20 tips για τις επόμενες μέρες που θα μας φάει το σπίτι

0

πρέπει να βρω άλλους τρόπους ν’ απασχοληθώ για να μη λωλαθώ...

Ντετολίτες και ντετολίτισσες,

σας γράφω ούσα καραντινιασμένη ανάμεσα σε αναθυμιάσεις χλωρίνης κι αντισηπτικού, με εμφανή σημάδια σύγχυσης στο βλέμμα μου κι άπειρες ώρες βαρεμάρας στο ενεργητικό μου. Αφού επιβίωσα πρωτύτερα την επέλαση των βαρβάρων στο σούπερ μάρκετ, επέστρεψα στη φωλιά μου συνεχίζοντας αυτό που κάνω με απόλυτη επιτυχία τις τελευταίες μέρες· τίποτα. Αν ανοίξω την τηλεόραση θα πάθω κατάθλιψη έτσι πρέπει να βρω άλλους τρόπους ν’ απασχοληθώ για να μη λωλαθώ εντελώς από την κλεισούρα. Φαντάζομαι και ‘σεις βιώνετε μια απ’ τα ίδια, επομένως η αναζήτηση εναλλακτικών είναι επιτακτική.

1. Ώρα για διάβασμα

Η «Πανούκλα» του Καμύ φαίνεται να ‘ναι άκρως επίκαιρη, μα οι επιλογές είναι χιλιάδες για κάθε γούστο. Καιρός να ξαραχνιάσεις τη βιβλιοθήκη κι επί τη ευκαιρία να ρίξεις μια ματιά σ’ αυτά τα ξεχασμένα αντικείμενα ονόματι βιβλία.

2. Netflix it is

Πάρε παραμάσχαλα τον υπολογιστή, βάλε πιτζαμούλες, φτιάξε ατμόσφαιρα για σένα και τον εαυτό σου και ξεκίνα μαραθώνιο σειρών και ταινιών. Καλά μη σου βγουν και τα μάτια. Αν ξεκινήσεις Κυριακή και ξαφνικά έχει πάει Τρίτη, σταμάτα.

3. Καιρός να φτιάξεις σώμα

Στο youtube κυκλοφορούν κάτι θεσπέσια βιντεάκια με κυριούλες και κυριούληδες με δεκάδες φέτες να κάνουν άνετοι γυμναστική χωρίς στάλα ιδρώτα. Προφανώς δε θα γίνεις σαν αυτούς. Αλλά μπορούν να σου κάνουν παρέα όσο προσπαθείς να κοπιάρεις τις ασκήσεις που σου δείχνουν.

4. Ας μαγειρέψουμε

Είτε το ‘χεις είτε όχι, αυτή είναι η ευκαιρία σου να διαπρέψεις. Έχεις όσο χρόνο χρειάζεσαι για να πειραματιστείς. Συμβουλέψου τον Άκη και καλή όρεξη.

5. Τακτοποίηση σπιτιού

Το ξέρω καλά πως και ‘συ όπως και ‘γώ έχουμε ένα σπίτι άνω κάτω. Αυτή, λοιπόν, είναι η στιγμή για να βάλουμε μια τάξη στο χάος.

6. Γίνε κηπουρός

Τα φυτά στη βεράντα έχουν αφήσει χρόνους προ πολλού. Ποια ήταν η τελευταία φορά που τα πότισες; Καιρός να ασχοληθείς λίγο μαζί τους και να τα περιποιηθείς.

7. Ξεκαθάρισμα ρούχων

Συγγνώμη, αυτό το τζιν από το γυμνάσιο τι κάνει στην ντουλάπα σου; Και γενικά όλα αυτά τα ρούχα που έχεις να φορέσεις πάνω από πενταετία. Ξεκαθάρισμα, τώρα. Και παράλληλα κατέβασε και τα καλοκαιρινά να τα ‘χεις έτοιμα σε περίπτωση που μέχρι τότε δε βγούμε εκτός σπιτιού.

8. Τι κάνει αυτός ο παλιόφιλος;

Είναι και κάτι δόλιοι φίλοι που τους θυμόμαστε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Πάρε το τηλέφωνο και ξεκίνα. Ή skype ακόμα καλύτερα. Μην ξεχάσεις κι αυτούς τους ξενιτεμένους στα εξωτερικά.

