Πες μου το ζώδιο του γείτονα σου να σου πω με τι έχεις να κάνεις…

0

και πώς πρέπει να του φερθείς;

Δεν τους επιλέξαμε, μας έτυχαν και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, παρά μόνο να δεχτούμε τις παραξενιές τους και να κάνουμε ρίχνουμε νερό στο κρασί μας προκειμένου η συνύπαρξή μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμη γίνεται … Η σχέση μας με τους γείτονες, σχέση αγάπης αλλά κάποιες στιγμές γίνεται και μίσους, γιατί πολύ απλά όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι και δεν μπορούμε πάντα να κατανοήσουμε ή να δείξουμε συγκαταβατικότητα στους ανθρώπους γύρω μας.

Μήπως σου έχει τύχει και εσένα ένα μυστήριος, παράξενος και δύσκολος γείτονας και αμέσως σκέφτηκες : «Μα τι ζώδιο είναι αυτός ο τύπος και έχει τέτοια μυστήρια συμπεριφορά»; Εμείς σήμερα σου λύνουμε όλες τις απορίες, με χιούμορ, λίγη δόση υπερβολής αλλά πάνω από όλα αλήθεια για τον χαρακτήρα που εκφράζουμε όλοι μας στις γειτονικές σχέσεις! Σίγουρα διαβάζοντας τα ζώδια θα σου έρθουν στο μυαλό σκηνές από την δική σου γειτονιά ...


ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Ο φασαριόζος

Θα τον αναγνωρίσεις από το κοπάνημα στις πόρτες, από τα δυνατά του γέλια όταν ανεβαίνει με το ασανσέρ αλλά και … με τους συχνούς καβγάδες του! Ο γείτονας Κριός είναι ο φασοριόζος της πολυκατοικίας, δεν περνά ποτέ απαρατήρητος και αν τον πιάσουν τα νεύρα του μπορεί να ξεσηκώσει για τα καλά όλη την πολυκατοικία μη σου πω και την γειτονιά… Αν του κάνεις παρατήρηση, σου μιλώ εκ πείρας ότι θα λειτουργήσει αντιδραστικά και θα γίνει ακόμα πιο θορυβώδης…


ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Η ήσυχη δύναμη

Οι μοσχοβολιές από τα εδέσματα που μαγειρεύει σου σπάνε διαρκώς την μύτη, το ίδιο και το άρωμά του όταν μπαίνει στο ασανσέρ … Συχνά σε κάνει να αναρωτιέσαι : «Μα καλά, δεν βγαίνει αυτός ο άνθρωπος από το σπίτι; Γιατί έχει τόση ησυχία»; Ο γείτονας Ταύρος είναι πάντα εξυπηρετικός και πρόθυμος απέναντι σε όλους, έχει πάντα το να έχεις την σιγουριά ότι μπορείς χωρίς ντροπές να ζητήσεις λίγη ζάχαρη ενώ ξέμεινες,ή όποια άλλη εξυπηρέτηση έχεις ανάγκη!


ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Ο πολυλογάς

Κάθε πρωί που ξεκινάς να πας στη δουλειά σου εύχεσαι να μην το συναντήσεις, γιατί αν σου πιάσει την κουβέντα τίποτα δεν θα τον σταματά… Ο γείτονας που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, είναι πρόσχαρος αλλά φλύαρος…. Η «καλημέρα» του θα γίνει κουβέντα για την πολιτική κατάσταση της χώρας και θα αρχίσει να σου αναλύει τις θεωρίες και τα πιστεύω του! Ακόμα και αν πας να τον διακόψεις δεν θα τα καταφέρεις…. η πολυλογία του δεν έχει σταματημό! Εκτός από τις ατελείωτες συζητήσεις που θα σου πιάσει στην είσοδο της πολυκατοικίας, τον γείτονα που ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων, θα τον διακρίνεις από τα συχνά καλέσματα φίλων που έχει στο σπίτι του … Ώρες κοινής ησυχίας δεν υπάρχουν, γιατί η ζωή είναι μία και πρέπει να την χαιρόμαστε σαν παιδιά!


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Ο οικογενειάρχης

«Κωστάκη φόρα το μπουφάν σου έχει κρύο σήμερα, ααα και μην ξεχάσεις να φας το σάντουιτς που σου βαλα στην τσάντα σου»! Αυτή την ατάκα θα την ακούσεις πολλές φορές από το στόμα του γείτονα Καρκίνου! Είναι ο οικογενειάρχης της γειτονιάς ή της πολυκατοικίας, ασχολείται μόνιμα με τον/ την σύζυγο και τα παιδιά του και οι μόνιμες κουβέντες που θα ανταλλάξεις μαζί του είναι για τα κατορθώματα των παιδιών του, για φαγητό και συνταγές μαγειρικής... Αυτός ο γλυκομίλητος γείτονας όμως, μπορεί να γίνει θηρίο ανήμερο, αν και εφόσον κάποια στιγμή (έστω και αν είναι μία και μοναδική) κάνεις φασαρία σε ώρα κοινής ησυχίας και ξυπνήσεις κάποιον από την οικογένειά του!


ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Η φίρμα της γειτονιάς

Ανοίγοντας την πόρτα του ασανσέρ βλέπεις τον γείτονα Λέοντα, να καμαρώνει στον καθρέφτη... Τον συναντάς στο δρόμο, παρατηρείς να περπατά κορδωμένος λέγοντας τις «καλημέρες» του με ένα ύφος «μπλαζέ» σαν να λέει : «Προσκυνήστε το είδωλο»! Η γειτόνισσα Λιονταρίνα, συχνά θα σου σπάσει τα νεύρα από το τάκα , τάκα των τακουνιών της τα οποία δύσκολα μπορεί να αποχωριστεί! Η μυρωδιές από τα αφρόλουτρα και τις κολόνιες συχνά σου σπάνε την μύτη και πολλές φορές αναρωτιέσαι .... Μα καλά αυτό τον άνθρωπο δεν θα τον δω ποτέ με φόρμα; Το γεγονός είναι ένα και πρέπει να το γνωρίζεις: Αν έχεις γείτονα Λέοντα δεν πρέπει ποτέ να τον στραβοκοιτάξεις ή να μην πεις μέσα από την καρδιά σου καλημέρα γιατί ... θα σε μισήσει!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Ο μυστήριος της πολυκατοικίας

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση… Ο γείτονας Παρθένος ενοχλείται από τα πάντα…. Από τα κατοικίδιά σου και τον φόβο των μικροβίων, από τον θόρυβο όταν κατεβαίνεις στις σκάλες και φοράς τακούνια, από το κοινόχρηστο ρεύμα που ήρθε 5€ παραπάνω από τον περασμένο μήνα, μέχρι και από την σκόνη που μάζεψε το πατάκι της εισόδου του που θεωρεί ότι δεν προέκυψε τυχαία! Οι καβγάδες μαζί του συχνοί, δεν πιάνεται φίλος και είναι ικανός να σε κάνει να αγανακτήσεις… Αααα μην ξεχάσω, όταν ποτίζεις τα λουλούδια, φρόντισε μην πέσει σταγόνα στο μπαλκόνι του,γιατί μετά ποιος τον ακούει!


ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Ο ερωτύλος γείτονας

Για να λέμε και την αλήθεια ο γείτονας Ζυγός δεν θα σε προβληματίσει, ούτε θα σου κάνει την ζωή δύσκολη! Πάντα μέσα στην ευγένεια και στο χαμόγελο, θα σου πει την καλημέρα, θα σε βοηθήσει με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ μέχρι να τα βάλεις στο σπίτι σου, άσε που θα σου φτιάξει το κέφι με τα κομπλιμέντα του! Ωστόσο, αυτό που σίγουρα θα σου κάνει εντύπωση και θα αναρωτηθείς, είναι η προσωπική του ζωή ... Με γείτονα το Ζυγό, θα ακούς γέλια και εκδηλώσεις αγάπης και θα σκέφτεσαι «Ζει τον έρωτα της ζωής του» την άλλη μέρα όμως μπορεί να ακούσεις κάποιο κλάμα ή οδυρμό, όπου δεν θα κρατήσει για πολύ, γιατί ακριβώς την επόμενη μέρα, θα τον δεις με το νέο αμόρε! Αν από τη φύση σου, σου αρέσει το κουτσομπολιό, τότε ο γείτονας Ζυγός θα σου δώσει πολλές αφορμές και αρκετή «τροφή» για να κουβεντιάζεις για τις σχέσεις που αλλάζει σαν τα πουκάμισα!


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Ο κατάσκοπος

Εσύ μπορεί να μην το βλέπεις συχνά, όμως αυτός ξέρει πολλά για σένα … Γνωρίζει πότε τα έφτιαξες με τον Γιώργο και γιατί χώρισες με τον Γιάννη. Ξέρει πότε τσακωνόσουν με τη μάνα σου και πότε δέχτηκες μείωση στον μισθό σου και γύρισες σπίτι μες στο κλάμα και τον οδυρμό … Μιλάμε φυσικά για τον γείτονα που ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού, που το αγαπημένο του χόμπι είναι να κατασκοπεύει και να τα ξέρει όλα! Είναι ακριβώς ο γείτονας που θα κολλήσει στον τοίχο το γυάλινο ποτήρι για να κρυφακούσει τι γίνεται στο διπλανό διαμέρισμα! Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι σπάνια θα τον δεις, δύσκολα θα ανταλλάξεις πολλές κουβέντες μαζί του και φυσικά εσύ δεν θα ξέρεις πολλά για την προσωπική σου κατάσταση… Ο γείτονας σκορπιός όμως, σε διαβάζει σαν ανοιχτό βιβλίο!


ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Ο άφαντος γείτονας

Σπάνια τον βλέπεις, λείπει πολλές ώρες από το σπίτι του και δεν έχει πολλά – πολλά με τους γείτονές του ... Δεν είναι αντικοινωνικός, αλλά μόνιμα απουσιάζει! Ο γείτονας Τοξότης δεν θα σε προβληματίσει και δεν θα έχεις πολλά – πολλά μαζί του, αφού οι τέσσερις τοίχοι του σπιτιού, απλά δεν τον χωρούν! Βεβαίως, υπάρχουν και κάποια θεματάκια που σίγουρα θα σου συμβούν με την συμβίωση μαζί του στην ίδια πολυκατοικία: Μόνιμα κάτι θα μετακομίζει, κάτι θα αγοράζει και θα κάνει φασαρία μέχρι να το μεταφέρει. Αν τύχει και είναι στο σπίτι του και τσακωθεί, τότε θα τον ακούσει και το δίπλα οικοδομικό τετράγωνο ... Μην του κάνεις παρατήρηση, θα τα ακούσεις και εσύ!


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Ο Διαχειριστής

Κρατά πάντα τυπικές σχέσεις με όλους, θα σε βοηθήσει με τα ψώνια στην είσοδο, θα σου ανοίξει την πόρτα αλλά θα σου κάνει και την παρατήρηση αν δει ότι ανοίγεις όλα τα κοινόχρηστα φώτα. Ο γείτονας Αιγόκερως δεν πιάνεται φίλος, όσο τυπικός και ευγενικός και να είναι,σου την έχει στημένη στη γωνία για να σου κάνει παρατήρηση και να σου υποδείξει ποιος είναι ο σωστός τρόπος να χειρίζεσαι το ασανσέρ, να απλώνεις τα ρούχα στα σχοινιά, να τοποθετείς τις γλάστρες στο μπαλκόνι…Φυσικά τις περισσότερες φορές έχει το ρόλο του διαχειριστή στην πολυκατοικία, γιατί είναι της άποψης ότι μόνο αυτός μπορεί να βάλει σε τάξη μία ομάδα ανθρώπων που μένουν μαζί.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Ο φιλάνθρωπος και απρόβλεπτος γείτονας

Ταΐζει τα αδέσποτα, έχει αρκετά κατοικίδια, πετάει πλαστικά και γυάλινα στους οικολογικούς κάδους και σου συστήνει να κάνεις το ίδιο και τα έχει καλά με όλους! Ο γείτονας Υδροχόος δεν θα σε προβληματίσει, ίσα –ίσα που πολλές φορές θα θαυμάσεις την μεγαλοψυχία του αλλά και της κοινωνικές του ευαισθησίες… Θα χρειαστείς βοήθεια; Θα τρέξει… Θα χρειαστείς μία συμβουλή; Θα είναι πρόθυμος να σου τη δώσει! Με γείτονα τον Υδροχόο ξέρεις ότι πάντα υπάρχει εκεί ένα χέρι βοηθείας όταν έχεις ανάγκη! Ωστόσο, επειδή πρέπει να έχεις κατά νου ότι είναι και απρόβλεπτος τύπος, δεν θα λείψουν και οι στιγμές που ένα πάρτι του Υδροχόου δεν σε αφήνει να κοιμηθείς μέχρι τα χαράματα!


ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Ο αρτίστας γείτονας

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πολύπλευρη προσωπικότητα, με τον γλυκό και συνεσταλμένο Ιχθύ, ο οποίος όμως πολλές φορές είναι στον κόσμο του και δεν μπορεί να κατανοήσει εύκολα τους ανθρώπους γύρω του! Θα καταλάβεις ότι ο γείτονάς σου ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων, από τη μουσική που θα βάζει στην διαπασών τραγουδώντας πάνω στο ρεφραίν του τραγουδιού, με τόσο πάθος, σαν να μιλά κατευθείαν με την ψυχή του! Μία ακόμα ένδειξη ότι ο γείτονάς σου ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων, είναι ότι πάντα θα θελήσει στους κοινόχρηστους χώρους να βάλει κάτι τις το διακοσμητικό!Τα Χριστούγεννα θα βάλει την γιρλάντα του, τις απόκριες τις σερπαντίνες, όσο για το Πάσχα, θα φωταγωγεί το χώρο με ρεσώ ! Επιπλέον, ότι θέμα και αν προκύψει στην γειτονιά ή στην πολυκατοικία, πάντα καταφέρνει να ξεγλιστρήσει και να βγει «λάδι»



oroskopos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top