίγο χρόνο για ανάπαυλα. Βάζεις κάτω το κεφάλι και προχωράς, χωρίς διάλειμμα, χωρίς να παίρνεις μια ανάσα. Δίνε στον εαυτό σου και ένα time-out πότε-πότε!

5. Αυτοτιμωρείσαι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μπορεί ο Αιγόκερως να μη φημίζεται για την επιείκειά του, αλλά εσύ δεν χαρίζεσαι ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν χρειάζεται να τον… στήνεις στη γωνία όταν δεν έχεις την πρόοδο που θα ήθελες. Ιδίως όταν δεν φταις εσύ.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

1. Βάζεις στόχους που συγκρούονται με τις προσωπικές σου αξίες. Για τον Υδροχόο οι αρχές είναι πολύ σημαντικό πράγμα στη ζωή. Όταν λοιπόν αυτές δεν συμφωνούν με κάποιο στόχο που εσφαλμένα έχεις βάλει, δεν πρόκειται να πας πολύ μακριά.

2. Το πλάνο σου είναι εξαρχής αναποτελεσματικό. Συχνά παρασύρεσαι από τα ιδανικά σου και τα αφήνεις ελεύθερα να περιπλανηθούν στα όρια της ουτοπίας. Σπουδαίες οι εμπνεύσεις, αλλά χρειάζεται να προσγειωθούν για να αρχίσουν να υλοποιούνται.

3. Δεν διαχειρίζεσαι με σύνεση τον χρόνο σου. Μπορεί να έχεις και τον ενθουσιασμό και την ικανότητα, αλλά σίγουρα δεν έχεις στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο του κόσμου. Προγραμμάτισε τη δράση σου και τήρησε το χρονοδιάγραμμα.

4. Οι στόχοι σου είναι πολύ γενικοί. Μπορεί να ωθείσαι από μια αόριστη ιδέα ότι κάτι θα ήταν καλό για… τη σωτηρία της ψυχής σου (ή την καλοπέραση του σώματός σου), αλλά θα πρέπει να καθορίσεις επακριβώς προς τα πού θα πας, για να χαράξεις την πορεία.

5. Δεν έχεις πειστεί πρώτα εσύ ο ίδιος γι’ αυτό που πας να κάνεις. Το «θα δουλέψω για το καλό της ανθρωπότητας» ή «για να εξελιχθώ πνευματικά» μπορεί να ακούγεται σπουδαίο, είναι όμως αυτό που θέλεις τελικά; Ή θα προτιμούσες μια βίλα στη Μύκονο;


ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

1. Αφήνεις να σε καταλαμβάνει η απαισιοδοξία. Αν ξεκινάς κάτι με την προοπτική πως όλα θα πάνε στραβά, απλώς θα κάνεις τσάμπα κόπο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σαμποτάζ από τον αρνητισμό.

2. Δεν κάνεις σωστή εκτίμηση για το πόσο είσαι διατεθειμένος και προετοιμασμένος να βάλεις ένα στόχο και να εργαστείς πάνω σε αυτόν. Αν δεν ξεκινήσεις με πλήρη συναίσθηση, δεν θα πας και πολύ μακριά.

3. Δεν βάζεις τον στόχο σου σε απόλυτη προτεραιότητα. Είσαι χλιαρός με το όλο θέμα και ασχολείσαι όπως λάχει και όποτε οι άλλες σου ασχολίες σου αφήνουν περιθώριο. Πιο τίμιο για σένα και για τον περίγυρο θα ήταν απλώς να τα παρατήσεις.

4. Δεν έχεις κάνει και εναλλακτικά σχέδια. Θα πρέπει να έχεις σκεφτεί από πριν πώς θα ενεργήσεις και τι άλλες λύσεις θα έχεις σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα είχες προγραμματίσει. Και όχι να αυτοσχεδιάζεις εκείνη τη στιγμή μες στον πανικό.

5. Δεν βάζεις προθεσμίες για κάθε στόχο σου. Να τον χωρίσεις σε φάσεις και να καθορίσεις τα χρονικά περιθώρια που δίνεις στον εαυτό σου για να ολοκληρώσει την κάθε μία. Και φυσικά οι προθεσμίες αυτές να είναι ρεαλιστικές μεν, αλλά όχι και αντιπαραγωγικά χαλαρές.



astrologos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top