6 χόμπι αν είσαι ταπί και θες να αρχίσεις από το σπίτι

0

Ο άνθρωπος του σήμερα έχει τόσες σκέψεις μέσα στο κεφάλι του και άλλα τόσα προβλήματα να λύσει. Ο χρόνος του είναι τόσο περιορισμένος που για τον εαυτό του και την ψυχική του υγεία δεν υπάρχει λεπτό. Όταν το κόστος της καθημερινής επιβίωσης είναι υψηλότερο συγκριτικά με την ποιότητα, δεν υπάρχει σχεδόν καμία διάθεση για προσωπική ευχαρίστηση.

Κι όμως, έρευνες δείχνουν πως ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας και σε πράγματα που μας ευχαριστούν μας δίνουν την ώθηση και τη διάθεση να ανταπεξέλθουμε σε όποιες καταστάσεις βιώνουμε είτε από εσωτερικούς είτε από εξωτερικούς παράγοντες. Είναι η ανάγκη που έχουμε να ξεφύγουμε από τη ρεαλιστική πραγματικότητα, να αφιερωθούμε σε ό, τι μας ανακουφίζει και μας κάνει πιο δημιουργικούς.

Κάθε άτομο ως οντότητα, διαθέτει αρετές καθώς και πολλές δημιουργικές ικανότητες. Είναι απελευθερωτικό να ασχολείσαι με πράγματα χωρίς να πρέπει να αποδείξεις πόσο καλός ή όχι είσαι σ’ αυτά, αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία του χόμπι, η απόλαυση. Το σπίτι μας, ο δικός μας χώρος μπορεί να μετατραπεί σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και να αλλάξει εντελώς τη διάθεσή μας, χωρίς να χρειαστεί να μας φύγουν πολλά χρήματα- έως και καθόλου. Παρακάτω θα αναφέρουμε κάποια χόμπι που είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν και να μας επιτρέψουν να ξαναβρούμε τον εαυτό μας.

1. Κάν’ το όπως ο Άκης

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που περνάμε αρκετή ώρα. Με άπειρες συνταγές που κυκλοφορούν είτε σε βιβλία, είτε στο ίντερνετ είναι μια ευκαιρία να επιδείξουμε τις μαγειρικές μας ικανότητες και να ανοιχτούμε σε νέες και νόστιμες δημιουργίες. Με ένα πολύ μικρό κόστος αφού υλικά και τα απαραίτητα σύνεργα τα διαθέτουμε όλοι στο σπίτι μας.

2. Gardening

Η κηπουρική είναι μια διαδικασία χαλάρωσης. Ένας κήπος- ή ένα μπαλκόνι- με λουλούδια και δέντρα, η περιποίησή τους και η παρακολούθηση της ανάπτυξής τους είναι βάλσαμο στην ψυχή. Ακόμα κι ένα τετραγωνικό μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να φιλοξενήσει λίγα φυτά που θα το ομορφαίνουν με τη μυρωδιά τους, αλλά και τη φρεσκάδα τους.

3. Για σένα νοιάσου, χόρεψε και γυμνάσου

Ναι, υπάρχουν ένα σωρό γυμναστήρια εκεί έξω. Όμως και στο σπίτι ή γυμναστική είναι αναζωογονητική. Πολλοί γυμναστές και personal trainer έχουν δημιουργήσει βίντεο και τα έχουν ανεβάσει στο YouTube και ο καθένας μας μπορεί να τα παρακολουθήσει και να ασκηθεί στο δικό του χώρο. Ακριβώς όπως και με τη γυμναστική ένας λάτρης του χορού μπορεί να επεκτείνει τις γνώσεις του μέσα από βίντεο που δείχνουν βήμα βήμα το ρυθμό και τις τεχνικές ενός χορού. Άσε που όταν δε σε βλέπει κανείς, χορεύεις και πιο ελεύθερα.

4. Κάπου εδώ ζει ένα ρυάκι

Ως άλλοι Μπομπ Ρος χωρίς αφάνα, είτε μέσω ίντερνετ, είτε μέσω βιβλίων μπορεί κάποιος να βγάλει στην επιφάνεια τον καλλιτεχνικό του εαυτό. Με μια μικρή αγορά των απαραίτητων μέσων, όπως πινέλα, μπογιές, καβαλέτο, ευφάνταστες δημιουργίες μπορούν να βγουν στην επιφάνεια. Διαφορετικά, υλικά όπως το κάρβουνο, το μολύβι, τα δάχτυλά μας και κόλλες Α4 μπορούν χωρίς κανένα κόστος να δημιουργήσουν ευφάνταστες εικόνες.

5. Κι οι ποιητές έχουν ψυχή

Απλό και δημιουργικό. Χρειάζεται μόνο χαρτί και μολύβι ή ένας υπολογιστής για να ξεδιπλωθούν οι σκέψεις και τα σενάρια που κρύβονται στο μυαλό. Ποίηση, δοκίμια, αρθρογραφία, κριτική ταινίας, blogging, τόσα και τόσα μέσα στη διάθεσή σου για να βγάλεις την έκφρασή σου και πιθανώς και το άχτι σου.

6. Φλας mode on

Η αντίληψη του χώρου, της οπτικής, των χρωμάτων, είναι πλέον αντικείμενο εξερεύνησης όσο τα σόσιαλ μπαίνουν και πιο έντονα στη ζωή μας. Μια φωτογραφία μπορεί να επεξεργαστεί, να τυπωθεί, να γίνει κάδρο ή να κοινοποιηθεί σε διαδικτυακούς ιστότοπους. Έχουν δημιουργηθεί πολλές ιστοσελίδες και εφαρμογές που ο καθένας μπορεί να ανεβάσει τις φωτογραφίες του και να λάβει μέρος σε ένα παιχνίδι ή διαγωνισμό φωτογραφίας. Είναι διασκεδαστικό να είσαι μαζί με άλλους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και να αναπτύσσεις έναν υγιή ανταγωνισμό μέσα από ένα παιχνίδι. Στην ίδια λογική ακολουθεί και το μοντάζ, αφού είναι τέχνη που σαφώς θέλει κάποιες γνώσεις -god bless youtube tutorials- μα από εκεί και πέρα είναι όλο στο χέρι σου και στο πόσο θα εξασκηθείς, κατεβάζοντας μια από τις άπειρες δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας.

Με την τάχιστη εξέλιξη της τεχνολογίας όλοι μας μπορούμε να κάνουμε πράγματα εύκολα και γρήγορα και να ανανεώσουμε τον πνευματικό και ψυχικό μας κόσμο. Δε χρειάζονται πολλά, μόνο λίγος χρόνος μέσα στη μέρα για μία δραστηριότητα που μας κάνει καλά και μας τονώνει. Όταν θέλουμε κάτι, πραγματικά μπορούμε να το καταφέρουμε. Η ψυχική μας υγεία είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την πορεία και την εξέλιξη της ζωής μας. Ακόμα και μέσα από το σπίτι, τρόποι και λύσεις υπάρχουν. Ας μην αφήνουμε τίποτα στην τύχη και ας παλέψουμε για εμάς τους ίδιους.

Χαρά Νταμουράκη
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top