Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννυ Πασπάτη


Μια από τις πιο ευγενικές και αξιοπρεπείς παρουσίες.

Η Άννυ Πασπάτη έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη και η κηδεία της έγινε την Παρασκευή στο Κοιμητήριο Ζωγράφου. Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στο facebook.

Ποια ήταν η Άννυ Πασπάτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη από όπου αποφοίτησε το 1966.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1963 στην ταινία "Αγάπησα και πόνεσα" ενώ συνέχισε με κινηματογραφικές συμμετοχές στις ταινίες "Ένα αστείο κορίτσι", "Εν ονόματι του νόμου" κ.α.

Ο χώρος, ωστόσο, στον οποίο έδρασε καλλιτεχνικά, κατά κύριο λόγο ήταν το θέατρο το οποίο υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες ολόκληρες δοκιμάζοντας τον εαυτό της σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, από αρχαία τραγωδία μέχρι σύγχρονη κωμωδία.

Μακροχρόνια και στενή υπήρξε η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο λαμβάνοντας μέρος, από το 1965 έως το 1994, σε 78 παραστάσεις του μεταξύ των οποίων και οι τραγωδίες "Τρωάδες", "Εκάβη", "Ηλέκτρα", "Επτά επί Θήβας" αλλά και τα θεατρικά έργα "Ο κατά φαντασίαν ασθενής", "Δωδέκατη Νύχτα",κ.α. Παράλληλα όμως έκανε σημαντικές συνεργασίες και με ελεύθερους θιάσους.

Η Άννυ Πασπάτη εργάστηκε και στην τηλεόραση. Συμμετείχε σε πολλές δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως ο θρυλικός "Μεθοριακός Σταθμός".

Φιλμογραφία
  • Αδέξιος εραστής (1985)[Άννα]
  • Τα πρόσωπα του Θεού (1985)[Μαρκέλλα Ροδίτη]
  • Χωρίς μάρτυρες (1983)[Παυλίνα Αποστόλου]
  • Τελευταίος διάλογος (1982)
  • Ανατολική περιφέρεια (1979)
  • Εν ονόματι του νόμου (1970)[Μις Λιάσκα]
  • Ένα αστείο κορίτσι (1970)
  • Ο Νταβέλης (1969)
  • Αφροδίτη το κορίτσι που πόνεσε(1968)[Αφροδίτη Παντελίδη]
  • Χαϊδω (1967)[Χάίδω]
  • Σκλάβοι της μοίρας (1966)
  • Με πόνο και με δάκρυα (1965)
  • Αμφιβολίες (1964)
  • Σχολή για σωφερίνες (1964)
  • Αγάπησα και πόνεσα (1963)


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...