Από τη συνήθεια σου να ζεις τη ζωή των άλλων, ξέχασες να ζήσεις τη δική σου!

0

Και έμεινες ένας ηλίθιος θεατής της ζωής σου...

Κανείς δεν ξέρει την αίσθηση μέχρι να το κρατήσει στα χέρια του! Οι άνθρωποι έχουν παρασυρθεί από τις εικόνες, από τις προοπτικές και τις ιστορίες των άλλων. Έπαψαν να δημιουργούν τις δικές τους. Είναι πιο εύκολο να βλέπεις, από το να αναλαμβάνεις ευθύνες! Η πρόσκαιρη ευχαρίστηση έγινε τρόπος ζωής και η συμμετοχή μέσω μίας εικονικής πραγματικότητας, έγινε καθημερινότητα.

Ποιος ο λόγος να μπλέξεις εσύ; Γιατί να χαλάσεις τη ζαχαρένια σου; Και έτσι τα ζώα έγιναν φατσούλες. Οι καταστάσεις έγιναν “ιστορίες”. Οι εραστές έγιναν ειδοποιήσεις και αιτήματα φιλίας. Οι φίλοι έγιναν μηνύματα και φωτάκια που περιμένουν απάντηση! Τους περισσότερους δεν θα τους δεις ποτέ!

Κρύο είναι και το σεντόνι απόψε. Μοναδικό φως έρχεται από μια λαμπερή οθόνη, που στην ουσία σκοτεινιάζει τη ζωή σου! Αυτοκίνητα, αστεία, οικογένειες, μωρά, χαριτωμένα σκυλιά, εθνικά δρώμενα, φανταστικές ηδονές, φιλήδονα σώματα παρελαύνουν στην ασφάλεια του “αλλού” και εσύ ζεις στο πουθενά!

Δεν θα μυρίσεις το βρεφικό άρωμα που συγκλονίζει τους μητρικούς και πατρικούς κάλυκες. Δεν θα νιώσεις το ζεστό σώμα, που θα σαρώσει τις αισθήσεις σου. Δεν θα κυλιστείς στην άμμο, νιώθοντας την μυρωδιά της γης και της θάλασσας! Δεν θα πιεις τα κρασιά με το φίλο, κλαίγοντας για τις χαμένες αγάπες! Δεν θα οδηγήσεις το σαραβαλάκι, που είναι γεμάτο αγάπη και όνειρα.

Θα περιμένεις την Λαμποργκίνι, να βάλεις καρδούλες και να ανοίγεις σαν χάνος το στόμα σου, για ένα υλικό θαύμα, που ποτέ δεν θα αποκτήσεις. Όπως δεν θα αποκτήσεις ούτε όλα τα υπόλοιπα που ονειρεύεσαι. Γιατί βρε βλάκα, είναι άλλων! Και εσύ καθηλωμένος στη λήθη σου και στην αποβλάκωση σου, άφησες τους άλλους να τα ζουν, και εσύ απλά να τα βλέπεις.

Και έτσι δε θα νιώσεις το κλάμα ενός μωρού, διότι κουράζει. Δεν θα ερωτευτείς, διότι πλέον τα στάνταρ είναι πολύ ψηλά. Δεν θα ρισκάρεις διότι τα ρίσκα στοιχίζουν! Δεν θα πιστέψεις, διότι όλοι είναι “ψεύτες και υποκριτές”!

Θα ικανοποιείς τις ερωτικές σου επιθυμίες, παρατηρώντας τις ερωτικές περιπτύξεις άλλων! Και εσύ γυνή, θα περιμένεις τον πρίγκιπα των μίντια, με την καρδιά του Γκάντι, το σώμα του Τομ Κρουζ, το πρόσωπο του Μπράντ Πιτ και τα λεφτά του Μπιλ Γκέιτς! Και έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι, αλλά κανείς δεν είναι μαζί!

Και μέτρα τα λάικ σου και αφαίρεσε τα, από τη ζωή που δεν έζησες. Γιατί μάθαμε στο λίγο και στο ψεύτικο που είναι ασφαλές και ξεχάσαμε το πολύ και το αληθινό που σαρώνει τις αισθήσεις! Και ξέχασες να αγαπάς, ξέχασες να αναθρέφεις, ξέχασες να πονάς, να φοβάσαι, να ρισκάρεις, να καυλώνεις, να τρως χυλοπίτες, να τρέμεις από έρωτα!

Και έμεινες ένας ηλίθιος θεατής της ζωής σου, που περνάει σαν γραμμή πεθαμένης καρδιάς. Γιατί από τη συνήθεια σου να ζεις τη ζωή των άλλων, ξέχασες να ζήσεις τη δική σου!

Τριστάνος
loveletters
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top