Πέθανε η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου

0

σε ηλικία 89 ετών.

Η ηθοποιός Αφροδίτη Γρηγοριάδου έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης ύστερα από μάχη που έδινε αθόρυβα με μακροχρόνια ασθένεια.


Η είδηση του θανάτου της στα 89 της χρόνια σκόρπισε θλίψη τόσο στους οικείους της όσο και στους συναδέλφους και θαυμαστές της. Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου ήταν η μητέρα της ηθοποιού Κοραλίας Καράντη.


Επί 50 χρόνια η Αφροδίτη Γρηγοριάδου υπήρξε πρωταγωνίστρια στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε το 1962, οπότε έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο σανίδι, με την παράσταση «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στη ραδιοφωνική σειρά «Σπίτι των Ανέμων», στην οποία συμμετείχε μαζί με το σύζυγό της, Βύρωνα Πάλλη.


Κατά την διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας της συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Είχε παίξει, μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Βυσσινόκηπος», «Λεωφορείον ο Πόθος», «Ο Θάνατος του εμποράκου», «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» κ.ά. καθώς και στις τηλεοπτικές σειρές «Οι δίκαιοι», «Η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη», «Άφρικα», «Ανατομία ενός εγκλήματος» και «Η αγάπη άργησε μία μέρα», του Κώστα Κουτσομύτη, για την ερμηνεία της στην οποία είχε αποσπάσει, μάλιστα και Α’ Βραβείο Γυναικείου ρόλου.


Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσα από την επίσημη σελίδα που διατηρούσε η ηθοποιός στο facebook.

«Με βαθειά οδύνη και πόνο ψυχής ανακοινώνουμε ότι η πολυαγαπημένη μας Αφροδίτη Γρηγοριάδου ''έφυγε'' απο τη ζωή χθες βράδυ, μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Οι αγαπημένοι της μαθητές, οι φίλοι & οι συνάδελφοί της εκφράζουμε τα ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ στην κόρη της Κοραλία Καράντη, τον εγγονό της Εδουάρδο κ' τους στενούς συγγενείς της. Η κηδεία θα τελεστεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020» αναφέρει η ανακοίνωση.


Συλλυπητήριο μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη

Πριν ακόμη γίνει γνωστή στο κοινό με την ευγενική της μορφή, η Αφροδίτη Γρηγοριάδου είχε συναρπάσει ολόκληρη την Ελλάδα με την ήρεμη και γλυκιά της φωνή, ως πρωταγωνίστρια στη θρυλική ραδιοφωνική σειρά «Το Σπίτι των Ανέμων». Ήταν το εφαλτήριο μιας μακράς πορείας με συνέπεια και ήθος, σε κάθε μορφή της υποκριτικής τέχνης, στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στην τηλεόραση. Η Αφροδίτη Γρηγοριάδου και ο σύζυγός της, Βύρων Πάλλης, ήταν ένα από τα δημιουργικά, διακριτικά και αξιοσέβαστα ζευγάρια του ελληνικού θεάματος. Η παρουσία της, όπως έχει αποτυπωθεί στην οθόνη, θα συνεχίσει να θυμίζει τη σοβαρότητα, με την οποία αντιμετώπισε την τέχνη της. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην κόρη της, Κοραλία Καράντη και στους πολυάριθμους φίλους της.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top