10 τρόποι να δείξεις εντός συγκατοίκησης ότι νοιάζεσαι

0

Δεν είναι η μοναδική λύση τα ακριβά δώρα...

Κεφάλαιο συγκατοίκηση. Μια σχέση δε δοκιμάζεται πραγματικά, παρά μόνο όταν μείνουν στο ίδιο σπίτι. Κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστεί να δείξει ο ένας στον άλλο πόσο πραγματικά ενδιαφέρεται, πόσο σημαντικός είναι για εκείνον. Πώς μπορεί να το καταφέρει αυτό; Μερικές φορές τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή είναι ταυτόχρονα και τα πιο απλά. Δεν είναι η μοναδική λύση τα ακριβά δώρα και οι υπερβολικές εκδηλώσεις αγάπης για να δείξει κάποιος τα συναισθήματά του. Υπάρχουν και μερικοί εξίσου αποδοτικοί και όμορφοι, εναλλακτικοί τρόποι. Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να αιφνιδιάσετε ευχάριστα το άλλο σας μισό.

1. Άφησε γράμμα

Αν φύγετε πρώτοι από το σπίτι κάθε πρωί, σηκωθείτε λίγο νωρίτερα και πιάστε χαρτί και μολύβι. Γράψτε όσα θα θέλατε να πείτε στο/η σύντροφό σας που ακόμα κοιμάται. Δείξτε του τι σημαίνει για σας και πόσο θα σας λείψει για το υπόλοιπο της μέρας.

2. Μαγείρεψε

Βρείτε ποιο είναι το αγαπημένο του/ης φαγητό και μαγειρέψτε το. Εδώ υπάρχει μια μικρή παγίδα. Είναι σημαντικό να το πετύχετε. Δεν θέλετε να τον/ην κάνετε να μισήσει το αγαπημένο του φαγητό, έτσι δεν είναι; Αρχίστε την έρευνα, κάντε το τέλειο.

3. Ανάλαβε δουλειές

Στα περισσότερα σπίτια οι δουλειές είναι λίγο πολύ μοιρασμένες συνήθως. Άσε για λίγο στην άκρη την κούραση που έχεις και ξεκούρασε το σύντροφό σου που το έχει ανάγκη. Θα εκτιμήσει όσα έκανες, το χρόνο που του/ης γλίτωσες και ίσως κάποτε σου επιστρέψει τη χάρη όταν και εσύ με τη σειρά σου το έχεις ανάγκη.

4. Δες μια ταινία που δε θα έβλεπες

Μερικές φορές θα χρειαστεί να αγνοήσεις για λίγο το προσωπικό σου γούστο στις ταινίες και να δεις κάτι που υπό κανονικές συνθήκες δε θα επέλεγες. Εάν είσαι άτυχος/η θα δεις κάτι που δε θα σε ενθουσιάσει, ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να το απολαύσεις. Όπως και να πάει η ταινία, θα έχεις κερδίσει το/η σύντροφό σου που θα ξέρει ότι του/ης έκανες το χατίρι.

5. Φτιάξε ρόφημα

Δεν έχει σημασία αν είναι πρωί, μεσημέρι ή βράδυ. Οποιαδήποτε στιγμή της μέρας ο/η σύντροφός θα απολαύσεις ένα ρόφημα που θα του ετοιμάσετε. Εσείς ξέρετε καλύτερα αν προτιμά χυμό πορτοκάλι, σοκολάτα ή καφέ. Μπείτε στο μυαλό του/ης και βρείτε τι θέλει πριν καν σας το πει.

6. Μικρές εκπλήξεις

Δε χρειάζεται να αγοράζεις κάτι κάθε μέρα. Κάνε μικρές κινήσεις που θα κάνουν τον άλλο να νιώσει ότι νοιάζεσαι. Άναψε κεριά για ένα ρομαντικό βράδυ, βρες το αγαπημένο του/ης μπλουζάκι που έψαχνε καιρό, αφιέρωσε ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο που σας ταξιδεύει στο κοινό σας παρελθόν. Βρες αφορμές να τον/ην εκπλήξεις, δεν είναι δύσκολο.

7. Άκου

Υπάρχουν στιγμές που το άλλο μας μισό έχει ανάγκη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, κάποιον να τον/ην ακούσει. Να δείξει ότι ενδιαφέρεται για όσα έχει να του/ης πει. Όσο απλό και ακούγεται άλλο τόσο σημαντικό είναι, μην το αμελείτε. Δώστε όλη σας την προσοχή όταν σας το ζητάνε.

8. Ετοίμασε πρωινό

Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο για να φάτε πρωινό μαζί, βρες λίγο χρόνο κάποιες μέρες να ετοιμάσεις κάτι. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του άλλου. Υπάρχουν πολλά πιο όμορφα πράγματα από ένα πρωινό να σε περιμένει έτοιμο όταν ξυπνήσεις;

9. Μίλα

Είπαμε είναι σημαντικό να ακούς. Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που έχει εξίσου μεγάλη σημασία. Μίλα στο/η σύντροφό σου. Κάνε τον/ην να νιώσει ότι ξέρει όλα όσα σκέφτεσαι και σε απασχολούν, άσε τον/ην να σε μάθει καλύτερα από τον καθένα.

10. Ώρα για αγκαλιά

Ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για να αγκαλιάσεις τον άλλο; Η απάντηση είναι κάθε στιγμή της μέρας. Μην κοιτάξεις το ρολόι για να βρεις την κατάλληλη στιγμή, απλώς πάρε τον/την αγκαλιά. Μερικές φορές δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα παραπάνω, για να νιώσει αμέσως καλύτερα.

Η συγκατοίκηση είναι μια διαδικασία συνεχούς προσπάθειας και από τις δύο πλευρές. Εφόσον υπάρχουν τα κατάλληλα συναισθήματα και όρεξη, όλα θα πάνε καλά. Απολαύστε κάθε λεπτό που έχετε στο πλευρό του/ης αγαπημένου/ης σας και αξιοποιήστε κάθε μέρα σαν μια ευκαιρία να μάθετε λίγο καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Κωνσταντίνος Σαγκριώτης
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top