Δεν μετανιώνουμε ποτέ για ό,τι κάναμε, αλλά για ό,τι δεν κάναμε

0

«Χάνετε τα πάντα, αν δεν δοκιμάσετε».
«Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις το σωστό» – Δόκτωρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο Νεότερος
Ο Τομ γιορτάζει το κλείσιμο μιας συμφωνίας με τους συνεργάτες του στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στο κέντρο του Σικάγο. Έχει υπερβεί τον φετινό στόχο του και η σημερινή νίκη του θα του ανοίξει τον δρόμο για το συμβούλιο των μετόχων. Πριν από τέσσερις μήνες έπιασε αυτή τη δουλειά, αφού τον άφησε η γυναίκα του. Ήταν μια ευχάριστη απασχόληση, ενώ προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια της προσωπικής του ζωής. Γυρίζει στον μπάρμαν για να παραγγείλει έναν ακόμα γύρο και τότε τη βλέπει.

Στέκεται στην άλλη άκρη του μπαρ και γελάει με τους φίλους της. Έχει κάτι πάνω της. Δεν μπορεί να τα εκφράσει ακριβώς. Σκέφτεται να πάει να της μιλήσει, αλλά διστάζει. Αρχίζει να αναρωτιέται αν είναι πολύ νωρίς. Νιώθει ανασφάλεια: Μια τόσο σέξι γυναίκα θα ήθελε ποτέ έναν άντρα με δύο παιδιά;

Ο Τομ πρέπει να πάρει μια απόφαση και θα την πάρει τα επόμενα πέντε δευτερόλεπτα. Στο χρόνο που χρειάζεται για να διασχίσει ένα μπαρ, ο Τομ θα μπορούσε να αρχίσει να ξαναχτίζει τη ζωή του. Στον χρόνο που χρειάζεται για να σηκώσεις το χέρι σου σε μια σύσκεψη, μπορείς να αλλάζεις τον τρόπο που σε βλέπουν οι συνάδελφοί σου.

Στο χρόνο που χρειάζεται για να ανοίξεις το στόμα σου και να κάνεις ένα κοπλιμέντο, μπορείς να φτιάξεις τη μέρα κάποιου. Κι αν δεν το κάνεις, η στιγμή θα περάσει.

Για όποιον λόγο κι αν συγκρατείτε τον εαυτό σας – έχετε άδικο. Δεν είναι ασφαλέστερο να μη μιλάτε. Δεν είναι καλύτερο να μένετε σιωπηλοί. Δεν είναι μάταιο να προσπαθείτε. Δεν είναι επικίνδυνο. Κάνετε λάθος.

Όλες οι δικαιολογίες σας είναι λάθος. Δεν υπάρχει «σωστή στιγμή» για να βελτιώσετε τη ζωή σας. Τη στιγμή που κινητοποιείστε ανακαλύπτετε τη δύναμή σας.

Έτσι θα φέρετε τον Πραγματικό σας εαυτό στο προσκήνιο – σπρώχνοντας τον πραγματικό σας εαυτό να βγει στον κόσμο. Και η καλύτερη στιγμή να το κάνετε είναι τώρα που η καρδιά σας λέει να κινητοποιηθείτε.

Χάνουμε τόσο χρόνο από τις ζωές μας περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για μια συζήτηση, για να ζητήσετε αύξηση, για να αναφέρετε κάτι ή για να ξεκινήσετε κάτι. Μου θυμίζει το περίφημο ρητό του Γουέιν Γκρέτσκι: «Χάνετε τα πάντα, αν δεν δοκιμάσετε». Αυτό είναι το θέμα – δεν μετανιώνουμε ποτέ για ό,τι κάναμε, αλλά για ό,τι δεν κάναμε.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Mel Robbins με τίτλο «Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

enallaktikidrasi
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top