Με την καρδιά ερωτεύεσαι αλλά με το μυαλό αγαπάς

0

Θα πρέπει να μάθεις να ζεις χωρίς την ευτυχία για να έρθει.

Λένε ότι μια φορά στη ζωή σου, μόνο μια, έρχεται ένας άνθρωπος που είναι γραφτό να είσαι μαζί του. Ο άνθρωπος που θα «κουμπώσεις» αμέσως, χωρίς προσπάθεια. Δε θα είναι ο άνθρωπος που θα σε απογειώσει ή που θα σε κάνει να πετάς στα σύννεφα. Αντίθετα, θα είναι αυτός που θα σε κάνει να πατάς σταθερά στα πόδια σου. Που δε θα φοβάσαι να περπατήσεις μαζί του σε δρόμους που δεν τόλμησες να πας ποτέ. Που θα σου λέει «πάμε» και δε σε νοιάζει να ρωτάς «πού».

Ο άνθρωπος είναι παράξενο πλάσμα. Ανικανοποίητο. Μόλις αποκτήσει αυτό που θέλει, αμέσως επιθυμεί κάτι άλλο. Κάτι παραπάνω. Οι επιθυμίες αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες, τις καταστάσεις και τις εμπειρίες. Το σημαντικό είναι να βρεις τόσο αυτό που θέλεις, όσο αυτό που έχεις ανάγκη αλλά και αυτό που σου αξίζει. Περισσότερο από τα τρία αυτό που σου αξίζει. Και αυτό που σου αξίζει είναι σε άμεση συνάρτηση με αυτό που εσύ ο ίδιος είσαι. Τείνουμε να χαλάμε αυτό που έχουμε, επιθυμώντας αυτό που δεν έχουμε. Αυτό όμως που τώρα έχεις, ήταν κάποτε το πρώτο ανάμεσα σε αυτά που δεν είχες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να ζητάς χωρίς να μπορείς και να προσφέρεις. Το τί μας αξίζει δεν πρέπει να είναι και δεν είναι απόρροια αυτών που έχουμε περάσει αλλά αυτών που μπορούμε εμείς να προσφέρουμε λόγω ακριβώς όλων των προηγούμενων που ζήσαμε. Η ζωή δε μας χρωστάει, μας προετοιμάζει. Τα καλύτερα δεν έρχονται όταν δεν το περιμένεις, έρχονται όταν είσαι έτοιμος να τα εκτιμήσεις.

Και σφαλιάρες θα έρθουν και απογοητεύσεις. Και χαρές αλλά και λύπες.Το πιο σημαντικό είναι η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα. Ειλικρίνεια προς τον εαυτό σου και ακεραιότητα προς τους άλλους. Μην ξεχνάς ποτέ από που προήλθες και από πού ξεκίνησες. Είσαι αυτό που είσαι και αυτό είναι το αποτέλεσμα όλων αυτών που έχεις περάσει. Των καλών, των άσχημων και των «περίεργων» εμπειριών.

Όλοι όσοι πέρασαν σού άφησαν και κάτι. Στο βιβλίο της ζωής σου, όλοι έγραψαν. Άλλος μια γραμμή, άλλος ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Κάποιες φορές νίκησες. Κάποιες άλλες απλά έμαθες. Ο καλύτερος δάσκαλος είναι το τελευταίο σου λάθος γιατί κουβαλάει όλα τα προηγούμενα μαζί του. Θα πρέπει να μάθεις να ζεις χωρίς την ευτυχία για να έρθει.

Για να είσαι ευτυχισμένος, πρέπει να βρεις δύο πράγματα. Τον εαυτό σου και τον άνθρωπό σου. Αρκεί να μη θυσιάσεις τον έναν για τον άλλον. Όλοι ψάχνουν για το άλλο τους μισό ενώ θα έπρεπε να αναζητούν το άλλο τους ολόκληρο. Με την καρδιά ερωτεύεσαι αλλά με το μυαλό αγαπάς. Φρόντισε να είσαι κάποιος που κάποιος άλλος φοβάται να σε χάσει από τη ζωή του.

Αν μπορούσες να είσαι οποιοσδήποτε, θα διάλεγες να είσαι εσύ;

Y Factor
loveletters
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top