7 συμπεριφορές που καταστρέφουν αργά και σταθερά τον γάμο

0

«κακές» συμπεριφορές που υιοθετούμε με τα χρόνια.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Καμία σχέση δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και ευκολίες. Αντίθετα για να ανθίσει στον χρόνο και να διατηρηθεί χρειάζεται πολλή δουλειά, κατανόηση και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Οι μικρές καθημερινές δυσκολίες, η ρουτίνα και το μεγάλωμα των παιδιών οδηγούν στην ψυχική και συναισθηματική απομάκρυνση ενός ζευγαριού. Αν λάβουμε υπόψη μας και ορισμένες «κακές» συμπεριφορές που υιοθετούμε με τα χρόνια, μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και στην καταστροφή ενός γάμου.

Δεν επικοινωνείτε ουσιαστικά


Ένα από τα πιο σοβαρά «αμαρτήματα» μιας σχέσης είναι η έλλειψη επικοινωνίας και τις περισσότερες φορές καταδικάζει έναν γάμο σε σίγουρη αποτυχία. Είναι φυσιολογικό σε μια μακροχρόνια σχέση να κυριαρχεί ανά διαστήματα η ρουτίνα. Επιπλέον η συνεχής τριβή και οι δυσκολίες απομακρύνουν το ζευγάρι. Το ζήτημα, όμως, είναι να μην απομονώνεται ο καθένας στον εαυτό του. Μιλήστε μεταξύ σας και προσπαθήστε να επικοινωνήσετε όπως τον πρώτο καιρό. Ο διάλογος με τον σύντροφός σας είναι προτιμότερος από τον εσωτερικό μονόλογο. Ναι σίγουρα, η μέρα σας μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, όμως, καμία πτυχή της καθημερινότητάς σας δεν είναι βαρετή ή λίγη.

Γίνεστε επικριτική


Ποιος είπε ότι οι άντρες δεν έχουν ανάγκη από κομπλιμέντα! Είναι ανθρώπινο να θέλουμε ο άνθρωπός μας να μας ανεβάζει το ηθικό με ωραία λόγια. Από τα πιο μικρά θέματα όπως «σου πάει πολύ αυτή η μπλούζα» μέχρι τα πιο μεγάλα «θαυμάζω πολύ όσα κάνεις», τον παρακινείτε να γίνει καλύτερος και τονώνετε την αυτοπεποίθησή του. Όταν από την άλλη τον υποτιμάτε και τον μειώνετε, αυτόματα τον κάνετε να νιώθει «λίγος» και ανεπαρκής.

Ξεσπάτε για μικρά πράγματα


Είναι αδύνατον σε μια σχέση να μην υπάρξουν καυγάδες. Οι καθημερινές υποχρεώσεις, οι δυσκολίες και η κούραση φέρνουν τριβή. Όταν, όμως, διοχετεύετε με φωνές και τσακωμούς την αρνητική σας ενέργεια στον σύντροφό σας και ξεσπάτε για μικρές αφορμές, τότε υπονομεύεται την σχέση σας. Αν νιώθετε ότι είστε υπερβολικά φορτισμένη συναισθηματικά, αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να χαλαρώσετε και να αποφορτιστείτε. Αναγνωρίστε τα όσα κάνετε και οι δύο για την σχέση σας και μην αναλώνεστε σε ασήμαντες διαφωνίες

Είστε κολλημένοι με το κινητό σας


Το κινητό μπορεί να είναι απαραίτητο στην καθημερινότητα, ωστόσο όταν γίνεται προέκταση του χεριού μας μπορεί να βλάψει σοβαρά την σχέση με τον σύντροφό μας. Όταν χρησιμοποιείτε το smartphone την ώρα του φαγητού ή ακόμη και πριν πέσετε για ύπνο, δεν μπορείτε να απολαύσετε τις ώρες που περνάτε με τον άνθρωπό σας ουσιαστικά. Αυτού του είδους η εξάρτηση -κατ’ επίφαση αθώα-, δείχνει αδιαφορία. Και νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουμε πόσο ενοχλητικό είναι να προσπαθείς να πιάσεις συζήτηση με κάποιον που ξεκοκαλίζει την αρχική του σελίδα στο facebook. Οι ρυθμοί της ζωής μας είναι γρήγοροι και απαιτητικοί και ο χρόνος μας μετρημένος. Ας μην το σπαταλάμε άδικα σε μια οθόνη. Ας μην αποξενωθούμε περισσότερο από την σχέση μας.

Βάζετε σε δεύτερη μοίρα τη σχέση σας


Για να επιβιώσει μια σχέση στο πέρασμα του χρόνο χρειάζεται να το ζευγάρι να βάζει σωστά τις προτεραιότητές του. Όταν συνηθίζουμε να βάζουμε τα παιδιά και τη δουλειά πάνω από τον άντρα μας, του δίνουμε την εντύπωση ότι δεν είναι εξίσου σημαντικός για εμάς. Τα ζευγάρια που κάνουν πράγματα μαζί δένονται περισσότερο. Δεν χρειάζονται εξεζητημένες καταστάσεις, μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως μια απογευματινή βόλτα για περπάτημα στην γειτονιά.

Ζηλεύετε υπερβολικά


Η ζήλια είναι ένα από τα πιο δύσκολα συναισθήματα που δύσκολα μπορεί να τιθασεύσει κανείς. Οι αρνητικές σκέψεις, τα παράλογα (συνήθως) συμπεράσματα και οι σκηνές ζηλοτυπίας κουράζουν και δείχνουν ότι έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σε καμία περίπτωση δεν είναι σημάδι ότι νοιάζεστε και θέλετε τον άνθρωπό σας.Μάθετε να διαχειρίζεστε τα αρνητικά συναισθήματα, βρίσκοντας τις βαθύτερες αιτίες που σας οδηγούν σε αυτήν την συμπεριφορά.

Απειλείτε ότι θα φύγετε


Όταν με την παραμικρή δυσκολία ή τον πρώτο καυγά λέτε στον σύντροφό σας ότι θέλετε να μείνετε μόνη σας ή τον απειλείτε ότι θα φύγετε από το σπίτι μόνο και μόνο για να σας ακούσει και να περάσει το δικό σας, στηρίζετε τη σχέση σας σε εκβιασμούς και απειλές. Αντιμετωπίστε το κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται μπροστά σας βρίσκοντας πραγματικές λύσεις, χωρίς να έχετε στο μυαλό σας ότι πρέπει να «νικήσετε» και αυτή τη διαφωνία. Αν όντως χρειάζεστε χρόνο για να ηρεμήσετε, κάντε ένα μικρό «διάλειμμα» και συνεχίστε την συζήτηση χωρίς να φωνάζετε.

mama365
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top