Γεια σας... είμαι το συκώτι σας, μερικά πράγματα που πρέπει να μάθετε για μένα!

0

Ο σιωπηλός σας σύντροφος και ο για πάντα αγαπημένος σας...

Θα σας πω πόσο πολύ σας αγαπώ με 9 τρόπους:

1. Δημιουργώ το αίμα που υπάρχει στον οργανισμό σας πριν ακόμα γεννηθείτε! Χωρίς εμένα δε θα υπήρχατε!

2. Αποθηκεύω το σίδηρο και τον διατηρώ για όσο τον χρειάζεστε, το ίδιο και πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Χωρίς εμένα δε θα είχατε τη δύναμη να ζείτε.

3. Βοηθάω τη χολή να αφομοιώσει την τροφή. Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχατε.

4. Αποτοξινώνω τις δηλητηριώδεις χημικές ουσίες που μου δίνετε, δηλαδή το αλκοόλ, τα φάρμακα, τα ναρκωτικά (και αυτά που δίνονται με συνταγή και αυτά χωρίς), όπως και τις παράνομες ουσίες. Χωρίς εμένα οι «κακές» σας συνήθειες θα σας σκότωναν.

5. Αποθηκεύω ενέργεια, όπως μία μπαταρία, από ζάχαρη (άμυλο και γλυκόζη) και λίπος, ώσπου να τη χρειαστείτε. Χωρίς εμένα τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα σας θα έπεφταν δραματικά, με αποτέλεσμα να πέφτατε σε κώμα. Το πρωί δεν θα μπορούσατε να σηκωθείτε από το κρεβάτι αν δεν λειτουργούσα!

6. Κατασκευάζω νέες πρωτεΐνες, τις οποίες χρειάζεται το σώμα σας για να είναι υγιές και να αναπτύσσεται. Χωρίς εμένα δεν θα αναπτυσσόσασταν φυσιολογικά!

7. Αφαιρώ τα δηλητήρια από τον αέρα, τον καπνό εξάτμισης και τα διάφορα χημικά που αναπνέετε. Χωρίς εμένα θα δηλητηριαζόσασταν από τους ρύπους!

8. Δημιουργώ αιμοπετάλια που σταματούν την αιμορραγία όταν τραυματίζεστε. Χωρίς εμένα θα αιμορραγούσατε μέχρι θανάτου!

9. Σας βοηθάω να υπερασπίζετε τον εαυτό σας ενάντια στα μικρόβια που εισχωρούν στον οργανισμό σας όλη την ώρα. Παίρνω τα μικρόβια που προκαλούν κρυολογήματα, ιώσεις και τα υπόλοιπα μικρόβια του οργανισμού σας και τα σκοτώνω ή τουλάχιστον τα αποδυναμώνω. Χωρίς εμένα θα ήσασταν καταδικασμένοι να πεθάνετε από οποιαδήποτε μόλυνση που είναι γνωστή στον άνθρωπο.

Τόσο πολύ σας αγαπώ! Εσείς, όμως, με αγαπάτε καθόλου;

Θα σας πω μερικούς εύκολους τρόπους για να μάθετε να... αγαπάτε το συκώτι σας:

- Μη με πνίγετε στη μπίρα, στο αλκοόλ ή το κρασί! Ακόμα και η μικρή ποσότητα είναι πάρα πολύ για κάποιους πιο ευαίσθητους ανθρώπους και θα μπορούσε να με σημαδέψει για μια ζωή!

- Κι εκείνα τα σημάδια που ονομάζονται «κίρρωση» είναι μόνιμα! Προσέξτε τα φάρμακα! Είναι μερικές φορές απαραίτητα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υγείας, αλλά το να παίρνετε φάρμακα χωρίς να χρειάζεται είναι κακή συνήθεια. Όλες αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να με βλάψουν.

