10 τρόποι που πληγώνουμε μεγαλώνοντας τους γονείς μας ξεχνώντας πως αυτοί μας έκαναν ότι είμαστε σήμερα

0

Ακόμη και μια στιγμή προσοχής...

Το 20% των ηλικιωμένων δεν συνταξιοδοτούνται ποτέ, αλλά το 75% αυτών έχουν τουλάχιστον μια χρόνια κατάσταση υγείας – και πολλοί από αυτούς, 2 ή περισσότερες. Δεν είναι ποτέ αργά για να βοηθήσουμε τους ηλικιωμένους, ειδικά εκείνους που βρίσκονται κοντά μας. Ακόμη και μια στιγμή προσοχής μπορεί να διευκολύνει τη ζωή των γονέων μας.
Εμείς θέλουμε οι γονείς μας να έχουν ποιοτικό χρόνο μαζί μας και να έχουν οι ανάγκες τους την ανάλογη προσοχή. Εδώ, μπορείτε να μάθετε 10 πράγματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους που τους πληγώνουν.

1. Παραμέληση ενός γονιού


Τους λείπετε, σας χρειάζονται και θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί σας. Όταν παίρνετε έναν γονιό σε ένα οίκο ευγηρίας και μετά βίας τους επισκέπτεστε, μπορεί να αισθάνονται μοναξιά ακόμα και αν τους περιβάλλουν πολλά άτομα της ηλικίας τους.

2. Λέμε πράγματα που δεν πρέπει


Εδώ είναι μερικές οδυνηρές φράσεις που μπορούμε να πούμε στους γονείς μας που είναι αρκετά άσχημες:

● Γιατί με έκανες;
● Ποτέ δεν πληρώνεις για μένα.
● Αγαπάς περισσότερο τον αδελφό ή την αδελφή μου.
● Σε μισώ.

Φανταστείτε τον εαυτό σας σε μεγαλύτερη ηλικία με ένα ενήλικο παιδί. Λέγοντας τέτοια πράγματα μπορεί να θεωρηθεί τραυματικό, ειδικά αν γίνει ως ένας τρόπος χειραγώγησης.

3. Δεν ρωτάτε για την υγεία τους


Δεν πρόκειται να παραπονεθεί κάθε άτομο για διαρκή πόνο ή να πει ότι αισθάνεται άρρωστος. Απλώς ρωτώντας πώς είναι και λέγοντας ότι μπορούν να είναι ειλικρινείς θα απελευθερώσει αυτό το συνεχές άγχος του να νιώθουν άσχημα.

4. Δεν τους βοηθάτε οικονομικά


Μερικές φορές μπορείτε να τους στείλετε χρήματα για να διασκεδάσουν ή να τους αγοράσετε τα ψώνια της εβδομάδας στο σούπερ μάρκετ. Αυτά τα μικρά πράγματα θα μείνουν στη μνήμη τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λαμβάνοντας πολλά χρήματα από έναν ηλικιωμένο γονιό μπορεί να θεωρηθεί οικονομική κατάχρηση. Οποιαδήποτε κατάχρηση είναι επιβλαβής.

5. Αγνοώντας τους γονείς και τις οικογενειακές σας εκδηλώσεις


Ναι, μερικές φορές οι σχέσεις με τους γονείς μας μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά η αγνόησή τους δεν είναι πάντα μια λύση, ειδικά όταν πρόκειται για την οικογένεια. Μερικές φορές είναι καλύτερο να φωνάζετε ή να μαλώνετε και να μην σβήνετε εντελώς έναν γονιό από τη ζωή σας. Η αποφυγή τους είναι μια προσωρινή λύση.

6. Ποτέ δεν είστε ευγνώμονες


Θεωρείται αμαρτία όταν υπερεκτιμούμε τους εαυτούς μας, αλλά υποτιμούμε άλλους, συμπεριλαμβανομένων των γονιών. Προσπαθήστε να τους μιλάτε ευγενικά.

7. Απόκρυψη πληροφοριών για τον εαυτό σας


Είμαστε παιδιά των γονιών μας – φυσικά ανησυχούν για μας! Λέγοντας πράγματα όπως “Μαμά, δεν είναι η δουλειά σου”, δύσκολα μπορεί να την κάνει να αισθανθεί πιο ήρεμη για το τι συμβαίνει στη ζωή σας. Μοιραστείτε κάτι με τον γονιό σας χωρίς να μπείτε σε πάρα πολλές λεπτομέρειες. Η εύρεση των σωστών λέξεων μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

8. Ενοχλήστε όταν πρέπει να επαναλάβετε πράγματα


Μερικές φορές έχουμε αρκετή υπομονή για να επαναλάβουμε πράγματα σε ξένους ή συναδέλφους αλλά όχι στους γονείς μας. Αλλά θυμηθείτε, είναι συχνά πολύ ηλικιωμένοι και οι αναμνήσεις τους δεν είναι πάντα τόσο οξυδερκείς!

9. Δεν συγκρατείτε μνήμες


Τα βίντεο, οι φωτογραφίες και άλλα αναμνηστικά μπορούν να σας υπενθυμίσουν και καλές στιγμές από την παιδική σας ηλικία. Εάν παίζατε ένα συγκεκριμένο επιτραπέζιο παιχνίδι, βγάλτε το και παίξτε! Υπενθυμίστε στους γονείς σας ότι θυμάστε.

10. Τους αντιμετωπίζετε σαν μικρά παιδιά


Δεν είναι παιδιά και έχουν περισσότερη εμπειρία ζωής από εσάς. Ακόμα κι αν είναι ηλικιωμένοι, είναι ακόμα ενήλικες. Μην τους χρησιμοποιήσετε για περισσότερο από όσα χρειάζονται. Δώστε τους την ανεξαρτησία τους.

enimerotiko
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top