Αν δεν τραβάει γιατί να το ζορίσεις;

0

Δεν είναι για σένα και δεν είσαι γι’ αυτόν τον άνθρωπο.

Μην κολλάς σε κάποιον ή με κάποιον γιατί δε σε θέλει. Να προχωράς παρακάτω. Έζησες μια εμπειρία, καλή ή κακή, κι αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κρατήσεις. Όπως κι εσύ δε γούσταρες άτομα στη ζωή σου είτε καθόλου είτε όχι τόσο και δε συνέχισες με αυτά τα άτομα κάτι παραπάνω, έτσι και οι άλλοι έχουν δικαίωμα να το κάνουν.

Αν ήταν ξεκάθαροι μαζί σου, είτε είχατε ένα φλερτ είτε κάτι παροδικό, να το σέβεσαι και να το εκτιμάς. Σπανίζουν οι ξεκάθαροι και ντόμπροι άνθρωποι. Σημαίνει ότι σέβεται τον εαυτό του πρώτα, τις επιλογές του και τον άλλον άνθρωπο επίσης. Και έτσι οφείλεις να συμπεριφέρεσαι και εσύ απέναντι στους άλλους αλλά πρωτίστως στο δικό σου μοναδικό εαυτό.

Ακόμα και αν κάποιος δεν είναι ξεκάθαρος απέναντί σου ή για τον οποιονδήποτε λόγο ενώ καταλαβαίνεις ότι δε σε γουστάρει ή δε γουστάρει τόσο, τα πράγματα είναι απλά. Τα πράγματα είναι πάντα απλά. Εμείς τα κάνουμε πολύπλοκα για να έχουμε κάτι να παιδεύουμε το μυαλό μας και τη βαρετή καθημερινότητά μας, όταν αυτή έρχεται σε αυτήν τη μορφή. Δεν υπάρχει άνθρωπος να γουστάρει έναν άλλον άνθρωπο και να βρίσκει δικαιολογίες τύπου χρόνου, χώρου ή καιρικών φαινομένων. Σε έχουν θελήσει πολύ ξανά και σίγουρα δεν ήταν όλοι αργόσχολοι για να μπορούν να σου αφιερώνουν 24ώρα. Και θυμάσαι κι εκείνη την καψούρα που σας χώριζαν χιλιάδες χιλιόμετρα και όμως ήξερες τι θέλεις και τι θέλει κι ακόμα σημαντικότερο, το πόσο; Δε σας εμπόδισε κάτι, σωστά;

Γι’ αυτό σου λέω σταματά να βασανίζεσαι και να ταλαιπωρείσαι. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Αν αυτός που συναναστρέφεσαι και δε γουστάρει τόσο, δε σε ενοχλεί στην καθημερινότητά σου ή απλά βρίσκεστε όταν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε και οι δυο και περνάτε καλά, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι παραπάνω από αυτό που σου δίνεται ήδη, έστω κι αν είναι για λίγο για να γεμίσεις μερικές άδειες ώρες σου.

Αν νιώθεις ότι σε στεναχωρεί ή ότι σε καθυστερεί ή δυσκολεύει την καθημερινότητά σου σε οποιονδήποτε τομέα, αν σε προβληματίζει έστω και λίγο, να το κόβεις. Έτσι τελειώνουν όσα δε λύνονται. Βίαια, απότομα και με γνώμονα το σεβασμό. Το σεβασμό σε όσα έχεις κάνει, σε όσα έχεις και όσα έχεις ζήσει. Στα συναισθήματα που ένιωσες και πρόκειται να έρθουν. Σεβασμό σε σένα πρώτα και στους άλλους ανθρώπους από εκεί και πέρα.

Εσύ την προσπάθειά σου την έκανες, δοκίμασες κάτι που ίσως έβγαινε αλλά ευτυχώς δε βγήκε. Ευτυχώς, ναι. Γιατί από το να ταλαιπωρείσαι σε μέτρια συναισθήματα που δε θα γίνουν ποτέ συγκλονιστικές ιστορίες να αφηγείσαι, καλύτερα να προχωράς παρακάτω. Γιατί όσα δε γίνονται δεν είναι για να γίνουν. Τόσο απλά, τόσο όμορφα, τόσο περιεκτικά. Δεν είναι για σένα και δεν είσαι γι’ αυτόν τον άνθρωπο.

Έτσι για να μπορούν όλοι στη δίκη τους ιστορία να αφηγούνται έναν συγκλονιστικό έρωτα με εκείνον τον πρωταγωνιστή που θα τους κάνει να γυρνάνε τον κόσμο ανάποδα για να μοιράζονται στιγμές μαζί του. Εκείνον που δε θα αφήσει τα περιθώρια σε κανένα εμπόδιο να είναι άλλη μια δικαιολογία και καμία νύχτα δε μπορέσει ξανά να ξοδευτεί άδοξα και άδικα. Εκεί ναι. Μόνο εκεί.

Λίνα Καράτση
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top