Πιτάκια με ανθότυρο και δυόσμο


Τραγανά πεντανόστιμα πιτάκια για όλη την οικογένεια.

Υλικά

Για τη ζύμη
  • 500 γρ αλεύρι σκληρό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
Για την γέμιση
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 1 αυγό λίγο
  • ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • λίγη κανέλλα προαιρετικά
  • αλάτι-πιπέρι
  • βούτυρο για την επάλειψη
  • μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε μια σφιχτή ζύμη με το αλεύρι, το αλάτι, χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή λίγο νερό χλιαρό αντίστοιχα.
  • Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί το λιγότερο για 30΄.
  • Ανακατεύουμε το ανθότυρο , την ρικότα , το αυγό έτσι ώστε να πετύχουμε ένα παχύρρευστο χυλό και προσθέτουμε το δυόσμο και κανέλα.
  • Μοιράζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη μας.
  • Παίρνουμε κάθε φύλλο που ανοίξαμε και το κόβουμε σε 5 ίσες μακρόστενες λωρίδες.
  • Αλείφουμε τις λουρίδες με λίγο λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο.
  • Βάζουμε 1 1/2 κουταλιά περίπου από το μείγμα του τυριού στην άκρη κάθε λουρίδας,το διπλώνουμε διαγωνίως για να φτιάξουμε ένα τρίγωνο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες λουρίδες και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς κελσίου έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα .
  • Tοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι.

hellasjournal

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...