Σου κάνει τη ζωή δύσκολη το αφεντικό σου;

0

Έτσι θα «γυρίσεις» το κλίμα υπέρ σου!

Υπάρχουν τρόποι για να κάνεις το big boss να σε συμπαθήσει, αρκεί να ξέρεις το ζώδιό του.
Για να σε πάρει με καλό μάτι το αφεντικό σου και να μη σου βγάζει το λάδι, θα πρέπει να επιδείξεις τη συμπεριφορά που περιμένει και θέλει. Αλλά πώς θα καταλάβεις τι είναι αυτό που του αρέσει; Λοιπόν, μάθε την ημερομηνία γέννησής του και διάβασε παρακάτω, ανάλογα με το ζώδιό του, πώς μπορείς να γίνεις ο αγαπημένος του υπάλληλος.



Αν το αφεντικό σου είναι Κριός έχει ανεξάντλητη ενέργεια. Μπορεί ταυτόχρονα να κινείται, να σου δίνει εντολές, να διαβάζει ένα e mail και να απαντά στο τηλέφωνο. Παίρνει γρήγορα αποφάσεις, θα μπει μπροστά όταν χρειάζεται και είναι ο σωστός ηγέτης. Φροντίζει να μην αδικήσει τους υπαλλήλους του, αλλά είναι εγωιστής, απαιτητικός και αυστηρός μαζί τους. Θέλει την αποδοχή όμως εκτιμά την ειλικρίνεια και παρότι μπορεί να αντιδράσει έντονα σε μια διαφορετική γνώμη, αν είναι σωστή, θα την αποδεχθεί.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Να είσαι περιποιημένος/η, σε εγρήγορση (δε χασμουριόμαστε εδώ), να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, να είσαι ειλικρινής και όχι κόλακας και πρόθυμος/η αν και όποτε χρειαστεί να μείνεις και μια ώρα παραπάνω.



Ο Ταύρος είναι δουλευταράς, έχει αρκετή αντοχή και άψογη αίσθηση οργάνωσης. Θα βρει τρόπο να παρατείνει μια προθεσμία, αν χρειάζεται περισσότερο χρόνο να ετοιμαστεί καλύτερα και σίγουρα δεν είναι από τα αφεντικά που φοβάσαι. Ωστόσο, απεχθάνεται τους αυτοσχεδιασμούς, τη θρασύτητα και χρειάζεται λεπτομερείς εκτιμήσεις για το οτιδήποτε. Τα αντανακλαστικά του δεν είναι τα πιο γρήγορα και χρειάζεται πολύ προσπάθεια από κάποιον να τον πείσει να δοκιμάσει μια άλλη πολιτική ή σχέδιο πέρα από αυτά που χρησιμοποιεί χρόνια.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Να εκφράζεις οτιδήποτε σου προκαλεί ανησυχία κι όχι να το λες δεξιά κι αριστερά, να είσαι αποδοτικός/η, ώστε να αξίζεις τα λεφτά που πληρώνεσαι και εχέμυθος/η, κρατώντας το επαγγελματικό απόρρητο.



Το αφεντικό Δίδυμος είναι πάντα σε κίνηση και μιλά συνεχώς είτε στο κινητό τηλέφωνο, είτε μέσω e-mail ή βίντεο κλήσεων. Δεν είναι κλεισμένος στο γραφείο, αντίθετα κυκλοφορεί στους διαδρόμους ακούει ό,τι λέγεται και δεν ξεφεύγει τίποτα της προσοχής του. Δεν του αρέσει να λέει το ίδιο πράγμα δυο φορές, να υποτιμάται η νοημοσύνη του και απεχθάνεται την βραδύτητα και την νωχελικότητα.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Να έχεις ταχύτητα, ευστροφία, να είσαι εφευρετικός/η και να αυτοσχεδιάζεις σε περίπτωση που χρειαστεί όπως επίσης να έχεις μια δεξιότητα στη χρήση κινητών ή υπολογιστών.



Το γλυκό κι αγαπημένο σου αφεντικό, ο Καρκίνος, μπορεί βαθιά μέσα του να αμφιβάλλει για τις ικανότητές του κι ίσως γι’ αυτό λειτουργεί αρκετά κυκλοθυμικά ορισμένες φορές αλλά να ξέρεις ότι όλους τους υπαλλήλους του τους βλέπει σαν παιδιά του και νοιάζεται για σένα και το πώς είσαι. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα στο χώρο. οικογενειακή φωτογραφία είναι σήμα κατατεθέν του πάνω στο γραφείο του.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Να του εμπνεύσεις εμπιστοσύνη, να είσαι σχεδόν αόρατος/η όταν τον πιάνουν οι κακοδιαθεσίες του και να σέβεσαι τα χρονοδιαγράμματα. Επίσης, να μην του πας κόντρα άπαξ κι έχει πάρει την απόφασή του.