- Προσέξτε με τα σπρέι αεροζόλης! Θυμηθείτε, πρέπει να αποτοξινώνω και ό,τι αναπνέετε! Γι' αυτό χρησιμοποιήστε τα σπρέι αεροζόλης μόνο όταν απαιτείται και όταν ψεκάζετε με αυτά φοράτε μάσκα ή όταν χρησιμοποιούνται σε κλειστό χώρο σιγουρευτείτε ότι ο χώρος αερίζεται σωστά. Επιπλέον, προσέξτε τα σπρέι για ζωύφια, τα σπρέι για μύκητες, τα σπρέι χρωμάτων και όλα εκείνα τα άλλα χημικά σπρέι που χρησιμοποιείτε. Να προσέχετε τι αναπνέετε!

- Προσέξτε με τι έρχεται σε επαφή το δέρμα σας! Εκείνα τα χημικά εντομοκτόνα που βάζετε στα δέντρα και τα φυτά όχι μόνο σκοτώνουν τα ζωύφια, αλλά μπορούν να φτάσουν κατευθείαν σε μένα μέσω του δέρματος και να καταστρέψουν τα κύτταρά μου. Καλύψτε το δέρμα σας με γάντια, μακριά μανίκια, ένα καπέλο και μία μάσκα κάθε φορά που ψεκάζετε με αυτά στον αέρα ή τα χειρίζεστε.

- Μην τρώτε πολλή ζάχαρη και κακής ποιότητας λιπαρά. Να έχετε μια σωστή, καλά ισορροπημένη διατροφή. Αν τρώτε τις σωστές ουσίες για εμένα, πραγματικά διευκολύνετε τη λειτουργία μου και ενισχύετε τις δυνάμεις μου!

Tο σημαντικότερο μήνυμά μου είναι ότι δεν διαθέτω Μηχανισμούς Αποστολής Μηνυμάτων Προειδοποίησης της Φθοράς μου! Δε μπορώ και δε θα σας πω ότι αντιμετωπίζω πρόβλημα, δεν θα αισθανθείτε το παραμικρό κι όμως μπορεί να έχω φτάσει πολύ κοντά στο... τέλος μου και φυσικά και στο... δικό σας!

Θυμηθείτε: Η υπερφόρτωσή μου με ναρκωτικές ουσίες, φάρμακα, αλκοόλ και άλλες τροφές-σκουπίδια μπορεί να με καταστρέψει! Αυτές οι επισημάνσεις είναι και η μοναδική προειδοποίηση που έχετε από εμένα.

Δεν παράγω συμπτώματα που θα σας έδιναν χρόνο να σταματήσετε τις καταχρήσεις και να θεραπευτείτε! Δεν είμαι καθόλου παραπονιάρης!

Να θυμάστε οι περισσότεροι πίνουν ένα, το πολύ δύο ποτηράκια κρασί, όμως όλοι όσοι πίνουν κάθε μέρα μεγάλες ποσότητες κρασιού ή μπίρας με οδηγούν στο θάνατο με μαθηματική ακρίβεια! Το ίδιο ισχύει και με τις ναρκωτικές ουσίες. Όλα είναι τοξικά! Όλα απαιτούν φιλτράρισμα από εμένα, όσο αθώα και αν πιστεύετε ότι είναι!

Κρατήστε λοιπόν αυτές τις συμβουλές μου, σας παρακαλώ:

- Να με ελέγχετε στο γιατρό σας.
- Οι διαγνωστικές εξετάσεις αίματος μπορούν να εντοπίσουν μόνο κάποια προβλήματά μου.
- Αν ο γιατρός σας υποψιάζεται κάποιο πρόβλημα σε μένα, ο υπέρηχος και το CT μπορούν να το εξετάσουν εξονυχιστικά.
- Η ζωή μου και η δική σας εξαρτάται από το πώς μου συμπεριφέρεστε.

Τώρα γνωρίζετε πόσο νοιάζομαι για σας. Σας παρακαλώ να μου συμπεριφέρεστε με τρυφερότητα και προσοχή.

Ο σιωπηλός σας σύντροφος και ο για πάντα αγαπημένος σας... Το Συκώτι σας!

oiko-iasis
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top