9. Ο πιο καλός ο μαθητής

Τι νόμιζες, ό, τι μάθαμε, μάθαμε; Μέγα λάθος. Να, τώρα μπαίνω να ψάξω κανένα online σεμινάριο. Τι να παρακολουθήσω; Πυρηνική φυσική ή ανόργανη χημεία;

10. Μαστόρι άλφα άλφα

Όλο και κάτι θα έχει διαλυθεί σ’ αυτό το έρημο το σπίτι. Γκούγκλαρε how to, πιάσε κατσαβίδι και ξεκίνα επιδιορθώσεις.

11. «Άσ’ το γι’ αύριο»

Αυτό το έγγραφο για τη δουλειά που όλο το αφήνεις στη μέση ήρθε η ώρα να το ολοκληρώσεις το ρημάδι. Κι ό, τι άλλο έχεις αφήσει ανολοκλήρωτο -και μπορεί να ολοκληρωθεί εντός σπιτιού.

12. Ανανέωση γκαρνταρόμπας

Κάτσε στ’ αβγά σου, δεν εννοώ να ξεχυθείς στα μαγαζιά. Πάρε για άλλη μια φορά τον υπολογιστή σου αγκαλιά και κάνε ωραιότατα online τις αγορές σου.

13. Μάθε τέχνη κι άσ’ τηνε

Ζωγραφική; Χορό; Τραγούδι; Κιθάρα; Ποίηση; Είτε μόνος είτε με διαδικτυακές οδηγίες, μπορείς να αποδείξεις πως είσαι ένα -καλά- κρυμμένο ταλέντο που περιμένει να αναδειχθεί.

14. Πάμε στο μουσείο;

Πάλι κάτσε στ’ αβγά σου. Πουθενά δε πας, μη χαίρεσαι. Φρόντισαν τα μουσεία να έρθουν σε σένα μέσα από ψηφιακές περιηγήσεις. Ποιο να επισκεφθώ; Λούβρο ή MoMa;

15. Parlare italiano;

Φαντάζομαι εκτός από ελληνικά, κουτσομιλάς κι αγγλικά. Αλλά γιατί να μείνεις μόνο στα βασικά ενώ μπορείς να μάθεις ιταλικά, ισπανικά, κινέζικα;

16. Gaming

Συμβουλέψου αυτόν τον καμένο φίλο σου με το gaming και ξεκίνα να παίζεις. Είτε online είτε όχι, είτε στον υπολογιστή ή στο κινητό, είτε σε κονσόλα είτε δεν ξέρω πώς αλλιώς παίζονται αυτοί οι διάολοι. Εγώ ένα έρημο game boy είχα κάποτε κι έπαιζα pokemon.

17. Επιτραπέζια

Είπαμε να μείνεις σπίτι, αλλά κανένας φίλος -χωρίς συμπτώματα κορωνοϊού- μπορεί να σε επισκεφτεί. Τι καλύτερο από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, λοιπόν.

18. Αναδρομές

Είτε μόνος είτε με την οικογένειά σου, μπορείς να κάνεις μια αναδρομή στα νιάτα σου. Πιάσε τα άλμπουμ και θαύμασε την αρχοντιά σου σε στιγμές απείρου κάλους. Και φυσικά άκου τις δεκάδες ιστορίες που έχουν να σου πουν οι γονείς σου για την πάρτη σου.

19. Βάλε μουσική

Ροκ, ποπ, λαϊκά. Μπαλάντες ή ανεβαστικά κομμάτια. Άκου μουσική μέχρι τελικής πτώσης. Κι αν αρχίσουν να σου χτυπάνε τα κουδούνια λόγω διατάραξης κοινής ησυχίας, από κλειστή πόρτα να μιλάς. Τόσο καιρό ούτε τ’ όνομά τους δεν ήξερες, τώρα θα πιάσετε φιλίες;

Κι αν όλα αυτά αποτύχουν ή τα κάνεις τόσες φορές που πλέον δεν αντέχεις άλλο…

20. Μέτρα τα πλακάκια του μπάνιου

Τα δικά μου είναι 176.

Έτσι, λοιπόν, αγαπητοί, θα περάσει η καραντίνα αυτή. Σπιτάκια μας με παρέα ή χωρίς. Για όσο χρειαστεί. Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Το μυαλό μας σ’ αυτούς που το ‘χουν ανάγκη. Και με υπομονή και χιούμορ θα το περάσουμε κι αυτό. Μόνοι. Αλλά μαζί.

ΥΓ.: Αγοράζω όσο όσο τα αντισηπτικά σας.

Ουρανία Κάππου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top