Το αφεντικό αυτό είναι γεννημένος ηγέτης, ένας άνθρωπος που πολλοί τον θαυμάζουν για τα επιτεύγματά του. Η εντολή του είναι πρόσταγμα και όλοι οφείλουν να την υπακούν άμεσα. Η υγιής δόση της προσωπικής φιλοδοξίας του εμπνέει, ώστε οι υπάλληλοι να νιώθουν υπερηφάνεια γι’ αυτό και να εργάζονται με αποτελεσματικότητα. Είναι επίσης πολύ γενναιόδωρος και κάνει συχνά δώρα.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Θα τα πας καλύτερα με την κολακεία, με φιλοφρονήσεις και υπακοή. Να προσέχεις την προσωπική σου εμφάνιση και να είσαι πρόθυμος/η να του δώσεις ιδέες για τη δική του. Μην τον αμφισβητήσεις, κυρίως παρουσία άλλων ή να τον κακολογήσεις πίσω από την πλάτη του γιατί έχει πολλούς αυλικούς και θα το μάθει.



Παρά το χαμηλό προφίλ, το αφεντικό σου, ο Παρθένος είναι αρκετά αποτελεσματικός. Πάντα λογικός και με έλεγχο συναισθημάτων, εκτιμά αυτόν τον υπάλληλο που τηρεί προθεσμίες, χρονοδιάγραμμα και πρόγραμμα, χωρίς την ανάγκη της εποπτείας του. Η ακρίβεια κι η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι γι’ αυτόν υπέρτατα. Αυτό που μπορεί να τον βγάλει από τα ρούχα του είναι η αναστάτωση του προγράμματος, η έλλειψη οργάνωσης και η ακαταστασία.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Κατ’ αρχήν, να είσαι ακριβής στην ώρα προσέλευσής σου, να έχεις τακτοποιημένο το γραφείο σου, να είσαι συνεπής στους χρόνους παράδοσης και να μη χρησιμοποιείς διάφορες δικαιολογίες, να είσαι πρόθυμος/η να βοηθήσεις, αν χρειαστεί και να έχεις άψογη συμπεριφορά.



Ο Ζυγός είναι κοινωνικός, ευχάριστος και προσπαθεί να είναι δίκαιος. Έχει πάντα έναν καλό λόγο για όλους και απολαμβάνει τα διαλείμματα για καφέ και κουβέντα μαζί με τους εργαζόμενους. Ωστόσο, είναι πιθανό να έχει στο πλευρό του άτομα που του μεταφέρουν τι λέγεται ή γίνεται στο χώρο εργασίας ή τι γνώμη έχουν οι υπάλληλοι γι’ αυτόν. Είναι πιθανόν, να ζητά τη γνώμη των υπολοίπων γιατί λόγω της γνωστής του αναποφασιστικότητας, δεν μπορεί να επιλέξει τις καλύτερες προτάσεις ή κινήσεις.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Θα πρέπει να είσαι διακριτικός/η, δίκαιος/η με τους συναδέλφους σου, κοινωνικός/η και χαμογελαστός/η. Κυρίως να είσαι καλαίσθητος/η και με ευγενικούς τρόπους.



Ο Σκορπιός απολαμβάνει το κυνήγι της δύναμης και της εξουσίας και σε αυτό είναι πολύ αποτελεσματικός. Είναι επίμονος και ισχυρογνώμων, απόλυτος και αν του μπει κάτι στο μυαλό δε θα ησυχάσει, αν δεν το κάνει πράξη. Δεν εμπιστεύεται κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του, αν πάρει στραβά κάποιον δεν αλλάζει γνώμη, σιχαίνεται τις πρωτοβουλίες και τις εκπλήξεις ενώ υποβάλλει σε διάφορα τεστ αντοχής τους υπαλλήλους του. Το ένστικτό του επιχειρηματικά είναι αλάνθαστο.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Αυτό που λέει χωρίς αντιρρήσεις και δεύτερη κουβέντα. Πάντα να θαυμάζεις τα έργα του κι όταν τον πιάνει η οργή του, να περιμένεις αμίλητος/η να ξεσπάσει για να του περάσει. Πάνω απ' όλα, αποδέξου ότι δεν πρόκειται να αποκτήσεις την εμπιστοσύνη του, αν δεν περάσουν αρκετά χρόνια κι άμα...



