Προσευχή ενός άντρα


Θεέ μου, βοήθησέ με να καταλάβω τη γυναίκα...

Θεέ μου, βοήθησέ με να καταλάβω τη γυναίκα. Τη δημιούργησες να είναι τόσο όμορφη, τόσο απαραίτητη αλλά και τόσο δύσκολη! Βοήθησέ με να καταφέρω να μπω μία φορά στο μυαλό της, να διαβάσω τις βαθύτερες σκέψεις της.

Είναι δύσκολη, απρόσιτη, τρυφερή, ένας χείμαρρος που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Μέσα της υπάρχει τόσο φως, τόσο σκοτάδι, τόσο συναίσθημα! Προσπαθώ να αναρριχηθώ σε αυτά , να βρω το κλειδί για να ανοίξω την καρδιά της. Βοήθησέ με Θεέ μου να κερδίσω την εύνοιά της, να μάθω τα μυστικά της.

Μία άβυσσος είναι η ψυχή της όπου προσπαθώ να εξερευνήσω. Να μάθω επιτέλους τι της αρέσει, τι θέλει από εμένα που πάντα βρίσκει αιτίες να παραπονιέται. Γιατί ποτέ δεν είναι ευχαριστημένη από εμένα, τι άλλο θα ήθελε να της δώσω. Να νιώσω την ευαισθησία που μπορεί περίτεχνα να κρύβεται πίσω από εκείνη την ψυχρότητά της.

Θεέ μου, βοήθησέ να την αγαπήσω αληθινά. Να νιώσω πόσο ευαίσθητη είναι και πόσο με εμπιστεύεται θεωρώντας ότι στο πρόσωπό μου βρήκε την αγάπη. Να μην την μεταχειριστώ άσχημα και καταχρηστικά, προσπαθώντας μόνο να ικανοποιήσω το εγώ μου. Να την καταλάβω, να νιώσω πόσο δύσκολα δίνεται και φοβάται.

Θεέ μου, βοήθησέ με να καταλάβω τη γυναίκα, το ωραιότερο πλάσμα που υπάρχει στον κόσμο, το πιο απαραίτητο!

Μαρία Σκαμπαρδώνη
epaggelmagynaika

Related Posts