10 λόγοι που τα πικάντικα σχόλια μεταξύ φίλων είναι αθώα

0


Όταν μιλάμε για τα κολλητάρια μας, όλοι ξέρουμε πως υπάρχει αυτός ο ξεχωριστός κώδικας επικοινωνίας που έχει δημιουργηθεί και περιβάλλει μονάχα τη μεταξύ μας σχέση. Σπόντες, υπονοούμενα, βλέμματα, γελάκια, εκατό διαφορετικά πράγματα που συμβαίνουν διακριτικά -ή και όχι-, είτε είμαστε με παρέα είτε είμαστε μόνοι μας, και μας θυμίζουν ιστορίες του παρελθόντος-ξέρεις, εκείνες που μας ενώνουν με τον καλύτερό μας φίλο. Κι ενώ όλα αυτά φαίνονται -και είναι- άκρως φυσιολογικά, υπάρχουν στιγμές που τα αστεία που κάνουμε με τα αγαπημένα μας αυτά πρόσωπα έχουν εντελώς ερωτικό χαρακτήρα. Πάμε να δούμε πού μπορεί να οφείλεται αυτό;

1. Ιστορίες γι’ αγρίους

Στο μάταιο τούτο κόσμο -ωχ, αμάν- δεν υπάρχει ούτε ένας κολλητός που να μην εκμυστηρεύεται στον κολλητό του όλα όσα συμβαίνουν στην ερωτική του ζωή. Κι ενώ το πρόσωπο του φίλου σου αποτελεί πάντοτε μία ζώνη εμπιστοσύνης, όπου μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα και να πεις τον πόνο σου με άνεση, δεν είναι δυνατόν να περιμένεις πως η παρέα σου δε θα εκμεταλλευτεί τις καταστροφικές ερωτικές ιστορίες σου για να σε δουλεύει αργότερα. Το ίδιο κάνεις κι εσύ άλλωστε. Κι ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα έλεγα πως όλο αυτό είναι προϊόν ενδόμυχης ζήλιας, εδώ θα πω πως πρόκειται για κλασικό, αγαθό, αγαπημένο φιλικό σπορ.

2. Κόκκινες οι παπαρούνες

Και πέρα από τις παπαρούνες, κόκκινος κι εσύ, που μόλις άκουσες τον κολλητό σου να πετάει σε τρίτους μια σπόντα που μόνο εσύ έπιασες. «στα τέσσερα τρίβουν το πάτωμα σωστά» και κλειστό ματάκι μετά. Κι άντε μετά να βρεις τη μιλιά σου χωρίς να προδοθείς!

3. Σενάρια φαντασίας

Όλοι τ’ αγαπάμε, μη λες ψέματα. Κι ακόμα κι αν ποτέ δεν υπήρξε ξεκάθαρη έλξη ανάμεσα σε σένα και το κολλητάρι σου, σίγουρα έχετε φανταστεί τι θα συνέβαινε αν η σχέση σας ήταν κάτι παραπάνω από φιλική. Ακόμα κι αν δεν το έχετε φανταστεί, όμως, -στα σοβαρά εννοώ- σίγουρα έχετε πετάξει ανάρμοστες σπόντες και ατάκες ο ένας στον άλλο σε κάποιο παραλήρημα πειράγματος. Έστω κι αν απλώς θέλατε να δώσετε κάποιο παράδειγμα. Pas mal.

4. Η αγνή πλευρά των πονηρών όρων

Ξέρεις αυτό που λένε, πως δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις, μόνο πονηρά μυαλά. Και πού να δεις πόσο πονηρά μπορούν να γίνουν τα μυαλά όλων μας όταν κάποιος πει την οποιαδήποτε -και το τονίζω, οποιαδήποτε- λέξη με το κατάλληλο ύφος. Έτσι, ξαφνικά, όλα μοιάζουν με ερωτικά υπονοούμενα κι αυτό είναι ένα παιχνίδι που πολλοί φίλοι απολαμβάνουν με τις ώρες. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ως τώρα, καν’ το, είναι πράγματι ξεκαρδιστικό.

5. Ένα κρασάκι είναι λίγο, πολύ λίγο

Ήπιες και μέθυσες και τελικά το κολλητάρι σου έγινε βοηθός σου. Σιγά μη σε άφηνε στη μέση του δρόμου χωρίς αισθήσεις, δηλαδή. Έλα, όμως, που εκείνο το βράδυ σε έπιασε το παριζιάνικό σου και άρχισες τα βουλέ βου κουσέ αβεκ μουα σε σουαρ -όπως λέω κι εγώ σε άπταιστα γαλλικά. Βρε, έχεις ιδέα τι δούλεμα έχεις να φας την επομένη -και μέχρι την επόμενη ζωή σου, εδώ που τα λέμε- μετά από αυτά σου τα καμώματα; Και δικαίως κιόλας!

6. Μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις…

Εδώ που τα λέμε, για κάποιους από εμάς οι κολλητοί αποτελούν γκουρού του ερωτικού τομέα. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν τρομερή εμπειρία πάνω στο θέμα ή να είναι όντως καλοί σ’ αυτό, αλλά όταν μας απασχολεί κάποιο πρόβλημα τέτοιας φύσης, σε ποιον άλλο θ’ απευθυνθούμε; Ρωτήσαμε, λοιπόν και μάθαμε. Τι μάθαμε; Να μην ξαναρωτήσουμε τον κολλητό για τέτοιες συμβουλές. Καλύτερα, λένε, να σου βγει το μάτι παρά το όνομα και σου υπογράφω συμβόλαιο πως το ίδιο θα εύχεται κάποιος από εσάς τους δύο μετά από λίγο καιρό.

7. «Έλα να σου στείλω μια τσόντα να τρελαθείς.»

Ατάκα συνήθης και καθόλου παρεξηγήσιμη, όταν λέγεται ανάμεσα σε δυο φιλαράκια. Είδες κάτι, ενθουσιάστηκες και ήθελες κάποιον να το εκτιμήσει για να ταυτιστείς. Και το έστειλες. Μαζί και όλα σου τα φετίχ, τις προτιμήσεις και τα μυστικά. Κι ακόμα κι αν δεν καταλήξει όλο αυτό σε ατελείωτο δούλεμα κι αρέσει όντως το υλικό που προώθησες, το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον θα έχετε ένα κοινό σημείο αναφοράς για να σχολιάζετε.

8. Είσαι ο τύπος μου

Μη μου πεις πως δεν έχεις τύπο -δεν πρόκειται να σε πιστέψω. Όλοι έχουμε κάτι που μας εξιτάρει στα πιθανά θηράματά μας -για να το θέσω και ρομαντικά-, είτε αυτό είναι μια λεπτομέρεια είτε ένα βασικό χαρακτηριστικό. Το ίδιο και οι κολλητοί μας και όλοι μας οι γνωστοί. Ο κολλητός, όμως, ξέρει καλά για τι πράγμα μιλάμε και πολύ πιθανόν να συμφωνεί κι επαυξάνει. Σκέψου, λοιπόν, να σταμπάρει άτομο με τις κατάλληλες προδιαγραφές στο χώρο. Νομίζω πως ξέρεις πως ένα βλέμμα αρκεί για να συνεννοηθείτε και πιθανώς και να γελάσετε με την τύχη σας.

9. Άνευ λόγου κι αιτίας

Όποιος γνωρίζει τι εστί inside joke σ’ αυτήν την οικουμένη, γνωρίζει επίσης πως δεν είναι απαραίτητο αυτό να έχει συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης. Συνήθως, μάλιστα, ακόμα και να έχει λόγο, κανείς δεν τον θυμάται. Ε, λοιπόν, γιατί τα inside sex jokes να διαφέρουν από αυτόν τον κανόνα; Σε πληροφορώ πως κάθε άλλο. Ίσως και αυτό να είναι το πιο συχνό φαινόμενο. Είπατε κάποτε κάτι, κόλλησε και τώρα δεν ξεκολλάει που να χτυπιέστε στο πάτωμα.

10. Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα

Δεν είναι λίγες εκείνες οι φιλίες που είτε ξεκινούν από ρομαντικό ενδιαφέρον που δε βγήκε τελικά είτε βρίσκονται αντιμέτωπες με κάποιο απρόσμενο ερωτικό ενδιαφέρον στην πορεία. Δεν είναι, άλλωστε, και τόσο παρανοϊκό να ενδιαφερθεί κανείς αλλιώς για το άτομο με το οποίο νιώθει πιο άνετα απ’ όλα, εκείνο με το οποίο επικοινωνεί άψογα, κουβεντιάζει ολημερίς κι ολονυχτίς και αγαπάει με όλο του το είναι. Κι αν αυτό το γεγονός δεν είναι αρκετά μεγάλο για να αποτελέσει πρόβλημα στη σχέση των δύο αυτών ανθρώπων, είναι επόμενο να χρησιμοποιηθεί ως πείραγμα, σπόντα και τρολάρισμα μεταξύ τους. Αυτό, φυσικά, δε σημαίνει ούτε πως υπάρχει ανταπόκριση ούτε πως το συναίσθημα που υπάρχει είναι καμιάς σοβαρής σημασίας. Σωστά;

Ελευθερία Αντωνοπούλου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top