Ο Τοξότης είναι χαρά Θεού, αισιόδοξος, με καλό χιούμορ. Κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο για αυτό το αφεντικό και πάντα έχει τη σιγουριά ότι οτιδήποτε και να συμβεί θα το ξεπεράσει. Έχει καταπληκτικές ιδέες, την τύχη με το μέρος του γι’ αυτό του βγαίνουν κιόλας, είναι ενθουσιώδης και μεταφέρει την ίδια διάθεση και στους υπαλλήλους του. Αν μάλιστα η «ομάδα» τα καταφέρει, τότε θα την ανταμείψει ανάλογα. Ωστόσο, αρκετές φορές θα δείξει επιπολαιότητα ή λανθασμένη εκτίμηση λόγω βιασύνης ενώ είναι και λίγο ανοργάνωτος.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Να έχεις σεβασμό στους υφισταμένους σου, ζεστασιά και εγκαρδιότητα, ενθουσιασμό, εμπιστοσύνη στους άλλους συναδέλφους, ικανότητα να εκφράζεις τις ιδέες και λύσεις στο τσεπάκι και να διατηρείς ψηλά το ηθικό σου ό, τι κι αν γίνει.



Το αφεντικό αυτό είναι η επιτομή του επαγγελματία. Δουλεύει σαν σκλάβος και απαιτεί το ίδιο απ’ όλους. Είναι αυστηρός, σκληρός, λιγομίλητος και ευσυνείδητος αλλά προσπαθεί να είναι δίκαιος μισθολογικά απέναντι σε όλους γι’ αυτό εμπνέει περισσότερο σεβασμό από φόβο. Ενδεχομένως να έχει δυσκολευτεί στη ζωή του και προσπαθήσει πολύ για να φτάσει σε αυτή τη θέση, οπότε δεν εκτιμάει τους τυχερούς ή αυτούς που έχουν μέσο. Απεχθάνεται την τεμπελιά, την ανοργανωσιά, την αργοπορία και την σπατάλη πολύτιμου χρόνου.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Να είσαι ειλικρινής, ψύχραιμος/η, ακριβής σε κάθε σου ενέργεια, να ανταποκρίνεσαι στους στόχους της δουλειάς, να είσαι οργανωμένος/η, συνετός/η και να αφήνεις τα προσωπικά σου θέματα στο σπίτι.



Ο Υδροχόος είναι ένας οραματιστής και βλέπει πολύ μακριά στο μέλλον. Κάθε μέρα έχει και μια νέα ιδέα και συχνά αναδιαμορφώνει το χώρο ή αλλάζει θέση στα γραφεία. Δεν θέλει να είναι το «αφεντικό» αλλά ο επικεφαλής μιας ομάδας που συνεργάζεται για ένα κοινό σκοπό. Το κακό είναι ότι βαριέται εύκολα, ιδίως όταν ένα σχέδιο απαιτεί χρόνο και κόπο για να πραγματοποιηθεί και συχνά το παρατάει στους υπόλοιπους και καταπιάνεται με κάτι άλλο που το βρίσκει πολύ πιο ενδιαφέρον.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Να είσαι γεμάτος/η με ιδέες που πρόθυμα θα τις μοιραστείς μαζί του, κατηγορηματικός στις απόψεις σου (ακόμα και αν έρχονται σε αντίθεση με τις δικές του), ευγενικός/η, ανοικτός/η στο διάλογο και έτοιμος/η ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθείς στις προκλήσεις του.



Το αφεντικό σου είναι ευαίσθητο, λιγομίλητο, συχνά δείχνει στον κόσμο του και δημιουργεί την εντύπωση ότι με το ζόρι είναι σε αυτή τη θέση. Μερικές φορές δεν μπορεί να εκφράσει σαφώς τις ιδέες του, κινείται διαισθητικά ενώ αν δεν του αρέσει κάτι, δεν πρόκειται να συναινέσει ποτέ. Δείχνει απόμακρος ή απρόσιτος, ωστόσο αν ο οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, συμπάσχει και τον στηρίζει ηθικά. Ενδέχεται να αλλάζει γνώμη ξαφνικά, χωρίς να δίνει καμία λογική εξήγηση.

Τι πρέπει να κάνεις για να τον εντυπωσιάσεις: Να είσαι συγκεντρωμένος, συνεπής και χαμηλών τόνων. Να μην κάνεις θόρυβο ή προκαλείς αναταραχή στο χώρο, να αποδέχεσαι τις αλλαγές σχεδίων ή απόψεων χωρίς ερωτήσεις και να είσαι διαθέσιμος/η ανά πάσα ώρα και στιγμή.



astrology
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top