Η σχέση των Ζωδίων με το Φαγητό

0

Συναισθηματική ή Φυσική Ανάγκη;

Είναι κάπως περίεργο να συνδέουμε το φαγητό με την λέξη εθισμός , ωστόσο πολλές φορές συνειδητοποιούμε ότι καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού χωρίς να πεινάμε ιδιαίτερα, μόνο και μόνο για να εκτονωθούμε συναισθηματικά ή για απόλαυση και τελικά καταλήγουμε να βάζουμε κιλά και να χάνουμε την φόρμα μας.

Τι λένε όμως τα ζώδια σχετικά με το συναισθηματικό φαγητό;
Ποιοι εκπρόσωποι του ζωδιακού είναι εξαρτημένοι από το φαγητό και ποιοι το βλέπουν απλά σαν φυσική ανάγκη απαραίτητη για να να επιβιώσουν;

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός αντιμετωπίζει το φαγητό περισσότερο σαν φυσική ανάγκη παρά σαν απόλαυση και για αυτό πολλές φορές ξεχνάει τα γεύματα του και τρώει σε ακατάλληλες ώρες και όταν βρει χρόνο. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένος, το ρίχνει περισσότερο στο ποτό παρά στο φαγητό και έτσι δεν γλιτώνει τα περιττά κιλά.. Ωστόσο, εύκολα μπαίνει σε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής.


ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος είναι κοιλιόδουλος, αγαπάει, λατρεύει το φαγητό και φυσικά κάθε τόσο βρίσκει ευκαιρία να εκτονωθεί μέσα από ένα ποιοτικό γεύμα με πολλές, πολλές θερμίδες. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένος, κάνει υπερβολές, αγνοεί πιθανά θέματα υγείας και εκτονώνεται μέσα από συχνά γεύματα. Συνήθως βάζει κιλά και δυσκολεύεται να τα χάσει.


ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι Δίδυμοι έχουν μια "επιπόλαιη" σχέση με το φαγητό με αποτέλεσμα να παραλείπουν γεύματα ή να τρώνε συχνά , χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένοι θα πέσουν με τα μούτρα στο φαγητό και στο ποτό, αλλά γρήγορα θα συνέλθουν με αποτέλεσμα να μη διατηρούν τα περιττά κιλά τους. Είναι συνήθως υπερκινητικοί.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος είναι βαθιά συνδεδεμένος με το φαγητό και κυρίως με το φαγητό της μαμάς , οπότε είναι εξαρτημένος και συνηθίζει να καλεί συγγενείς σε οικογενειακά τραπέζια με αποτέλεσμα να έχει περιττά κιλά. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένος, αντιθέτως μπορεί να κόψει τελείως τη..μάσα και να μπει σε αυστηρή δίαιτα. Γιατί το φαγητό είναι απόλαυση!


ΛΕΩΝ
Ο Λέων αγαπάει το φαγητό, αλλά κυρίως το ποιοτικό και για αυτό ακολουθεί μια σωστή διατροφή που κοστίζει βέβαια και αρκετά. Ξοδεύει λοιπόν χρήματα για γεύματα και ιδιαίτερες τροφές και προσέχει πάρα πολύ την εμφάνιση του γιατί θέλει να αρέσει και αποτελεί πρότυπο καλοζωίας. Η συναισθηματική του κατάσταση δεν επιτρέπει να επηρεάσει τη σχέση του με το φαγητό.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος είναι λιτοδίαιτος, αποφεύγει τις υπερβολές και ακολουθεί συνήθως ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής γιατί έχει εμμονές με θέματα υγείας και νομίζει συχνά ότι είναι ..άρρωστος. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένος μπορεί και να μείνει και πολλές ώρες νηστικός , όμως γρήγορα θα επανέλθει γιατί θεωρεί το φαγητό φυσική ανάγκη για να επιβιώσει.


ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός είναι καλοπερασάκιας, αποφεύγει τα οικογενειακά τραπεζώματα και βλέπει το φαγητό σαν αφορμή για διασκέδαση και είναι για αυτό το ζώδιο μια απόλαυση. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένος θα το ρίξει περισσότερο στο ποτό και δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα τις διατροφικές του συνήθειες ή τις εξόδους του.. Γενικά δεν είναι τόσο ευαίσθητος.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός έχει εμμονές με το φαγητό, ή θα τρώει πολύ ή θα είναι αρκετά λιτοδίαιτος και γενικά δεν αλλάζει εύκολα συνήθειες και ίσως είναι υπερβολικός σε ότι και εάν επιλέξει. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένος συμπεριφέρεται ακραία και πιθανόν τις περισσότερες φορές να του κόβεται η όρεξη. Όσο εύκολα βάζει κιλά, τόσο εύκολα τα χάνει.


ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης δεν κάνει υπερβολές με το φαγητό, έχει καλές διατροφικές συνήθειες αλλά ίσως τρώει γρήγορα και μηχανικά και βέβαια δεν αφήνει σχεδόν ποτέ άδειο το πιάτο του. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένος επιλέγει να ταξιδέψει ή να ασχοληθεί με τη δουλειά του και δεν αλλάζει τις διατροφικές του συνήθειες. Του αρέσει να δοκιμάζει "ξένη" κουζίνα.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως έχει πολύ καλή σχέση με το φαγητό, εάν και δουλεύει πολλές ώρες, πάντα κάνει το διάλειμμα του και γευματίζει, ακολουθώντας ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένος, θα το ρίξει στο φαγητό και θα κάνει τις υπερβολές του. Βάζει εύκολα κιλά και ίσως δυσκολεύεται να τα χάσει.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο Υδροχόος έχει μια απρόσωπη σχέση με το φαγητό , το θεωρεί περισσότερο φυσική ανάγκη παρά απόλαυση και συνήθως είναι πάντα σε φόρμα και χωρίς περιττά κιλά. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένος..μπορεί και να ξεχάσει να φάει αλλά δεν είναι κάτι που θα τον επηρεάσει για πολύ καιρό. Γενικά δεν έχει κάποια ιδιαίτερα εξάρτηση.


ΙΧΘΕΙΣ
Οι Ιχθύες είναι βαθιά εξαρτημένα άτομα με τις ιδέες του.. και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες, οι λάτρεις του φαγητού και αυτοί που θεωρούν το φαγητό μόνο φυσική ανάγκη και τίποτα περισσότερο. Όταν είναι συναισθηματικά πληγωμένοι κάνουν υπερβολές, το ρίχνουν κυρίως στο ποτό και μένουν νηστικοί για ώρες.. Είναι καλύτερα να μην πληγώνονται..

Χριστίνα Τανταλίδου
oroskopos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top